Yukarı
234104

Kılıçdaroğlu: Ankara'yı değiştireceğiz!

15 Ocak 2019 14:37

GERÇEK GÜNDEM - CHP'de heyecanlı ve coşkulu bir gün yaşanıyor. Mansur Yavaş için aday tanıtım toplantısı birazdan başlayacak. 

CHP grup toplantısının yeri değiştirildi. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, ATO Kongre Merkezi'nde projelerini anlatacak.  Mansur Yavaş'ın tanıtılacağı toplantıda CHP'liler büyük bir coşkuyla yerlerini aldı.

Milletvekilillerinin de yerlerini aldığı toplantıda  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve CHP'nin Genel Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce de bulunuyor. 

Kılıçdaroğlu kürsüye geldi. Konuşmasından satır başları şöyle:

En belalı konulardan birisi protokol meselesi, tek tek saymak yerine, protokolden olsun olmasın hepiniz hoşgeldiniz, onur ve şeref verdiniz.

Bu toplantıda 1 eksiğimiz var, sayın Levent Gök TBMM başkanvekili, çünkü o tarafsızlığı nedeniyle yasaya duyduğu saygı nedeniyle aramızda değil

Güzel Ankara'yı konuşacağız, Ankara hepimizin göz ağrısı, Ankaralılar huzur içinde bir kentin sokaklarında gezsinler, tanımasalar bile birbirlerine selam versinler, herkesin rahat ve huzur içinde yaşadığı bir Ankara...

Atatürk, milli kurtuluş savaşını Ankara'da bir imece kültürü ile başlattı. Birlikte mücadele etmek, birlikte savaşmak, Ankara'nın başkent oluşunun özünde yatan felsefi budur. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz.

100. yılında inşallah sayın Mansur Yavaş Ankara'yı yönetecektir. Nasıl bir Ankara teslim alındı? Okuma-yazma oranının en düşük olduğu kentlerden birisi Ankara'ydı.

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, Ankara'yı başkent ilan ettiklerinden sonra dünyanın ilk planlı başkentlerinden birisi olarak tarihi geçti.

Ankara'yı Ankara yaptılar. Gençlik parkı, hisar parkı, hacettepe parkı, gölbaşı plajı... Yemyeşil bir Ankara'ya dönüştürdüler. Emek harcayan bütün Ankaralı büyükleri saygıyla anıyoruz. Bozkırı yeşile dönüştüren Ankaralılar bugün beton Ankara ile karşılaşacaklarını hiç düşünmediler.

Beton Ankara'yı değiştireceğiz. Bir kişiyle değiştireceğiz, bir kişinin kararlılığıyla değiştireceğiz. O kişinin adı Mansur Yavaş!

Ankara'nın kaderini değiştireceğiz. En görkemli başkentlerden birisi olacak Ankara. Ben belediye başkanı adaylarından 3 şey isterim; 1-Hiçkimsenin emeği ile oynamayacağız. Herkesin aşına ve işine saygı gösterilecek. 2- Bizler her kuruşun hesabını millete vermeyi onurlu bir görev biliriz.

Harcanan her para milletin parasıdır. Aynı anlayışla sayın Mansur Yavaş da harcadığı her kuruşun hesabını milletine verecek. 3- Hiçkimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Sayın Mansur Yavaş da aynı çerçevede hareket ediyor. Hangi kimlikten olursa olsun insansa, sorunu varsa, o sorunları çözmek bizim boynumuzun borcudur.

"Trump attığı tweette şöyle diyor; Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz. Bekledim ki en sert tepki iktidardan gelsin ama gelmedi. Buradan açık söylüyorum bir sokak kabadayısının diliydi Türkiye Cumhuriyeti'ni hiç kimse tehdit edemez.

Hiç kimse şunu unutmasın, T.C devleti egemen güçlerin lütfuyla kurulan bir devlet değildir, T.C'nin temelinde acı vardır, gözyaşı vardır, milyonlarca şehit vardır. Bizler niye bunu söylüyoruz? Çünkü, bu ülkeyi egemen güçlerden korumak için, egemen güçlere teslim olmamak için bir kuvayı milliye vardı.

Bizler onların torunlarıyız. Onlar daha sonra CHP'yi kurdular. CHP'li olmak kolay değildir. CHP'li olmak egemen güçlere karşı inatla, kararlılıkla mücadele etmek demektir.

CHP savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Batının egemen güçleri iktidarı tehdit ediyor, yola getirmek istiyor. Geldiğimiz noktayı görüyor musunuz? Şunu kimse unutmasın; en rahat yönetilen kişiler egemen güçler tarafından teslim alınan kişilerdir.

16 yıl ülkeyi yönetir, 16 yıl sonunda ülkeyi tefecilere teslim ederseniz, borca muhtaç hale getirirseniz, onlar gelirler sizden ensenize vurup ağzınızdaki lokmayı alırlar, sizler sesinizi çıkaramazsınız.

Bizler bu ülkenin sessiz çoğunluğu, asla ve asla egemen güçlere teslim olmayacağız. Teslim olmak bizim ahlakımızda, inancımızda, karakterimizde yoktur.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ankara yarışında kim önde... Mansur Yavaş, son anket sonuçlarını açıkladı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında Ankara'daki son anket sonuçlarını açıkladı. Yavaş, "Meclis çoğunluğunu elde etmemiz ilçelere bağlı. Adaylarımız iyi. Şu anda gelen anketl...

Gebze’de sanayi tüpü patladı: Ölü ve yaralılar var

Kocaeli Valiliği, Gebze ilçesindeki bir fabrikada sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin de yaralandığını duyurdu.


‘Bir kere bana teşekkür etmeleri lazım’

AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un açıkladığı malvarlığı gündemde olmayı sürdürüyor. Söz konusu durum hakkında bir açıklama daha yapan Altınok “Bir kere teşekkür etmeleri lazım ki, be...

Özgür Özel'den, Bahçeli'ye telefon

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeniden Genel Başkan seçilen MHP lideri Devlet Bahçeli'yi telefonla arayarak tebrik etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP'nin dün yapılan 14'üncü Olağan Bü...


Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet Çanakkale duruşunu gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Töreni'ne katıldı. Erdoğan, konuşmasında "Çanakkale'de bu m...

Eski mülk sahibi ifade verdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kaydedildiği iddia edilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, mevcut il başkanlığı binasının eski sahibi Arnavut uyruklu Ali...


Çanakkale şehitleri İstanbul'da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali S...

''Tayyip Erdoğan MHP'yi elimizden aldı Devlet Bey'e iade etti''

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, "Biz MHP'yi aldık, Tayyip Erdoğan elimizden aldı Devlet Beye iade etti" dedi. İYİ Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı: 'Çanakkale'de inanç galip geldi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüyle ilgili, "İmanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları Çanakkale’de hüsrana u...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Nevra Serezli'den 'Sihirli Annem' açıklaması

2003 yılında başlayan Sihirli Annem dizisinin en sevilen karakterlerinden biri de Dudu Peri'ydi. Dizide Dudu Peri'ye hayat veren Nevra Serezli katıldığı YouTube programında yeniden çekile...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR