Yukarı
204911

İzmir’in ‘tıkanan’ projeleri meclise taşındı!

14 Mart 2018 09:17

İzmir’in Bakanlıklara takılan projeleri için harekete geçen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlıklar ve ilgili genel müdürlüklerden onay bekleyen 14 projesini 14 soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Bakanlıklar ve ilgili genel müdürlüklerden onay gelmediği için uzun zamandır askıda olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri TBMM gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14 projesi için harekete geçti ve her proje için ilgili Bakanlıklara ayrı ayrı soru önergesi verdi.

Bakan, İzmir’in ‘tıkanmış’ projelerinin önünün açılarak, İzmirlilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik hizmet ve yatırımları kapsayan projelerin devam edebilmesi için çağrı yaptı.

Verdiği soru önergelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine hangi somut ve hukuki gerekçelerle yanıt verilmediğini soran Bakan, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ne zaman yanıt verileceği’ ve ‘ilgili projelerin hangi aşamada olduğu’ sorularının da cevaplarını istedi.

CHP’li Murat Bakan; Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

- Halkapınar-Otogar arasındaki 4.5 kilometrelik HRS Projesi ile ilgili güzergâh ve istasyonların yerleri ile ilgili bilgi ne zaman paylaşılacaktır? Bu hat ne zaman hayata geçirilecektir?

- İnciraltı’nın sağlık konsepti ile planlanmasına ilişkin bir çalışmanız var mı? Bu konudaki çalışmalar ne aşamadadır?

- Konak, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinin revizyon çalışmaları için gerekli plan değişikliği ne zaman onaylanacak ve çalışmalar ne zaman başlayacaktır?

- Foça’daki Maliye Hazinesi mülkünde bulunan 163 ada ve 4 numaralı parsele kayıtlı arazinin Defterdarlık’tan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi hangi somut ve hukuki gerekçelerle gerçekleşmemektedir? Söz konusu arazinin Defterdarlık’tan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi ne zaman gerçekleştirilecektir?

- Maliye Hazinesi’ne kayıtlı 11288 ada 1 ve 2 parselin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne harca esas değer üzerinden ‘bedeli karşılığında’ devri, hangi somut ve hukuki gerekçelerle 18.11.2014 tarihinden beri hala gerçekleşmemiştir? Söz konusu devir işlemi ne zaman gerçekleşecektir?

- Maliye Hazinesi adına kayıtlı 60 adet parselin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne harca esas değer üzerinden ‘bedeli karşılığında’ devri hangi somut ve hukuki gerekçelerle 10.04.2013 tarihinden beri hala gerçekleşmemiştir? Söz konusu devir işlemi ne zaman gerçekleşecektir?

- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü’nün üç projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İller Bankası’na yapılan yüzde 7 ve 10 yıl vadeli kredi başvurusuna hangi somut ve hukuki gerekçelerle yanıt verilmemektedir? İller Bankası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu projeleri için talep ettiği kredi başvurusuna ne zaman yanıt verecektir?

- Kamulaştırma kararı çıkarılmış, ifraz işlemleri yapılmış olan İzmir Konak/Güney’deki 2601 ada 2 numaralı parsel için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD’den beklediği yanıt hangi somut ve hukuki gerekçelerle verilmemektedir? Söz konusu alanla ilgili yanıt bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ne zaman yanıt verilecektir?

- Menderes, Karaburun ve Bornova bulunan söz konusu parsellerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi için süreç ne aşamadadır? Milli Emlak Genel Müdürlüğü ilgili alanların tahsisi için ne zaman onay verecektir?

- TCDD ile yapılan protokolde sehven yer alan “İZBAN, 3 yıl boyunca her yıl TCDD’ye 5 milyon dolar + 5 milyon Euro öder” ibaresi yarı yarıya indirilecek şekilde düzeltilmesi ve İZBAN’ın bu noktadaki mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığınız bir çalışma yürütmekte midir? Mahkeme kararı ile onaylanmış olan geçmiş yıllara ait “hat kullanım ve bakım bedeli” tahakkuku için nasıl bir çözüm düşünülmektedir?

- İZBAN için gerekli alt yapı ve sinyalizasyon sistemi yenilenecek midir? Bu konuda Bakanlığınız bir çalışma içerisinde midir?

- Yeni yolcu gemilerinin bağlama yatak yeri olarak kullanılabilmesi için Bostanlı Balıkçı Barınağı’nın tahsisi ne zaman gerçekleştirilecektir? Konuyla ilgili çalışmalar ne aşamadadır?

- Mavişehir-Alaybey ile Alaybey-Alsancak Limanı kıyı kesimine ilişkin plan teklifinin onayı ne zaman gelecektir? Mavişehir Vapur İskelesi'nin yapımı ne zaman başlayacaktır?

- Toplu ulaşım hizmeti veren kooperatif ve birliklerin ‘istisna’ kapsamına alınarak iş bitirme belgesinden muaf tutulmaları, ihaleye girme hakkı kazanmaları ve Toplu Ulaşım Sistemi’ne entegre edilmeleri konusunda bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

İZMİR’İN ‘TIKANAN’ PROJELERİ

İnciraltı Planlaması

Halkapınar-Otogar HRS hattı

Yolcu Gemileri İçin Barınak Yeri (Bostanlı Balıkçı Barınağı)

Konak-Karşıyaka-Bostanlı İskele Revizyonları

İZBAN Hat Kirası

İZBAN’da Sefer Sıklığının Artırılması

Mavişehir-Alaybey ile Alaybey-Alsancak Limanı Kıyı Plan Revizyonu

Gaziemir Kentsel Dönüşüm

Uzundere Kentsel Dönüşüm

Mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde olan Menderes-Karaburun-Bornova bölgelerindeki Belediye Hizmet Alanları Parselleri

Mülkiyeti TCDD’de olan ‘Katlı Bölgesel Otopark Alanı ve Aktarma Merkezi’ Alan Parselleri

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’nde olan Foça’daki Belediye Hizmet Alanları Parselleri

İZSU Genel Müdürlüğü’nün Dikili, Çeşme ve Menderes-Gaziemir İçme Suyu Projeleri için İller Bankası’na Yapılan Kredi Başvurusu

Minibüslerin Ulaşım Sistemine Entegrasyonu



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...

CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...


“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...

Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...


Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.

''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...


Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...

Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...


Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, belediyeye ait sosyal tesis ve kafeteryaları ziyaret etti. Kırkpınar, belediyeye ait tesislerin sayısını artıracağını ve bu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Dilan Polat şikayetini geri çekti, dava düştü!

Dilan Polat, kendisine hakaret içerikli mesaj attığı gerekçesiyle dava açtığı Nez Demir hakkındaki şikayetini duruşmada geri aldı. Polat'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle dava düşerken...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR