Yukarı
225860

“Şimdi icraat zamanı!”

17 Ekim 2018 14:51

Çeşme için planlama döneminin bittiğini belirten Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, projelerini hayata geçirebilmek için bugün aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, bir dönem daha Belediye Başkanı olabilmek için CHP İlçe Örgütü'ne bugün aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Çeşme Belediye Başkanlığı'na 2014 yılında seçildiği dönemde, Çeşme için birçok proje hazırlayan Başkan Dalgıç, ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesini hayata geçirdi. Geçmiş dönemden gelen Akarca planlarını revize eden Dalgıç'ın, Şifne-Reisdere imar planlarının da onaylanması ile yeni dönemde projelerini hayata geçirmesi bekleniyor. Şifne-Reisdere planları arasında, Alaçatı Otoban girişinden Reisdere ve Şifne'ye kadar 30 metrelik duble yol yapımının da olduğu öğrenildi. 

Akarca planları içinde yer alan, Belediye'nin mülkü olan Otogar'ın yanındaki zincir marketin yerine, yeni bir belediye hizmet binası için proje hazırlayan Dalgıç, 16 Eylül İlkokulu'nun da yıkılarak, aynı bölgeye taşınması için girişimde bulunacak. Otogarın arkasındaki bölgeye de büyük bir otopark yapılması planlanıyor. 

16 Eylül İlkokulu'nun yıkılması ile tarihi hamamın önünde bir meydan yaratmayı planlayan Dalgıç, ayrıca tarihi kervansaray ile Çeşme Kalesi’ni denizle buluşturmayı ve büyük bir meydan oluşturmayı hedefliyor. 

Çeşme sahilinde denize girilebilecek platformları da yeni döneminde yapmayı planlayan Dalgıç, Tekke Plajı'nın üst tarafından Ontur Otel'e kadar 7 metre genişliğinde bir yol yapmayı ve aynı bölgede peyzaj düzenlemesi ile yeni park alanları yapılması da hedefleniyor. 

Projesi tamamlanan ve yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan hedeflerden birisinin de Ilıca Garajı'nın karşısında atıl durumdaki belediye dükkanlarının butik otele dönüştürülmesi ve karşısındaki boş alana da kapalı ve açık termal havuzların yapılması olduğu öğrenildi. 

Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın 4,5 yıllık Çeşme Belediye Başkanlığı döneminde, Çeşme sahilindeki eski Buzhane'nin satın alınması, Cumhuriyet Meydanın'daki tarihi tek katlı binanın kamulaştırılması gerçekleştirilirken, ayrıca çok sayıda mülk de Çeşme Belediyesi varlıkları arasında yerini aldı. 

Bugün aday adaylığı başvurusunda bulunan Belediye Başkanı Dalgıç'ın, planlaması biten ve uygulama safhasına gelen çok sayıda projenin yanı sıra yeni dönem için yeni proje hazırlıkları içinde olduğu da ifade ediliyor. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Çocuk Başkan Koltuğa Oturdu, Talimatı Verdi

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Vali Kazım Paşa İlk Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Masal Yeken’e bıraktı.

Karşıyaka’nın çocuk başkanı park ve barınak istedi!  

Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu 10 yaşındaki Esma Yıldız’a bıraktı. Başkanlık görevini devralan Yıldız’ın ilk talebi o...


Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj

İzmir’de 23 Nisan coşkusuİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR