Yukarı
230763

Ersun Yanal ile anlaşma sağlandı!

11 Aralık 2018 09:07

Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğu için düşünülen Ersun Yanal ile ikinci görüşme gerçekleştirildi. Başkan Ali Koç ile buluşan Yanal'ın 1,5 yıllık anlaşmaya imza atması bekleniyor...

Fenerbahçe’de Phillip Cocu’nun görevden ayrılmasının ardından Erwin Koeman’ı geçici olarak takımın başına getiren ancak kötü gidişatı engelleyemeyen Fenerbahçe’de yönetim, teknik direktörlük görevine getirmek istediği Ersun Yanal ile sözleşme detaylarını görüştü.

5 Aralık tarihinde Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy ile Ersun Yanal arasındaki görüşmeyi ilk kez ‘Skor’ ekibi ortaya çıkarmıştı. 11 Aralık akşamı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve sarı lacivertli yöneticilerle bir araya gelen Yanal ile anlaşmanın Çarşamba günü resmen açıklanması bekleniyor.

DHA’nın haberine göre; sarı lacivertli taraftarların ısrarla takımın başında görmek istediği Ersun Yanal’ın İstanbul’da olduğu ve akşam saatlerinde başkan Ali Koç ve yöneticilerle bir yalıda görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Fenerbahçe yönetimi, teknik direktörlük görevine Ersun Yanal’ı getirmeyi planlarken, bunun yanı sıra idari menajerlik görevini de Volkan Ballı’ya emanet etmek istiyor.

Sportif direktör Damien Comolli’nin görevine devam etmesi konusunda fikir birliğine varılırken, Fransız futbol adamının ara transfer döneminde hem satılması gereken futbolculara kulüp arayacağı, hem de Ersun Yanal’ın istediği futbolcuları Fenerbahçe’ye kazandırmak için çaba göstereceği kaydedildi.

Öte yandan Ersun Yanal ile yapılacak anlaşmanın 1.5 yıllık olması bekleniyor.

COCU İLE FESİH BEKLENİYOR!

Öte yandan Sözcü muhabiri İrfan Yirmibeş’in aktardığı bilgilere göre; Fenerbahçe yönetimi teknik direktör Phillip Cocu ile sözleşme fesih görüşmelerini sonlandırdıktan sonra Ersun Yanal’ı resmi olarak duyuracak.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yapılan görüşmenin ardından yalıdan yatla ayrıldığı belirtildi.

YANAL’IN FENERBAHÇE KARNESİ

Fenerbahçe ile ilk kez, 2013-2014 sezonu öncesi, 28 Haziran 2013'te 1 yıllık sözleşme imzalayan Yanal, ilk sezonunda yaşadığı şampiyonluktan sonra, 21 Mayıs'ta 2 yıl uzattığı sözleşmesinde, 2014-2015 sezonunu göremeden görevinden ayrıldı.

Yanal, son dönemde yaşanan sıkıntıların ardından, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dün yaptığı açıklamalardan sonra bugün istifasını verdi.

İLK ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞADI

Ersun Yanal, kısa süren Fenerbahçe döneminde kariyerinin ilk Süper Lig şampiyonluğunu elde etti.

1995-1996 sezonunda başlayan Süper Lig kariyerinde 18 yılı geride bırakan Yanal, Denizlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor ve Eskişehirspor'daki görevlerinin ardından Fenerbahçe'nin başında şampiyonluğa ulaştı.

Kariyerinde ilk kez geçen sezon “Üç Büyükler”den birini çalıştıran Yanal, bu kısa dönemde tecrübesini Süper Lig şampiyonluğuyla taçlandırdı.

TARİHİN EN ERKEN ŞAMPİYOLUĞU

Tecrübeli teknik adam, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve Avrupa mücadeleleri olmak üzere, sarı-lacivertli takımın başında çıktığı 40 resmi maçta 24 galibiyet yaşadı.

Yanal yönetimindeki sarı-lacivertli takım 10 maçta yenildi, 6 kez de berabere kaldı. Bu resmi maçlarda rakip fileleri 79 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 43 gol gördü.

Sarı-lacivertli takım, Yanal idaresinde, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk elde ederek, lig tarihinin erken şampiyonluklarından birisine imza attı.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Konferans Ligi'nde haftanın golü Yusuf Yazıcı'dan: Tur için yeterli olmadı!

Yusuf Yazıcı'nın Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Lille formasıyla Aston Villa'ya karşı kaydettiği gol haftanın en iyisi seçildi.

İbrahim Nuray Ataman, son yolculuğuna uğurlandı

Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Ataman için Zincirlikuyu Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı....


Türkiye Kupası'nda program açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının tüm programı, rövanş tarihlerinin de açıklanmasıyla belli oldu. Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının programı belirl...

Altay, futbol şubesini şirketleştirmek için çalışmalara başladı

Altay Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Süleyman Özkaral ile eski kulüp başkanları, divan başkanları ve yöneticilerin İzmir Ticaret Odasında bir araya geldiği belirtildi. "610...


''Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık''

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, Fenerbahçe'yi penaltılarda eledikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Fenerbahçe...

Kadıköy'deki penaltı atışları sonrası İsmail Kartal'ın sözleri akıllara geldi!

Fenerbahçe, normal süresi ve uzatmaları 1-0 biten maçta Olympiakos'a penaltılarda yenildi ve Avrupa'ya veda etti. Sarı-lacivertlilerde yalnızca 2 penaltı atışının ağları bulması, İsmail K...


Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi...

Trendyol Süper Lig’de 34. Ve 35. Hafta müsabakalarının programı belli oldu. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak. Trendyol Süper Lig'in 34 ve 35. haftasında oynan...

Sokol Cikalleshi, Konyaspor tarihinin en iyi yabancı golcüsü

Konyaspor'un Süper Lig'deki performansını yükselten yabancı santrfor Sokol Cikalleshi, yeşil-beyazlı takımda en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını kazandı. Takımının ligdeki 15. sıradak...


İbrahim Akdağ, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı konuştu!

EMS Yapı Sivasspor'un değerli orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile kendi sahalarında yapacakları karşılaşmayı kazanma arzularını ve bu galibiyetle ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR