Yukarı
205704

3 seçimi de kazanacağız

24 Mart 2018 08:17

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun makam odasında usta ressamların eserlerinin yanı sıra, üzerlerinde “Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu” damgalı, mektupları görürsünüz. Bunlar, cezaevindeki gazetecilerin mektubudur. Çerçeveletilip odaya konulan son mektup ise CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun. Tabandan gelen bilgiler, araştırma şirketlerinin raporları, Kılıçdaroğlu'na “Üç seçimi de biz kazanacağız” dedirtiyor. Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ'nün sorularını şöyle cevaplandırıyor:

DIŞ POLİTİKA BİR FELAKET

İktidarla hesaplaşma seçimde olacak. Dış politika tam bir felaket. En büyük darbeyi sanayici yiyor. Hükümet de borç batağında. 15 yılda 147 milyar dolar faiz ödediler. Faizi ödeyen bu ülkenin fakir fukarasıdır.

Saray efradı, ticareti vergi cennetlerinden yapıyor. Buna rağmen utanmadan sıkılmadan ‘yerliyiz, milliyiz' diyorlar.

Hapishaneler tıka bası dolu. Bir FETÖ borsası kurulduğunu herkes biliyor. İktidar milletvekilleri de bunun farkında.

Seçimde bütün sandıklara sahip çıkacağız. Sadece CHP'liler değil, demokrasiyi savunan bütün partiler, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarıyla ortak hareket edeceğiz.

Seçim Yasası'nı değiştirerek nasıl daha fazla milletvekili çıkaracakları arayışını sürdüren iki parti ittifak yapacaklarını açıkladı. Bu onların millete güven duymadıklarının göstergesidir.

SONLARINI HAZIRLIYORLAR

Milletin oyu ile değil, yasada yapılan düzenlemelerle iktidarını nasıl sürdürebileceğinin arayışıdır. Bu arayışa giren partiler, kendi sonlarını hazırlıyorlar.

Bizim tarihimiz şunu göstermiştir: Kim seçim yasalarıyla oynadıysa hep kaybetmiştir. Bunlar da kaybedecekler. Bunun için en büyük görev seçimlerde vatandaşa düşüyor. Mutlaka sandığa gidip oy kullanmalılar.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için karar verecek olan Parti Meclisimizdir. Cumhurbaşkanı adayını belirlerken, yüzde 100 kazanacağından hiç kuşku duymadığımız, demokrasiden yana AKP tabanı ve diğer partilerden de destek almak istiyoruz. Bazı siyasi partilerle aday belirlemeden önce de oturup konuşacağız.

KAYBEDEN ÜLKEMİZ OLDU

Sayın Abdullah Gül ile bir yıl önce görüştüm. Koşullar uygun olursa kendisiyle yine görüşürüz. Devlete hizmet etmiş herkesle görüşürüz. Bu, mutlaka adaylık anlamına gelmez.

YANLIŞ Suriye politikası, ekonomik olarak da bizi vurdu. Çinliler, Suriye'de 2 milyar dolarlık ihale aldı. İranlılar ihale aldı. Rusya, sahada genişledi. ABD, Suriye'nin doğalgaz ve petrol yataklarının üzerinde konuşlandı. Ortadoğu coğrafyasında kaybeden sadece Türkiye oldu.

SANKİ BATAN GEMİNİN MALLARI CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Temsilcimiz Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için “İktidar, vatandaşın vergisiyle yapılan fabrikaları, sanki batan geminin malları gibi satıyor” dedi.

SANKİ BATAN GEMİNİN MALLARI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Temsilcimiz Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için “İktidar, vatandaşın vergisiyle yapılan fabrikaları, sanki batan geminin malları gibi satıyor” dedi.

İCRALIK OLMAYAN YOK

Kılıçdaroğlu, “Ekonomi gerçekten çok kötü” diyor. “Mutfakta yangın”dan söz ediyor, işsizliğin büyük bir sorun olduğunu, vatandaşın “borç batağında” olduğunu vurguluyor. Ailelerin, gelirinin yüzde 65'iyle borç ödemek durumunda kaldığını ifade ediyor ve şöyle diyor: “İcra daireleri tıka basa dolu. 20 yaş üstü çalışabilir nüfusun yarısı icralık. Mazota, benzine sürekli zam geliyor. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Sanayici dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyor. İstanbul'da borcunu ödeyemediği için 1 milyona yakın ailenin elektrik ve suyu kesik. Sarayda oturanların bütün bunlardan haberi yok. Halk yoksulluk içinde, sarayda ise sefahat var. İnsanlar gergin ve toplumda ciddi bir kaygı var.”

DEVLETTE NE ADALET KALDI NE DE LİYAKAT

Kılıçdaroğlu, “Devlette ne adalet, ne liyakat kaldı. İkisi de çöktü” dedi ve ekledi:  “Hakimler, sarayın önünde esas duruşa geçiyorlar. Bu gerçekten utanılacak bir tablo. Yasamayı da, yargıyı da kontrol eden bir saray çıktı ortaya. Sarayın avukatları, şu anda yargı üzerindeki en büyük güç. Yargı, Anayasa'nın kendisine tanıdığı hakkı unutmasın. Hiçbir makam, mercii, kişi, zümre yargıya emir ve talimat veremez. Bu anayasada yazıyor. Hakim ve savcıların kura çekiminden sonra Danıştay Başkanının kızı, bir ilimize atanıyor, aynı gün oradan alınıp Yargıtay'a tetkik hakimi olarak ataması yapılıyor. Bu, çürümüşlüğün en somut örneğidir. Olmaz böyle şey. Danıştay Başkanına ‘Danıştay Başkanı' demek doğru değil. O siyasi bir otoritenin, sarayın temsilcisi olan Danıştay Başkanıdır. Adalet yürüyüşümüzle ilgili yaptığı siyasi açıklamalar da onun demeçleri de sarayın Danıştay Başkanı olduğunun kanıtıdır.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

HKP'den Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken; AKP’nin ‘İsrail ile ticaret’ sessizliği devam ediyor. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticare...

Ankara yarışında kim önde... Mansur Yavaş, son anket sonuçlarını açıkladı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında Ankara'daki son anket sonuçlarını açıkladı. Yavaş, "Meclis çoğunluğunu elde etmemiz ilçelere bağlı. Adaylarımız iyi. Şu anda gelen anketl...


Gebze’de sanayi tüpü patladı: Ölü ve yaralılar var

Kocaeli Valiliği, Gebze ilçesindeki bir fabrikada sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını duyurdu.

‘Bir kere bana teşekkür etmeleri lazım’

AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un açıkladığı malvarlığı gündemde olmayı sürdürüyor. Söz konusu durum hakkında bir açıklama daha yapan Altınok “Bir kere teşekkür etmeleri lazım ki, be...


Özgür Özel'den, Bahçeli'ye telefon

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeniden Genel Başkan seçilen MHP lideri Devlet Bahçeli'yi telefonla arayarak tebrik etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP'nin dün yapılan 14'üncü Olağan Bü...

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet Çanakkale duruşunu gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Töreni'ne katıldı. Erdoğan, konuşmasında "Çanakkale'de bu m...


Eski mülk sahibi ifade verdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği iddia edilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, mevcut il başkanlığı binasının eski sahibi Arnavut uyruklu Ali...

Çanakkale şehitleri İstanbul'da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali S...


''Tayyip Erdoğan MHP'yi elimizden aldı Devlet Bey'e iade etti''

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, "Biz MHP'yi aldık, Tayyip Erdoğan elimizden aldı Devlet Beye iade etti" dedi. İYİ Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Nevra Serezli'den 'Sihirli Annem' açıklaması

2003 yılında başlayan Sihirli Annem dizisinin en sevilen karakterlerinden biri de Dudu Peri'ydi. Dizide Dudu Peri'ye hayat veren Nevra Serezli katıldığı YouTube programında yeniden çekile...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR