Yukarı
216160

Yapay et, 2021'de restoranlardaki yerini alabilir

19 Temmuz 2018 13:48

Laboratuvar ortamında yapay olarak et üreten Hollandalı 'Mosa Meat' şirketi, ürünün 2021'e kadar piyasa sürülebilmesi için 7.5 milyon euro (8.8 milyon dolar) fon aldı.

Dünyanın kök hücre yoluyla elde edilmiş sığır etinden yapılmış ilk hamburgerini de 5 yıl önce üreten şirket, restoranlara laboratuvar ortamında üretilen et satmaya yönelik planlarını sürdürmek adına kaynak aldığını açıkladı.

Merkezi Maastricht kentinde olan Mosa Meat, çoğu Almanya merkezli ilaç üretici şirketi Merck KGaA'nın Hollanda'daki bağlı kuruluşu 'M Ventures' ve İsviçre merkezli 'Bell Food Group'tan olmak üzere 7.5 milyon euro aldıklarını belirtti.

HAMBURGER KÖFTESİNİ 1 DOLARA MAL ETMEYİ AMAÇLIYORLAR

Yapay etin üretimi için canlı hayvandan alınan hücre örneklerini kullanan Mosa Meat yetkilileri, 2-3 yıl sonra endüstriyel ölçekli üretime geçerek, bir hamburger köftesini yaklaşık 1 dolara mal etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yetkililer, ilk ürünlerini 2021'e kadar satmayı umduklarını dile getirdi.

Şirket daha önce Google'un kurucularından Sergey Brin'den de 1 milyon euro almıştı.

Çevreciler  dünyada özellikle Çin gibi yükselen ekonomilerden gelen et talebi artışının sürdürülebilir olmadığını çünkü inek eti, domuz eti ve tavuk etinin bitkisel proteinlerden çok daha fazla kaynak tükettiğini belirtiyor. 

Özellikle ineklerin ürettiği büyük miktardaki sera gazının küresel ısınmada payı bulunuyor. 

Sputnik



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ülkelerin IQ seviyeleri açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

Bir bireyin zeka düzeyi genellikle 100 puan olarak kabul edilir. Bu değerin üzerinde olanlar genellikle ortalamanın üstünde, altında olanlar ise ortalamanın altında kabul edilir. Zeka Quo...

Araştırma: İstanbulluların ömrünün 3,5 yılı trafikte geçiyor

rta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Yeditepe Üniversitesinden akademisyenler, İstanbul trafiğini 9 yıl boyunca analiz ede...


Deprem bölgelerinde oturanlara uyarı: 'Suyun kokusu ve tadı böyleyse tüketmeyin'

Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celalettin Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yer altı sularına ve olası tehlikelere dikkat çekti.

Kedilerin insanları 'dinlediği' bilimsel olarak kanıtlandı

Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını tespit etmek üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladık...


Yılın ikinci Güneş tutulması bugün

Bu yıl ikinci kez parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma bugün Avrupa, kuzeydoğu Afrika ve Orta Asya'dan görüntülenebilecek. 2022’nin ikinci Güneş tutulması bugün gerçekleşecek. G...

Buzullar için korkutan rapor: Artık çok geç

Bilim insanları, hangi iklim eyleminin yapıldığına bakılmaksızın, Grönland buzulundaki kaybın, deniz seviyesinde minimum 27 santimetrelik bir artışa katkıda bulunacağını keşfetti.


Caretta caretta yuvasını kürekle açtı, yavrular öldü: 'Yavruların çıkmasına yardım ettim' savunması

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir plaj işletmesinde çalışan görevli, sahilde şezlonglar arasında bulunan caretta caretta yuvasını kürekle açarak yavru carettaların ölmesine neden oldu.

Araştırma: Evli ve üniversite mezunu erkekler daha uzun yaşıyor

1751-2020 yılları arasındaki veriler incelendi. Yapılan bir araştırmada, özellikle evli ve üniversite mezunu erkeklerin, uzun yaşama ihtimalinin yüksek olabileceği sonucuna varıldı.


İşitme kaybı bebeklerde agresifliğe yol açabilir

Koklear implant ameliyatı sonrası oğullarının duymaya başladığını aktaran baba Bilgin, duyup, kendini ifade edebilmesi ile hırçınlığının yok olduğunu, şu an 15 yaşında olan Ege'nin normal...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Ariana Grande boşandı, eski eşi Dalton Gomez'e tazminat ödeyecek

Yaklaşık üç yıllık evliliklerini sona erdiren 30 yaşındaki şarkıcı Ariana Grande ile 28 yaşındaki emlak komisyoncusu Dalton Gomez boşanmak, için verdikleri dilekçeden 6 ay sonra resmen bo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR