Yukarı
218126

CHP’de MYK revizyonu yapıldı…

10 Ağustos 2018 14:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesinde birlikte çalışacağı parti yönetimini açıkladı. Beklenenin aksine, Kılıçdaroğlu MYK üyesi sayısını düşürmedi. Ancak bazı kilit görevlerdeki isimleri yönetim dışı bıraktı, bazı genel başkan yardımcılarının ise görev alanlarını değiştirdi.

En çok dikkat çeken değişiklik, partinin “gayrı resmi 2 numaralı koltuğu” olarak görülen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığında oldu. Bu görevin dışında Parti Sözcülüğünü de yaklaşık iki yıldır sürdüren Bülent Tezcan MYK dışı kalırken, Kılıçdaroğlu örgütleri İstanbul eski İl Başkanı olan, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’ya teslim etti.

Bülent Tezcan’dan önce örgütten sorumlu olan, ancak Şubat ayında bu görevden alınarak İnsan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı yapılan Tekin Bingöl’ün de bu kez MYK dışı kalması dikkat çekti.  CHP’de 24 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan kurultay tartışmasında, kurultayın toplanması halinde İstanbul’dan bir grubun da Genel Başkanlık için Oğuz Kaan Salıcı’yı destekleyebileceklerine ilişkin haberler çıkmıştı.

SOL GRUPTAN DA İSİM VAR

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında en dikkat çeken isim ise Orhan Sarıbal. Sarıbal, son kurultayda İlhan Cihaner ve Selin Sayek Böke ile birlikte” sol grupta” yer almış, sol grup Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine karşılık, kendi anahtar listelerini çıkarmışlardı.

PARTİ KASASI, KILIÇDAROĞLU’NUN EN YAKININA EMANET

MYK dışında kalan isimlerden biri de, uzun süredir “parti kasası” olarak görülen, mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç oldu. Koç’un yerine ise Kılıçdaroğlu, Genel Başkan olduğu günden bu yana parti içinde “en yakını” olarak görülen Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nu atadı.

ÖZTRAK’A ZOR GÖREV

Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu ekonomik krizde, ekonomik ilişkiler konusunu ise Kılıçdaroğlu Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a bıraktı. Öztrak, Genel Başkan yardımcılığının yanısıra Parti Sözcülüğü görevini de üstlendi.  Bir önceki MYK’da ekonomi politikalarından sorumlu isim olan Aykut Erdoğdu ise MYK’daki görevini kurudu, ancak görev alanı değişti. Erdoğdu, işveren sendikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

DIŞ İLİŞKİLERE TECRÜBELİ İSİM

Kılıçdaroğlu, dış politikada yaklaşık A takımında yer alan Öztürk Yılmaz’ı da bu kez MYK dışı bıraktı. Yılmaz’ın yerine, bir önceki MYK’da kamu diplomasisinden sorumlu olan emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz’ü getirdi. Kamu Diplomasisinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ise kaldırıldı.

İLK KEZ GENÇLERDEN SORUMLU MYK ÜYESİ

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’da yaptığı bir başka yenilik ise, Türkiye’nin genç nüfusunu gözönüne alarak, sadece Gençlerden sorumlu bir Genel Başkan Yardımcılığı görevi tahsis etmek oldu. Bu göreve yeni vekilerden Yunus Emre atandı.

EĞİTİMDEN SORUMLUYDU, KADIN POLİTİKALARINA ATANDI

Kılıçdaroğlu’nun A takımında hep yer alan isimlerden olan Lale Karabıyık’ın da görev alanı değişti. Bir önceki MYK’da eğitim politikalarından sorumlu olan Lale Karabıyık, bu kez kadın politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Eğitim politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ise CHP’nin yeni vekillerinden Yıldırım Kaya atandı.

GENEL SEKRETER YİNE HAMZAÇEBİ

CHP’de yeni yönetimde yerini koruyan isimlerden biri de Genel Sekreter Akif Hamzaçebi oldu. Hamzaçebi, 24 Haziran seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı. Ancak şimdi Genel Sekreterlik koltuğunu koruması, “Hamzaçebi aday olmayacak mı” sorusunu akıllara getirdi.
Önceki MYK’da görev alan Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın ise, bugün açıklanan MYK listesinde yer almaması “CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı olabilir” yorumlarına neden oldu.

ÖZKAN, TORUN, AĞBABA, ERKEK YERİNİ KORUDU

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında Hamzaçebi ve Onursal Adıgüzel dışında, Tuncay Özkan, Seyit Torun, Muharrem Erkek ve Veli Ağbaba da yerlerini koruyan isimler oldular. Fethi Açıkel de yine Bilim Platformu Başkanı olarak MYK’da yerini korudu.

MYK’NIN EN GENÇ ÜYESİNE AĞIR SORUMLULUK

Kılıçdaroğlu’nun A takımındaki en genç isim ise 1991 doğumlu Gökçen Gökçe oldu. Hukukçu Gökçe’ye Kılıçdaroğlu günümüz Türkiye’sindeki en zor görevlerden birini verdi; İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yaptı.

İşte CHP’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu…

AR-GE BİLİM YÖNETİM VE KÜLTÜR PLATFORMU: FETHİ AÇIKEL
BASINLA İLİŞKİLER VE KURUMSAL İLETİŞİM: TUNCAY ÖZKAN
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ: ONURSAL ADIGÜZEL
DIŞ İLİŞKİLER: ÜNAL ÇEVİKÖZ
DOĞA HAKLARI: GÜLİZAR BİÇER KARACA
EĞİTİM POLİTİKALARI: YILDIRIM KAYA
EKONOMİ POLİTİKALARI- PARTİ SÖZCÜSÜ: FAİK ÖZTRAK
GENÇLİK POLİTİKALARI: YUNUS EMRE
HALKLA İLİŞKİLER: GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ
HUKUK POLİTİKALARI: MUHARREM ERKEK
İDARİ VE MALİ İŞLER: BÜLENT KUŞOĞLU
İNSAN HAKLARI : GÖKÇE GÖKÇEN
İŞÇİ SENDİKALARI- MESLEK KURULUŞLARI VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ: VELİ AĞBABA
İŞVEREN SENDİKALARI/ KURULUŞLARI- ESNAF ODALARI VE SOSYAL POLİTİKALAR: AYKUT ERDOĞDU
KADIN POLİTİKALARI: LALE KARABIYIK
PARTİ ÖRGÜTÜ VE ÖRGÜT YÖNETİMLERİ: OĞUZ KAAN SALICI
TARIM POLİTİLARI VE TARIM ÖRGÜTLERİ: ORHAN SARIBAL
YEREL YÖNETİM POLİTİKALARI: SEYİT TORUN
GENEL SEKRETER :M.AKİF HAMZAÇEBİ

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmey...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR