Yukarı
228228

ABD halkı sokağa döküldü

09 Kasım 2018 12:12

Birçok eyalette akşam saatlerinde sokağa çıkan yüz binlerce kişi, Trump’ın Rusya soruşturmasına müdahale etmemesini ve Özel Savcı Robert Mueller’in, Rusya’nın ABD seçimlerine karıştığı yönündeki iddialarına yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamlamasına izin vermesini istedi.

“Hiç kimse hukukun üstünde değildir” sloganı altında düzenlenen protestoların adreslerinden biri de New York oldu. Times Meydanı’nda buluşan binlerce New York’lu 7. Cadde boyunca Union Meydanı’na yürüdü.

new-york-aa1_6612027

“Mueller’in üzerinden elinizi çekin” sloganı atarak yürüyen göstericiler, “Anayasayı koruyun”, “Mueller’i koruyun”, “Trump/Pence gitmeli” ve “Trump hukukun üstünde değil” ifadelerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Ayrıca, ABD’deki ara seçimlerden bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Trump’la tartışan CNN muhabiri Jim Acosta’nın Beyaz Saray akreditasyonun askıya alınmasına da tepki gösteren protestocular, “Basını rahat bırakın” diye slogan attı.

newyork-aa341_6612021

Gösteriler esnasında New York polisi de yoğun güvenlik önlemleri aldı.

ADALET BAKANI’NIN İSTİFASI ATEŞLEDİ

Protestoları tetikleyen asıl unsur ise daha önce Rusya soruşturmasından çekilen Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın önceki gün Trump’ın isteği üzerine istifasını açıklaması oldu. Sessions’ın yerine geçici olarak atanan Matthew Whitaker soruşturmanın boyutunu düşürme çağrısı yapmıştı.

Trump da dün yaptığı açıklamada, Rusya soruşturmasını istediği zaman sona erdirebileceğini belirterek, “Bunu yapmak istemiyorum çünkü durdurmayı sevmiyorum. Bu soruşturma utanç verici. Hiç başlamamalıydı çünkü ortada bir suç yok” ifadelerini kullanmıştı.

SORUŞTURMAYA KARŞI İSİMLERDEN

Adalet Bakanlığı'na vekaleten atanan Mathhew Whitaker, Mueller soruşturmasının önde gelen karşıtlarından biri olarak biliniyor.49 yaşındaki Whitaker geçen yıl dönemin Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın genel sekreteri olarak atandı.

Matthew Whitaker.

Matthew Whitaker.

Mueller soruşturması artık Whitaker'a bağlı. Demokratlar bu nedenle Whitaker'a, kendisini soruşturmadan çekmesi yönünde çağrıda bulunuyor.

Whitaker ise bu yönde bir işaret vermiş değil, verecekmiş gibi de görünmüyor. Göreve başlamasının ardından yayınladığı mesajda hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı, ancak Rusya soruşturmasından bahsetmedi.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde canlı bomba paniği

Fransa'nın başkenti Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde bir kişinin kendini havaya uçurma tehdidinde bulunması üzerine polis bölgeyi kordon altına aldı. Bazı kaynaklar, bir kişinin İran elç...

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'ın iddiası çelişkilerle dolu

ABD Başkanı Joe Biden'ın İkinci Dünya Savaşı sırasında savaş pilotu olan amcasının Papua Yeni Gine'de uçağı düştükten sonra yamyamlar tarafından yenmiş olabileceğini öne sürdü. 81 yaşında...


IŞİD'den Suriye ordusuna saldırı

Terör örgütü IŞİD'in, Suriye'nin Humus ilinde Beşar Esad yönetimi ve İran destekli gruplardan oluşan güçlere ait bir araca düzenlediği saldırıda en az 10 kişi öldü.  Yerel kaynaklardan ed...

FBI uyardı: Saldırı için pusuda bekliyorlar

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, Çin bağlantılı bilgisayar korsanlarının ülkesinin kritik altyapısına saldırmak için pusuda beklediklerini bildirdi. Wray, Ç...


İran-İsrail gerilimi: Orta Doğu'da uçaklar rota değiştiriyor

İsrail'in İran'ın İsfahan kentine hava saldırısı düzenlediği haberlerinin ardından birçok havayolu şirketi uçuş rotalarını değiştirme kararı aldı. İsrail saldırısı iddiasını reddeden İran...

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, güvenlik uyarısında bulundu

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Güvenlik uyarısında, Büyük...


İsrailli yetkililer, 'İran'a yönelik saldırıyı doğruladı' iddiası

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.

Rusya'da bombardıman uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Stavropol Krayı’nda bir Tu-22M3 uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağının teknik arıza yüzünden düştüğünü duyurdu.


İsfahan'da şiddetli patlamalar

İsrail'in İran'ın saldırılarına misilleme hazırlıkları günlerdir gündemdeki yerini korurken İran basını, gece İsfahan'da şiddetli patlama seslerinin geldiğini duyurdu. Ülke genelinde tüm ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR