Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye Kürt kardeşlerimizin de devletidir, onun için biz Kobani'ye kapılarımızı açtık. Kürt kardeşlerimize sesleniyorum, oyuna gelmeyin, PKK teröristlerinin yandaşlarına oylarınızı vererek zayi etmeyin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi;

“31 Ocak’ta büyük seçim kampanyamızı başlatacağız. İlk defa aday gösterdiğimiz ve diğer aday gösterdiğimiz arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz

Kendisi veya istediği birisi aday olamadı diye partimize tavır alan kişi bizim gözümüzde heçbir zaman AK Partili olmamış, olamamıştır. Biz egosunun peşinde değil davasının peşinde yürüyen isimlerlerle yürüdük. Bunların hepse nasip, biz layık olanı kenara koymayız. Meselemiz sen ben kavgası değil, görev her an bir kişiye düşebilir düşüyor.

31 Mart öncesinde  ülkemizde çok garip birliktelikler ortaya çıkmaya başladı. CHP baktı ki FETÖ’cüler tek başına yetmiyor şimdi onun yanına PKK’lıları da aldılar. Milletin içinde olmadığı bu tür siyasal mühendisliklerin başarılı olması mümkün değildir. Ülkede neler oluyor diye dertleri yok. Hedef küçük olunca siyaset de küçük oluyor. Ülkenin zarar görmesi umurlarında değil, iktidarın üzerine konmanın hayalini kuruyorlar. ABD’nin ülkemize yönelik olumsuz adımlarına kadar tüm bu konulara “acaba bu sefer olacak mı” gözüyle bakmışlardır. Umutlarını şahsımın ve AK Partinin ayağının tökezlemesine bağlamışlar. Hamdolsun 2023 hedeflerine adım adım yürümeyi sürdürüyoruz.

Karşımıza çıkartılan engeller sebeyle kaybettiğimiz zamanın farkındayız. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi bunun için tarihi bir fırsat oldu. Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracağız.

Nuri Demirağlar’ın önünün nasıl kesildiğini belirtmezsek milletimize bini nasıl söyleriz. Savaş uçaklarını üretmek için harekete geçenlerin önünü bedava uçak diye kesenleri söylemelim mi. Türkiye bu zihniyeti ezip yok etmelidir. Kılıçdaroğlu ve avanelerinin referansı işte bu tek parti dönemidir. Türkiye bunlara rağmen 16 yılda 3.5 kat büyümüştür.

Suriye’yi kan ve gözyaşı gölüne çeviren nice güçler bölgede cirit atarken Türkiye’nin elleri kolları bağlı bir şekilde beklemesini isteyenler, aynı krizi bizim topraklarımıza da taşıma hesabı yapanlardır. Hiç kimseye böyle bir fırsatı vermedik, vermeyeceğiz.

Saddam Hüseyin döneminden itibaren biz Keldanileri, Arapları, Kürtleri ülkemizde misafir ettik. Şimdi yine Kürt kardeşlerimizi misafir ettik mi ediyoruz. Biz teröristlere kapılarımızı kapattık. Onları bu ülkede asla barındırmayacağız. PYD, YPG, DEAŞ ülkemizde asla barınamaz, onları o çukurlara gömeriz. PKK YPG’nin Afrin’deki varlığına çok büyük darbe vurduk. İnşallah İdlib’i huzur ve güven beldesi haline getireceğiz. Dün akşam baktık ki Afrin’de gençler futbol oynuyor. Bu bir kararlılığın neticesidir. Şimdi sırada Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki terör unsurları ile daha aşağıda yuvalanan DEAŞ unsurları bulunuyor.

ABD ile Suriye meselesinde farklı yaklaşımlara sahip olduk. Bu bizi üzdü. Özellikle Obama döneminde bize verilen sözler yerine getirilmedi. Sayın başkan ABD’nin Suriye’den askerlerini çekeceklerini bize ifade etti. İlerleyen süreçte ABD ile Suriye konusunda ilişkilerin iyileşmesini istemeyen bazı isimler görevden alındı. Biz de operasyonu beklemeye aldık. Dün Trump’ın açıklamaları bizi ve arkadaşlarımızı üzdü. Dün gece bir görüşmemiz oldu. Kendisi ABD askerlerinin çekileceğini teyit etti. Gündemimizdeki tüm konularda ekiplerimiz olarak görüşmenin devam etmesine karar verdik. Oradaki özellikle Hristiyanlara bu terör örgütlerinin neler yaptıklarından bilgisi yoktu ki bizim aydınlatmamız ile bu durumdan memnun oldu.

Türkiye bu meseleyi müttefiklik ruhuna göre çözmeyi her zaman öne çıkaracaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu ülkede yaşayan herkesin Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla hepsinin devletidir. Biz bu tür ayrımcılıklara asla müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyiz, Türkiye Kürt kardeşlerimizin de devletidir, onun için biz Kobani’ye kapılarımızı açtık. Kürt kardeşlerimize sesleniyorum, oyuna gelmeyin, PKK teröristlerinin yandaşlarına oylarınızı vererek zayi etmeyin.”

SÖZCÜ