Yukarı
207474

Erzurum'a teklif yok, Turhal'ın kazanını belli oldu

16 Nisan 2018 15:22

Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesi bugün yapılıyor. Erzurum şeker fabrikası ihalesi saat 14.30'da başladı. 211 milyon lirayla başlayan ihaleye iki firmadan da teklif gelmedi. Turhal fabrikasına ise 5 firma teklif verdi. İhaleyi 569 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Kayser Şeker kazandı. 16.00'da Ilgın şeker fabrikasının satışı satılacak. Öte yandan CHP milletvekili Burcu Köksal ve Meclis üyesi Semra Dinçer, ihalenin yapıldığı binaya girmelerine izin verilmeyince oturma eylemi başlattı.

ERZURUM'A TEKLİF ÇIKMADI

Erzurum şeker fabrikası ihalesine sadece iki firma katıldı. İhalede Doğuş Gıda ve MBM Enerji teklif verirken, masada sadece MBM Enerji yer aldı. Doğuş Gıda ihaleye gelmedi, ancak teklifini gönderdi. İhale 211 milyon lirayla başladı. MBM Enerji Enerji bu rakamı duyunca ihaleden çekildiğini açıkladı. Doğuş da masada olmadığı için ihale teklifsiz sona erdi.

TURHAL İÇİN 5 FİRMA YARIŞIYOR

Turhal şeker fabrikasına Bilgi Gıda, Kayseri Şeker, Albayrak Turizm, Doğuş Gıda ve Mutlucan Tuz teklif verdi.  İhaleyi 569 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Kayser Şeker kazandı.

İLANSIZ SATIŞ 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin üçüncü ihaleyi de önceden ilan etmeksizin yapıyor. ÖİB, Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikaları için ihalenin bugün olduğunu sabah yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Şeker fabrikaları öncesinde yaptığı teklifleri kamuoyuna ihaleler öncesinde açıklayan ÖİB, yine bugünkü duyurusunda üç fabrikaya hangi yatırımcıların teklif verdiğini ilan etmedi.

1956 yılında açılan şeker fabrikası Erzurum'un ilk fabrikasıydı. Turhal Şeker Fabrikası 1934 yılında, Ilgın ise 1982'de üretime başlamıştı.

,

Erzuruma teklif yok, Turhalın kazanını belli oldu

 

CHP milletvekili Burcu Köksal ve Meclis üyesi Semra Dinçer, ihalenin yapıldığı binaya girmelerine izin verilmeyince oturma eylemi başlattı.

4 FABRİKANIN İHALESİ BİTTİ

Bor Şeker Fabrikası'na 336 milyon, Yozgat'a 275 milyon lirayla Doğuş Gıda; Kırşehir’e 330 milyon lirayla Tutgu Gıda; Çorum Şeker Fabrikasına da 528 milyon lirayla Safi Yakıt en yüksek teklifi veren olmuştu.

 

Erzuruma teklif yok, Turhalın kazanını belli oldu

 

Çorumu Safi, Yozgat Şeker Fabrikasını Doğuş aldı

Çorum'u Safi, Yozgat Şeker Fabrikası'nı Doğuş aldı

SIRADA ONLAR VAR

18 Nisan'da Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş Fabrikaları ile teklif verme süreleri uzatılan Erzincan ve Kastamonu Fabrikaları için teklifler alınacak.

HÜRRİYET



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Bütçe açığı tam gaz! 1.3 trilyonluk vergi ödedik

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, yerel seçim ayı olan Mart 2024 ile ilgili dün açıkladığı merkezi yönetim bütçe sonuçları, gelir gider dengesindeki bozulmanın devam ettiğini ortaya koydu. ...

Goldman Sachs ilk çeyrekte kârını artırdı

ABD'nin büyük bankalarından Goldman Sachs'ın net kârı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artışla 4,1 milyar dolara ulaştı.


Bütçe Mart'ta 208,9 milyar TL açık verdi

2024 yılı Ocak-Mart döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 2 trilyon 150,7 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 637,2 milyar TL ve bütçe açığı 513,5 milyar TL olarak gerçekleşti.

Borsa yeni haftaya düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,56 düşüşle 9.759,28 puandan başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 54,90 puan ve yüzde 0,56 düşüşle 9.759,28...


'Önce iş güvenliği' yalanı devam ediyor: Her gün en az 5 iş cinayeti!

İSİG Meclisi'nin 2024 yılının ilk üç ayına dair raporuna göre; Ocak ayında 161, Şubat ayında 149 ve Mart ayında 115 olmak üzere üç ayda en az 425 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

SGK'den 7 bin anneye 325 avro destek

SGK, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci aşamasını başlatmak için hazırlıklarını tamamladı. AB'nin finansal desteğiyl...


IBAN ile ödeme alan işletmelere inceleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sık sık tartışılan "IBAN ile ödeme" işlemlerine odaklandı. Son zamanlarda, bazı işletmelerin kredi veya banka kartı yerine IBAN üzerinden ödeme talep etmelerin...

O ilde ekmeğe ve simide zam geldi!

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin kararıyla, ekmeğin fiyatına yüzde 33 oranında artış yapıldı. Mardin'in merkez ve ilçelerinde 6 TL'ye satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL'y...


Türkiye'de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarına göre, , en fazla eleman aranan 10 meslek, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi,...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor

Oyuncu, yönetmen ve yapımcı Yılmaz Erdoğan, sosyal medyada birlikte yer aldıkları görüntüleri dolaşıma sokulan Cansu Taşkın hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Yılmaz Erdoğan'ın şubat ayı...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gece açlığının faydaları..

‘’Akşamları geç yemek yiyor hatta uyuyana kadar atıştırıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçin’’ tavsiyesinde bulunan Buket Ertaş Sefer, gece boş mideyle yatağa girmenin sağlığa faydalarını açıkladı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR