Yukarı
207439

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de ikinci gün mesaisi

16 Nisan 2018 10:58

EGE’NİN SESİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretinin ikinci gününde CHP İzmir Örgütü'yle konakladığı otelde bir araya geldi.

Dün İzmir’e gelen CHP lideri Tire’de yapımı tamamlanan 15 bin kişilik stat ile arıtma tesisinin açılış törenine katıldı. Bugün de İzmir’deki temaslarına devam edecek olan Kılıçdaroğlu, konakladığı Kaya Termal Otel’de İzmir Örgütü’yle bir araya geldi.

Buluşmaya CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tuncay Özkan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

Kılıçdaroğlu buluşmada örgüte önemli mesajlar verdi. CHP Lideri'nin örgütten kavgaları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak 2019 yılında yapılacak kritik seçimlere kilitlenmesini istediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanları, ilçe başkanları kavga etmesin... Kavga ediyorlarsa haklı-haksıza bakmaksızın görevi bıraksınlar! Partiyi bıraksınlar. Kavgayı bir kenara bırakın, kırgınlıkları bir kenara bakın. 2019’daki kritik seçimlere kilitlenin. İlla kavga edecekseniz 2019’da Türkiye demokrasiye kavuştuktan sonra edin. Türkiye’nin umudu biziz. Canla başla çalışın...Partide yer alan isimler parti militanıdır. Militan gibi çalışın. Kapı kapı dolaşın. Mahallenin, sokağın durumuna göre propaganda yapın! İlçesinde seçim kazanacağına inanmayan varsa bıraksın gitsin..." dedi. 



Kılıçdaroğlu toplantının ardından Balçova’da ilçe belediyesi tarafından 60'ya yakın panelistin katılımıyla düzenlenen 'Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumu'nun açılış konuşmasını yaptı.




DEMOKRASİ AYIBININ YILDÖNÜMÜ! 

CHP Genel Başkanı, ''Bugün 16 Nisan mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıldönümü... YSK'ya yuvalanan bir grup çete onların arzuladığı sonucu ilan etti'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de ''Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek'' konulu toplantıda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
Bugün 16 Nisan mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıldönümü. YSK'ya yuvalanan bir grup çete onların arzuladığı sonucu ilan etti.

''OSMANLI'NIN VARLIĞI HALİNDE OKUYAMAYACAKTIM''

Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Osmanlı'nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım ama cumhuriyet bize eşit yurttaşlığı getirdi eğitim aydınlanmayı getirdi.

Üniversite bilgi üretecek sanayici üretilen bilgiyi elle tutulur metaya dönüştürecek. Yetenekli insanlara bilim insanlarına yaratıcı beyinlere demokrasisi ve eğitimleri gelişmiş olan ülkeler kapılarını sonuna kadar açıyorlar. Katma değeri yükse olan ürünleri de bu ülkeler üretmeye başlıyorlar.

Eğitimi bir partiye militan yetiştirmek için programlarsanız ülkenin geleceğini ateşe atmış olursunuz. Yaşadığımız süreçlerden birisi budur. Cumhuriyeti kuranlar eğitime ve öğretmene olağanüstü önem vermişlerdir. Savaş meydanlarından Gazi Mustafa Kemal Ankara'daki maarif toplantısına gelip katılmıştır. O savaş kazanılacak ama o kazanımın başarılı sürekli olmasının yolu eğitimden geçiyordu.

''ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKARILMALIDIR''

Önce öğretmenler için Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenleri klasik devlet memurları yasasından çıkarmak zorundayız hakimler için nasıl ayrı bir kanun varsa öğretmenler için de ayrı bir kanun olmalı.

''KADROLU SÖZLEŞMELİ ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BU AYIBA DA SON VERMELİYİZ''

Kadrolu sözleşmeli ücretli öğretmen bu ayıba da son vermeliyiz. Öğretmen öğretmendir ve kadroludur çalışır. Taslağımız hazır olduğunda bütün paydaşlara göndereceğiz. Zorunlu eğitimin kesinlikle parasız olması lazım. Öğrencinin ayakkabısından öğle yemeğine kadar her şeyin devlet tarafından karşılanması lazım. Kesinlikle taşımalı eğitime son vereceğiz. En geç 2 yıl içinde hiçbir öğrenci benim yurdum yoktur diyecek. Bütün annelere babalara söz veriyorum. Gelecek çocuk oturacak yurdunda kalacak.
 

''ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ'NDE YATILI MESLEK LİSELERİ KURACAĞIZ''

Siyasi tercihlere göre öğretmen alınmaz, atamalar yapılmaz. Bütün mesele atamaların liyakat esasına göre yapılmasıdır. Bütün Organize Sanayi Bölgeleri'nde yatılı meslek liseleri kuracağız. Öğrenci gelecek ailesine asla yük olmayacak. Nitelikli ara elemana ihtiyacımız var.

''2017'DE 2 MİLYONA YAKIN ÇOCUĞUMUZ OKULA GİDEMEDİ''

3. sınıftan itibaren staja başlayacaklar. Mezun olduklarında da işleri hazır olacak. Buna iş garantili eğitim diyoruz. 2017'de bir ayıptan da söz edeyim size; 2 milyona yakın çocuğumuz okula gidemedi. Aileler yoksul bu çocuklar okullaşamıyor. Bir siyasal iktidar bir avuç tefeciye teslim olmuş durumda. Milyarlarca dolar faiz ödüyorlar.''

CHP Genel Başkanı’nın sempozyum mesaisinin ardından kentten ayrılacak. Kılıçdaroğlu, Ankara’da MYK toplantısına katılacağı ve Salı günkü grup toplantısına hazırlanacağı için saat 14.00’te yine özel uçakla İzmir’den Başkent’e hareket edecek.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR