Yukarı
204902

"Bayram bunun neresinde"

13 Mart 2018 18:11

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Sağlık alanında yaşanan sıkıntılara ve AKP iktidarının yanlış politikalarına dikkat çeken Yücel, mesajında şu sözlere yer verdi.

Yıllardır olduğu gibi bu yılda 14 Mart'ın sadece isminde "Bayram" var. 14 Mart'ın Tıp Bayramı olarak kutlanması, doktor ve sağlık çalışanlarımızın bu kadar sıkıntısı varken, itibarları toplum nezdinde zedelenmeye çalışılırken maalesef mümkün değildir.

14 Mart, tüm sağlık alanı çalışanlarımız için hak arayışının, mücadelenin ve seslerini duyurmanın bir aracı olmuştur.  Doktorlarımızın, hemşirelerinizin, yardımcı hizmetlerde çalışan sağlık görevlilerimizin çalışma şartlarından, örgütlenmelerine kadar bir çok sıkıntısı var.

AKP'NİN DOKTARLARIMIZA BAKIŞ AÇISI..

Ama  Türk Tabipler Birliği'ne AKP ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yöneltilen asılsız suçlamalar, "Türk" ibaresi üzerinden başlatılmaya çalışılan linç kampanyası, İktidarın doktorlarımıza bakış açısının göstermesi açısından çok önemlidir.

Bu ve bunun gibi günü kurtarmaya, sağlık üzerinden siyaset yürütmeye ve oy toplamaya yönelik politikalar, sağlık sistemini içinden çıkılmaz bir sorun yumağına dönüştürmüş, sağlık çalışanları artık bezdirmiştir. Üstelik bu sorunların en büyük yükünü de yetersiz  ve pahalı sağlık hizmeti alan vatandaşımız çekmektedir. Tüm bunlara bakıldığın insan 'Bayram bunun neresinde?' diye kendi kendine sormaktan geri duramıyor.

AKP iktidarının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle, ne yazık ki doktorlarımızın, bu günü bir bayram olarak hissetmediklerini yakından biliyoruz.

Sadece doktorlarımız değil; diş hekimleri, eczacılar,  hemşireler, ebeler, sağlık memurları, sağlık teknisyenleri, sağlık alanında çalışan diğer tüm yardımcı sağlık personelinin,  yaşadığı olumsuzlukların farkındayız.

Can güvencesinin ve gelecek güvencesinin olmadığı bir ortamda sağlık çalışanlarından nasıl bir hizmet beklenebilir?  Emekliliğe yansımayan, performansa bağlı ek ödeme sistemi ile nasıl bir gelecek hayal edilebilir? Kadro açılmadığı için açıkta kalan binlerce hemşire, binlerce sağlık teknisyeni eve nasıl ekmek götürebilir?  Sendikal hakkı elinden alınan taşeron sağlık işçisi hakkını nasıl arayabilir?

14 MART'IN BAYRAM OLACAĞI GÜNLER YAKIN.

Kafasında sadece nitelikli sağlık hizmeti ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için, aldığı eğitimin hakkını vermek olan doktorlarımız başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın her mücadelesinde CHP olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz.  Kurulacak CHP iktidarında artık hastalarımıza müşteri, doktorlarımıza kota dolduracak robotlar gözüyle bakılmayacaktır. Hastanelerimizde taşeron sistemi sona erdirilecek, tüm çalışanlarımız kadrolu ve sosyal haklarını kazanmış işçi sıfatına erişeceklerdir.

Tüm bunları gerçekleştirirken yine en büyük desteği sağlık sektörü çalışanlarımızdan, doktorlarımızdan göreceğimize inanıyor, 14 Mart'ın gerçekten bayram olacağı günlerin yakın olduğu ifade ederken, tüm sağlık çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR