Yukarı
237254

CHP'den MHP'ye Tank Palet eleştirisi!

11 Şubat 2019 17:12

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Öztrak ekonomiden, tanzim satışlarına, Fatih Bucak'ın adaylığı tartışmasından Tank Palet fabrikasının satışına kadar birçok konu hakkında gündemi değerlendirdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Öztrak, KPSS'de birinci olan Deniz Eren Demir'in mülakatta tüm soruları bildiğini söylemesine rağmen elenmesiyle ilgili çok sert eleştirilerde bulundu. Öztrak, "Yandaşlar ballı maaşlarla Saray'a atanırken, KPSS'de birinci olan bir kişi öğretmen olarak atanmıyor." dedi.

Faik Öztrak

Faik Öztrak'ın açıklamalarından satır başları;

KARTAL'DA YAŞANAN FACİA

Kartal'da yaşanan olay hayli acı bir olay. 25 yıldır AKP tarafından yönetilen İstanbul'da yandaşa rant dağıtma politikası hayatı tehdit eden bir noktaya geldi.

Rant uğruna imar affı ilan edenlerin, "sabrımız taştı" demeye hiç hakkı yok. Sabırların taşması için illa insanların ölmesi mi gerekiyordu. Vatandaşımız kentleri yağmalayan bu anlayışa 31 Mart'ta yanıt verecektir.

EKONOMİK KRİZ

Derinleşen ekonomik kriz rakamlara net bir şekilde yansıyor. 2018'de protesto edilen senet miktarı yüzde 48 arttı.

Bu artış son 13 yılın rekoru. Karşılıksız çek tutarında da rekor artış yaşandı. Bankalalarda takibe düşen krediler 100 milyarı geçmiş.

Borçlarını ödeyemediği için intihar eden çiftçiler, iş insanları, esnaf atanamadığı için intihar eden öğretmenler... Yandaşlar ballı maaşlarla Saray'a atanırken, KPSS'de birinci olan bir kişi öğretmen olarak atanmıyor.

Millet bunları yaşarken Saray ve damadı 'dengelenme' masalı anlatıyor. Milletimiz seçimde dengeleyecektir.

Cumhurbaşkanlığı'nın tüm imkanlarını kullanarak partisinin propogandasını yapan zat kibir abidesi olduğunu Sivas'ta göstermiştir. Kadro isteyen işçilerimizi azarlamıştır. Pazarların yangın yeri olmasını eleştirenlere 'mermi fiyatı' ile yanıt vermeye çalışmıştır.

Bugüne kadar hiçbir iktidar Mehmetçiğin giydiği parkayı, attığı kurşunu kendi beceriksizliğinin bahanesi yapmamıştır. Bugün domates, biber fiyatını mermi fiyatına endeksleyen bir iktidar vardır. Şimdi sıra askerimize geldi. Bir de hal çeteleri.. Bu pahalılıktan Erdoğan hariç herkes sorumlu. Erdoğan her zaman yaptığı gibi pahalılıktan şikayet edenleri dış güçlerin hizmetinde olmakla suçladı. Bunların kibiri arttıkça milletten kopuyorlar.

Ne söylerlerse millet bunları kabul ediyorlar sanıyor. 17 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP Genel Başkanı şimdi de fesli tarihçilerden öğrendiği yalan yanlış bilgilerle açıklamalar yapıyor.

ERDOĞAN'A IMF YANITI

IMF ile ilk stand by anlaşmasını CHP imzaladı. İlk anlaşmayı Cemal Gürsel döneminde yapılmıştır, Gürsel de CHP'nin Genel Başkanı olmamıştır. Hepimizin bildiği çok da iyi hatırladığı bir süreç var IMF ile son anlaşmayı yapan o mektubu Washington'da gönderen hükümetin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

IMF ile iş tutma konusunda tecrübeli olan Erdoğan bugün hızlıca ülkemizi IMF kapılarına götürmektedir.

ERDOĞAN'IN HALCİLERE YÖNELİK AÇIKLAMALARI

Bu kriz ekonomide izlenen sıcak para politikasının sonucudur. Bu krizden halcileri, esnafı suçlamak çözüm değildir. Ne yapacaklar halcileri bacaklarından halin kapısına mı asacaklar. bu nasıl bir üslup. Hiç kıvranmasınlar sorumlu 17 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidar ve onun politikalarıdır.

Yaşanan krizi kutuplaştırarak, sorun yokmuş gibi yaparak aşmak mümkün değiltir. Yeniden üretimin önünü açmak gerekir. Aksi halde milletimizin sıkıntıları daha da artacaktır. Biz bunu sağlayacak çözüm önerilerini geçtiğimiz yılın Ağustos ayında önerdik. Dikkate alınmadı. Saray milletin sözünü duymuyor. İktidar milletten koptukça kopuyor.

Ülkenin tüm kaynaklarını havuz çetelerine talan ettiren kadrolar, 2023 masalları anlatıyor. Bugün mutfaktaki yangın büyükdükçe milletin gelecekten umudu kalmadı. Filmi 25 yıl geriye sardılar. Tutturdular 1994.. Ne var kriz var, millet çok büyük sıkıntılar içinde en sonunda yerel yönetim seçimleri yapılmış milletimiz de kendilerine bu sıkıntıyı çektiren kadrolara ceza vermiş. İlk defa haklılar. Sonlarını görüyorlar. Milletimiz 1994 ruhuna geri döndü, o gün nasıl ceza kestiyse, 31 Mart'ta bunlara aynısı yapacağından şüphemiz yok.

"Saray demek zam demek, zulüm demek, zarar demektir!"

Saray'ındaki zat her gün alfabeden bir harf seçip bize hakaret etmektedir. Saray demek tek adam rejimi demek. Biz de bir harf seçelim Saray demek zam demektir, zulüm demektir, zarar demektir. Bu zat bize diklendiği kadar, Merkel'e Trump'a diklense ya... Geçtiğimiz günlerde Trump resmen alay etti.. "Rahibi bırakın dedim, onlar da bıraktılar dedi. Katılımcılar da güldü. Buna karşı Erdoğan meydanlarda 'dik durmaktan' söz ediyor. Merkel ve Trump karşısındaki suskunluğun tek bir sebebi var, "Borç alan emir alır."

ERDOĞAN'A UÇAN SARAY

Saray hediyelere doymuyor, önce Katar'dan uçak geldi. Tank palet fabrikasını ihalesiz 25 yıllığına devredilen şirket seçimlerde kullanılsın diye otobüs hediye etti. Etik kuraların geçerli olduğu ülkelerde şirketler böyle hediyeler veremez. Hediyelerin bir üst sınırı vardır. Yöneticiler de devlete kaydedilecek de olsa bu kadar rahat hediye alamaz. Hele hele bu şirket 25 yıllığına savunma harp fabrikasını alacağı konuşuluyorsa bu hediyeler asla kabul edilmemelidir. Gelişmiş bir ülkede bu konular hemen rüşvet olarak sorgulanır. Rüşvetin hesabı sorulur. Hesabı soracak parlamentonun sesi kısılır, yargı etkisizleştirilirse bu olur.

TANK PALET FABRİKASI

Erdoğan mitinginde "Şu anda bu alımı yapan firma yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklı bir firmadır. Şu anda buraya yaklaşık 40-50 milyar gibi bir yatırım yapılarak bu fabrika elden geçirilecektir" itirafında bulundu. Firma anlaşılıyor ki ihalesiz bir şekilde bu fabrikayı almış. Şunun hesabını soran yok. Şu anda Katar ordusunun eline geçen Cumhuriyet'ten bu yana fabrikanın elinde birikmiş olan deneyim, bilgi Katar ordusunun eline geçiyor. bunları konuşan yok. Herkese ihale yapmadan, AKP başkanı hangi yetkiye dayanarak Türkiye için stratejik önemdeki fabrikayı verebiliyor. Almanya gibi ülkeler kamu yatırım fonu kurmayı düşünüyor, biz ise kamunun elindeki stratejik tesisleri saçıyoruz.

Saray yönetimi dövizin ateşini çıkarmamak için dövizle borçlanmaya çalışıyor. Biz Saray'ın Hans'tan borçlanmak için milletin elindeki son gümüşleri de borç vereceğini söylemiştik. Varlık Fonu iki kuruluşa 1 milyar avroluk, 2 yıl vadeli borçlanma yetkisi verdi. Varlık Fonu bu borçların karşısında Botaş, TPAO, TÜRKSAT, Eti Maden, Çaykur, Türk Telekom, THY, Ziraat Bankası ve Halk Bankası ve turizm arazilerini teminat gösterdi.

Müflis iktidar tanzim satış mağazaları çare olarak sundu. İktidar CHP'nin vaatlerini çalmasına buna alışmıştık. Acımasızca diyerek eleştirdiği dönemin icraatlerini taklit etmesine biz bile şaşırdık. Bu yetmez tarımı bitirdiler. Ülkemizi tarımda üçüncü lige düşürdüler. Herşeyi ithal eder hale geldik. Tarladan sofraya giden zincir dağıldı. Tarladaki yangın sönmeden mutfaktaki yangın sönmez. Bunlar çiftçiyi girdi fiyatlarına hapsetmiş.

TANZİM SATIŞI

2007 bu yana çiftçilere verilmesi gereken desteğin ancak yarısı ödendi. İktidarın her bir aileye 68 bin lira borcu var. Üreticiye hakkını vermeycekler, kooperatifleri bitirecekler sonra da çıkıp CHP'nin tanzim satış mağazalarından medet umacak. Bunda da sınıfta kalacaklar. Bu da aspirin tedavisi olmaktan ileri gitmez. AKP belediyeciliğinin bu millete verebileceği birşey kalmamıştır.

CHP aday tanıtım toplantımızı yaptık. 21 yüzyıl belediyeceğini bu ülkeye vatandaşlarımızla birlikte getireceğiz. Kentlerimize huzurn getireceğiz. Tıpkı pekçok belediyemizde yaptığımız gibi en yüksek yaşam standartlarını sunacağız. Biz onlar gibi devletin imkanlarını seçimde kullanmadık. Bizim gür bir sesimiz var. Bu sesimizi umut bekleyen her eve ulaştıracağız. Milletimize sesleniyorum düşün peşimize ülkemize baharı getirelim.

SORULAR

-Gürsel Tekin'in eleştirileri

Tabi bu süreçte bazı arkadaşlarımızın beklentileri gerçekleşmemiş olabilir, bu arkadaşlarımızın bir açıklamada bulunurken duygusal tepki göstermekten mümkün olduğunca uzak durmaları yararlıdır.

-CHP'ye yönelik 'aday belirleme' eleştirileri

Belediye başkan adaylarımızın tamamına yakınını PM onayını alarak belirledik, son kalan adayları PM'den yetki alarak belirledik. Bunun tüzüğe aykırılık olarak yorumlanması nereden çıktı. CHP çok sayıda belediyeyi alacak, bu korkunun ürünü bu açıklamalar. 31 Mart'ın ertesi günü bu ülkede bahar olacak.

-AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki'nin CHP'nin seçim bildirgesine yönelik eleştirileri

Ben seçim bildirgemizin gerçekçi olarak görüldüğünü biliyorum. Sayın Özhaseki'nin kalkıp 'bizim 10 yıl önceki bildirgemiz' demesi bizim söylediklerimizi değersizleştirme çabasıdır. CHP'nin 1970'lerde uyguladı politikalardan medet umanlardan farklı bir adım beklemekt de doğru değil. Bizim seçim manifestomuz en gelişmiş ülkelerde ortaya konan yerel seçim manifestolarından en ileri seviyelerde olanlardan olduğun biliyorum.

- Erdoğan'ın 'tanzim satışlarında temizlik ürünleri de olacak' açıklaması

Hızla bir kumanda ekonomisine gidiyoruz. Asgariden bir merkezi planlama yapacak örgüte ihtiyaç var onu da ortadan kaldırdılar. Bu tarz uygulamaların sonu hüsran olur. Piyasa mekanizmasını bir kenara iterek ekonomiyi idare etmek mümkün değildir.

Biz piyasanın kontrollü bir ekonomi olması gerektiğini söyledik. Gelir eşitsizliğini bozan bir yönetim olmamalı diyorduk. Her krize giren otoriter yönetim gibi korku ile ekonomi yönetmeye çalışıyorlar. Bırakın pansumanı.

gerçek gündem 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'nin seçim gecesi stratejisini açıkladı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sandık güvenliği ve veri akışı çalışmalarını anlattı. Sonuçlara dört farklı veri akışından ulaşacaklarını belirten Çelik "Seçim karargâhımızın bütün b...

Ahmet Türk: Kürtlerin bu seçimde mesaj vermesi gerekiyor

Ahmet Türk, yerel seçimler kapsamında Mardin ve köylerine gezdi. Türk, "İlk önceliğimiz bu topraklara barışın gelmesi" dedi. Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı ve Kürt siyasetinin ...


Murat Kurum, DEM Parti seçmenine seslendi

Murat Kurum, Yeniden Refah seçmenin ardından DEM Parti seçmenine de seslendi. DEM Partililerin oy tercihi hakkında "Ya iş yapana verecektir ya da kendi ideolojisi, tabanı üzerinde tercihi...

Kırmızı bültenle aranan 2 kişi daha İstanbul’da yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol tarafından kırmızı bültenle “yasadışı örgüt faaliyetleri ve kaçakçılık” suçundan aranan Talgat Baisaov ve “dolandırıcılık” suçundan uluslararası se...


Özgür Özel'den TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, Özel, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’...

Seçim öncesi İmamoğlu ve Yavaş'tan seçmene çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerle ilgili seçmene çağrı geldi. Sosyal medya hesa...


Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan paylaşımında, "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 mily...

İmamoğlu 2019'daki kırık sandalyeyi hatırlattı: Amaçları beni yıldırmak...

Çatalca'da halka hitap İmamoğlu, 5 yıl boyunca randevu taleplerine karşılık vermeyen Cumhur Erdoğan'ı ayrımcılık yapmakla suçladı. İmamoğlu Erdoğan'ın amacının kendisini yıldırmak olduğun...


Akşener: Düşman kuvvet olmaktan bıktık

Ankara'da esnafı ziyaret eden Akşener "Vallahi bıktık 'Oraya oy verirseniz o kazanır, buraya oy verirseniz bu kazanır.' Ne yani, düşman kuvvet olmaktan bıktık" diye konuştu. İYİ Parti Gen...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Pelin Karahan: Kadınlar eşime çıplak fotoğraflarını attı

Oyuncu Pelin Karahan konuk olduğu bir programda "Bir ara kadınlar sosyal medyadan eşime çıplak fotoğraflarını gönderiyordu. Ama ben takılmam öyle şeylere, hiç kıskanç değilimdir" ifadeler...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR