Yukarı
210031

Dünyanın gözü bu finalde

16 Mayıs 2018 09:35

UEFA Avrupa Ligi kupası, bu akşam TSİ 21.45'te oynanacak Olympique Marsilya Atletico Madrid maçıyla sahibini bulacak. Tüm dünyanın izleyeceği final karşılaşmasını Tivibu SPOR 2 ve TRT SPOR kanalları canlı yayınlayacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde bugün finalde mücadele edecek Olympique Marsilya ile Atletico Madrid, Avrupa kupaları tarihinde 3. kez karşı karşıya gelecek.

Finalde Fransa’nın Olympique Marsilya ile İspanya’nın Atletico Madrid takımları, TSİ 21.45’te Fransa’nın Lyon kentiyle aynı adı taşıyan statta kupayı müzelerine götürebilmek için mücadele edecek. Karşılaşmayı Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

Karşılaşma öncesi iki takımda da kart cezalısı bulunmuyor. Hafif sakatlıkları bulunan Marsilya’dan Rolando ve Kostas Mitroglou ile Atletico Madrid’den Jose Gimenez’in mücadelede forma giyip giymeyeceklerine teknik direktörleri karar verecek.

Öte yandan Atletico Madrid’in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone, aldığı 4 maçlık ceza nedeniyle final karşılaşmasını kulübeden takip edemeyecek.

Marsilya ile Atletico Madrid 3. kez karşılaşacak

İki takım, daha önce 2008-2009 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında karşı karşıya geldi. Tarafların ilk maçında, Javier Aguirre’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Atletico Madrid, Eric Gerets’in çalıştırdığı Marsilya’yı 2-1 yendi.

Gruptaki ikinci karşılaşma ise golsüz sona erdi.

Atletico Madrid’in 9’uncu Avrupa kupası finali

Avrupa kupalarında Atletico Madrid, 9’uncu kez final oynayacak. Madrid ekibi, geçmiş yıllarda çıktığı 8 finalin 3’ünden galip ayrıldı. İlk finaline Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 1962’de çıkan İspanya temsilcisi, Fiorentina’yı 1-1 ve 3-0’lık skorlarla geçerek şampiyon oldu.

Aynı kupanın finalinde Atletico Madrid, 1963’te Tottenham’a 5-1, 1986’da Dinamo Kiev’e 3-0 kaybetti. UEFA Avrupa Ligi’nin 2010 finalinde Fulham’ı uzatmalarda 2-1 yenen Atletico Madrid, 2012’de de Athletic Bilbao’yu 3-0 mağlup ederek kupaya uzandı.

Futbolun bir numaralı kupasında o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1974’te finale çıkan Atletico Madrid, Bayern Münih’e 1-1 ve 4-0’lık skorlarla mağlup oldu. Atletico Madrid, 1992’de UEFA Şampiyonlar Ligi adını alan turnuvada ise 2014 ve 2016 finallerinde Real Madrid’e kaybetmekten kurtulamadı. Atletico Madrid, rakibine 2014’te uzatmalarda 4-1, 2016’da ise normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten mücadelede penaltı atışları sonucu 5-3 yenildi.

Marsilya, Avrupa’da 5’inci kez finalde

İspanya ve Fransa temsilcileri, Avrupa kupalarında 5. kez finalde kozlarını paylaşacak. Önceki 4 finalde de İspanya takımları şampiyonluğun sahibi oldu.

İki ülkenin takımları daha önce UEFA Kupası’nda bir kez finalde karşılaştı. Kupa finalinde Valencia, 2003-2004 sezonunda Marsilya’yı 2-0 yendi.

UEFA Avrupa Ligi’nde 824 milyon avroluk final

UEFA Avrupa Ligi finalinde yarın karşı karşıya gelecek İspanya’nın Atletico Madrid ile Fransa’nın Olympique Marsilya takımlarının toplam futbolcu değeri 824 milyon 550 bin avro olarak dikkati çekiyor. Alman internet sitesi Transfermarkt’ın güncel verilerine göre Atletico Madrid’in tahmini piyasa değeri 636 milyon 650 bin, Olympique Marsilya’nın ise 187 milyon 900 bin avro.

Fransız Antoine Griezmann, 100 milyon avro ile Atletico Madrid’in, vatandaşı Florian Thauvin ise 28 milyon avro ile Olympique Marsilya’nın en pahalı futbolcusu olarak ön plana çıkıyor.

MARSİLYA – ATLETİCO MADRİD MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

UEFA Avrupa Ligi’nde nefesleri kesecek final maçı, Fransa’da oynanacak. Parc Olympique Lyon Stadı’nda ilk düdük Türkiye saatiyle 21:45’te çalacak. Marsilya – Atletico Madrid maçında hakem Björn Kuipers düdük çalacak. Marsilya – Atletico Madrid maçını Türkiye’de tivibu SPOR 2 ve TRT SPOR kanalları canlı yayınlayacak.

SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Miami kazandı, seri 1-1'e geldi! Boston Celtics...

NBA’de play-off ilk turunda heyecan 2 karşılaşma ile devam etti. Doğu Konferansı'nda Miami Heat, deplasmanda mücadele ettiği Boston Celtics'i 111-101'lik skorla mağlup etti ve seriyi 1-1'...

Pınar Karşıyaka'da Kenan Sipahi sakatlandı

Ligin 28. haftasında oynanan Tofaş maçında sakatlık yaşayan oyuncunun 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak Merkezefendi Belediyesi Basket müsabakasında forma giyemeyeceği duyuruldu. Konuyla ...


Fenerbahçe için Beşiktaş maçı derbiden fazlası

Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş'ı yenerek camiada yeniden şampiyonluk motivasyonu oluşturmak istiyor. Olası bir puan kaybında çöküş yaşanabilir, İsmail Kartal’ın koltuğu tehlikeye gireb...

Panathinaikos'ta Fatih Terim, yenilgi sonrası isyan etti: 'Saygı duyulacak bir adam değilsin'

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, AEK'e 3-0 mağlup oldukları maçın ardından hakem hakkında sert ifadeler kullandı. Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, liderlik maçında AE...


Avrupa'da kaç eleme turu oynayacak? Türk takımlarını ne bekliyor?

Süper Lig'de 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak takımların kaç eleme turu oynayacağı ve hangi turlardan katılacağı belli oldu. Buna göre Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayac...

Mehmet Işıkal hayatını kaybetti

Göztepe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Mehmet Işıkal'ı (Papi) kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk futbolunun ve ...


Türk futbolunda yeni dönem: Hakem atamaları bağımsız olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüplerin gelecek sezon Merkez Hakem Kurulu'nun bağımsız olması için anlaştığı ve iki şirketin 5 üyeli yeni bir şirket kurarak bağımsız hakem kurulun...

5 isimle sözleşme yenilenmişti: Galatasaray'dan Dries Mertens kararı!

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Belçikalı yıldız Dries Mertens ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalama konusunda anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. Sarı-kırmızılılar, 1 yıl daha futbol oynamak...


Arsenal, derbiyi 5 golle kazandı!

İngiltere Premier League'in 29. hafta erteleme mücadelesinde Arsenal ile Chelsea karşı karşıya geldi. Emirates'te oynanan mücadeleye ev sahibi; David Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyas...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR