GERÇEK GÜNDEM- CHP'de heyecanlı ve coşkulu bir gün yaşanıyor. Mansur Yavaş için aday tanıtım toplantısı düzenledi. Hayli kalabalık olan toplantıda Mansur Yavaş da Ankara için vizyonunu özetledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından Mansur Yavaş kürsüde.

Mansur Yavaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Allah başımızı öne eğdirmesin, yüz akıyla çıktığımız bu yolculuğu yük akıyla tamamlamayı nasip etsin. Gerginlikten çekişmeden kavgadan yorulmuş olduğuna inandığımız Ankaramıza söz veriyoruz: Bizler çatışmaya, kavgaya, husumete gelmiyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirmeye çalışıyoruz.

Yürekten inanıyoruz ki 1 Nisan'da yeni bir sabaha uyandığımızda Ankara huzurun başkenti olmaya çalışacaktır. Bizler nefret dilini kendimizden uzak tutacağız, sevgi ekip sevgi biçeceğiz. Bizler 31 Mart akşamı seçimi kazandığımızda kendimizi asla zafer kazanmış saymayacağız. Bu savaş değil ki, biz bu seçimi Ankara halkınının bize 5 yıl için verdiği hizmet etme yetkisi olarak göreceğiz

Söz veriyoruz, göreve başladığımızda ilk icraatimiz; makam araçlarının sayısını azaltmak. Belediyeye ait tüm araçların çakar ışıklarını sökmek olacak.

Ankara belediyesinin reklam yapmasına ne gerek var? Rakibi yok ki. En zenginler ve en fakirler bir arada yaşıyor Ankara'da. Bu şehir birbirini tanımayan bir kent haline geldi. Oysa Türkiye'nin kalbi Ankara. Biz proje yarıştırmayacağız. Sürdürülebilir onlarca projemiz var. Gerçek proje halkımızın ihtiyacı olan projedir. Tüyü bitmemiş yetime karşı onun hakkını çar çur edenlerin dönemi bitti, bitmek zorunda. Rakiplerin akılcı projeleri varsa seçimi kazanınca bunları da hayata geçirmek için çalışacağız.

Bizim derdimiz makam derdi değil, Atatürk'ün bize bıraktığı bü güzel ülkemizin başkentini dünya standartlarında bir kent haline dönüştürmektir.

Belediye devletin bir hizmet birimidir, devletimizin en tepesinden en alt birimine kadar Ankara'ya hizmet yolunda uyum içinde davranmaya gayret edeceğiz.

Ankara'daki sıkışıklığın tek nedeni yanlış planlamadır, insanlara göre değil araçlara göre düzenlenmiştir Ankara.

Trafik sorunu da, yerleşim sorunu da, 25 yıllık plansızlığın sorunudur.

Belediyemizin görevi, sosyal adaletsizliği, ilçeler ve semtler arasındaki eşitsizliği en aza indirmektir.

Burası başkent, eğer çocuklarımızla sokakta rahat bir şekilde yürüyemiyorsak bu nasıl başkenttir? Bu şehir 5 yıl daha bu zihniyetle devam edemez.

DERTLERE DERMAN BELEDİYECİLİK DÖNEMİ

Belediyecilikte tam olarak sorunları gören, dertlere derman olan belediyecilik dönemi... Ankara'ya sözümüz budur. Ankara'yı tarafsız bir şekilde yöneteceğimize söz veriyoruz. Belediyeyi çağdaş belediyecelik anlayışıyla katıljmcı, şeffaf, hesap verebilir şkilde yönetmeye söz veriyoruz. Biz hesap vermeye talibiz.

Ankara'yı endüstri 4.0, inovasyon, tasarım, spor ve sanat merkezi haline getireceğimze söz veriyoruz. Esnafımızın bereketini, halkımızın huzurunu arttıracağımıza söz veriyoruz. En büyük projemiz Ankara'lının mutlu yaşamasıdır.

Yavaş'ın konuşmasının ardından sahnede hatıra pozu verildi.