Yukarı
237835

Sinan Kara: "CHP süreci iyi yönetemedi"

15 Şubat 2019 18:30

Ege'nin Sesi-Ege’nin Sesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Kara yerel seçimlere ilişkin son gündemi değerlendirdi. Ege’nin Sesi TV’de Ulaş Üstündağ'ın sunumuyla gerçekleşen programda Sinan Kara CHP’nin aday belirlemede uyguladığı kriterlere yönelik açıklamalarda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU BU SÜREÇTE HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI"

Yerel seçimlere yönelik CHP’nin kötü bir süreç yönettiğini belirten Sinan Kara: “ CHP’nin 2014 yılından dersler çıkarabileceğini tahmin etmiştim. Fakat CHP’de bu yerel seçim döneminde bunu göremedim. Hatalı bir yöntem izlendi CHP’de. Aday adayları erken sahaya çıktı ve adayların açıklanması geciktikçe bir yılgınlık oluştu. CHP’de anket yapılacağı ve bu anketlere göre adayların belirleneceği ifade edilmişti. Fakat açıklanan adayların bir çoğuna bakınca anket sonuçlarının uygulanmadığı gözüküyor. Kısaca bu süreç 2014 sürecini arattı. En çok hayal kırıklığını ise bende Kılıçdaroğlu yarattı. Kılıçdaroğlu’nun 2014’teki süreçten dersler çıkarmadığını kişisel gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim. Bir diğer konuda cinsiyet kotasının uygulanmaması oldu. CHP İzmir’de sadece 2 kadın adaya yer verildi. CHP’de gerçekten kadın adaylara yer verilmedi. Kadınlar CHP’ye büyük emek harcıyor.  CHP Lideri bir programda kadınlardan yeterince talep olmadığını söyledi. Burada insanları kandırıyor. CHP İzmir’de çok nitelikli kadınlar var fakat tabiri caizse arkanızda dayınız yoksa bu işler olmuyor.

İŞTE SİNAN KARA’NIN DEĞERLENDİRMELERİ

DENİZ YÜCEL PASİF BİR İL BAŞKANI

-İl Başkanı Deniz Yücel’in rolünü nasıl buldunuz?

Deniz Yücel beni hayal kırıklığına uğratmadı. Zaten pasif bir il başkanlığı yapıyor. Deniz Yücel’i ben hiç sokakta görmedim.  Deniz Yücel’in pasif kaldığını bizden çok partililerde söylüyor.

"BORNOVA'DA GEÇMİŞTEKİ YANLIŞ İŞLER TEKRAR YAPILIYOR"

-Bornova’da meclis üyelerinin belirlenmesinde gruplaşmaların olduğu söyleniyor. Sizce bu durum parti için sıkıntılı bir süreç yaratır mı?

Aldığım bilgilere Bornova’da bir liste ortaya çıktı. O listeyi düzenleyenlere sordum. Görülüyor ki Kamil Okyay Sındır ile Mahir Polat’ın bu listeyi yaptığı izlenimi var.  Listeyi hazırlayanlara sorduğumda onlar çok yaptı sıra bizde gibi bir takım cevaplar aldım. Hoş bir durum değil bu. Geçmişteki yanlış uygulamaları çok eleştirdim. Aynısını şimdi sizde yaparsanız olmaz.

"SERDAL SANDAL'IN ADAY ADAYLARINI YANINA ALARAK YÜRÜMESİ LAZIM"

-Bayraklı’da Serdal Sandal ismi açıklandı. Bayraklı’da CHP Serdar Sandal’la neler yapar?

Şuan Bayraklı’da AKP’den transferler yapılıyor. MHP’den bile transferler yapılıyor. Tamam arkasından kitleleri getirebilecek isimlerin gelmesi güzel. Fakat bunları yaparken parti emekçilerini ve diğer aday adaylarını da ötelememek lazım. İsmini vermeyeceğim bir aday adayı beni aradı ve daha Serdar Sandal’ın kendileriyle iletişime geçmediğini söyledi. Serdar Sandal’ın aday adaylarını yanına alarak yürümesi gerekiyor.

"LEVENT PİRİŞTİNA'NIN NEDEN ATANMADIĞINI ANLAYAMADIM"

-CHP Buca’da sizce Suat Nezir ile nasıl bir yol alacak?

Suat Nezir öz ve öz Buca’nın çocuğu ve karşılığı çok. Levent Piriştina’nın neden atanmadığını anlamayan insanlardan bir tanesi de benim. Başarılı bir başkandı. Genel Merkez’in şöyle bir sıkıntısı var. Aday yapmadığı bir başkana bir teşekkür dahi edilmiyor. 2014 yılında da böyle yapılmıştı. Vefasızlık aslında bu. Suat Nezir orada başarılı olabilir fakat sıkıntılar var. AKP’nin adayı da kötü bir aday değil.

"ÇİĞLİ'DE 2014'TEKİ HATA TELAFİ EDİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORDUM"

-Çiğli’de Utku Gümrükçü aday gösterildi. Aday adayları arasında Aziz Buğa gibi güçlü isimler de vardı. Çiğli’de yaşanan son gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz?

Mevcut Başkan Hasan Arslan’ın son dakikaya kadar kulis yapmasına rağmen tekrar aday gösterilmeyeceğini herkes biliyordu. Çok tartışmalara neden uygulamaları vardı. Utku Gümrükçü örgütçü bir isim ve örgütten geliyor. Tuncay Özkan faktörü etkili olmuş olabilir. Aziz Buğa gibi güçlü bir isim vardı. 2014 yılında biliyoruz ki aday olmasına rağmen son dakika ismi değiştirilmişti. Değiştirilmesi Genel Merkez tarafından olmamıştı. Bir takım kişiler bu değişikliğe yol açmıştı. Aziz Kocaoğlu devreye girmişti son dakikada. Bu haksızlığa karşı Kılıçdaroğlu’nun bu dönem telafi yoluna gireceğini düşünmüştüm. Utku Gümrükçü’nün ilçe başkanı olmasında da büyük emekleri vardı Aziz Buğa’nın. Çiğli’de hizmete aç bir ilçe umarım güzel şeyler oldu.

"CEMİL TUGAY DOĞRU BİR TERCİH DEĞİL"

-CHP’nin en büyük kalelerinden birisi Karşıyaka ve bu ilçede 5 senelik bir Hüseyin Mutlu Akpınar yönetimi oldu. CHP bu kez aday olarak Cemil Tugay’ı açıkladı. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Bence Cemil Tugay doğru bir tercih değil. Ben ismi açıklandığı zaman bir çok insan gibi internetten baktım kendisine. CHP’yi yakından takip eden birisi olarak kendisini kişisel olarak tanımıyorum. Özünde iyi bir kariyeri olabilir. Ama emek yönünden baktığımızda belediye başkanlığını daha çok hak eden aday adayları vardı. Partisi için koşan bir çok insan vardı. Fakat Cemil Tugay gideni aratmaz bence. Eski başkadan başarılı olacağını umuyorum.

"ABDÜL BATUR İSMİ İZMİR'DE TOPARLAYICI OLACAK"

-CHP’de Konak’ta Narlıdere’nin başarılı belediye başkanını aday gösterdi. Abdül Batur ismini Konak için nasıl değerlendiriyorsunuz?

Konak’ta Sema Pekdaş vardı. Ben öncelikle Sema Pekdaş’ın devam edebileceğini düşünüyordum. En azından İzmir’de kadın adaylar arasında kalabileceğini düşündüm. Başarılı bir başkandı. Abdül Batur Narlıdere’de kentsel dönüşüm alanında büyük işler yapmıştı. Ve bu konunun ilk uygulayıcılarından birisi. Çalışkan bir isim olarak Konak’ta başarılı işlere imza atar. Batur ismi bence İzmir genelinde ve Konak’ta lokomotif olacaktır. Örgütte kendisini bağrına bastı. Sanki Konak’ta uzun süreler görev yapmış gibi sokak sokak dolaşıyor.

"EKREM ORAN SEÇİMİ RAHAT ALIR"

-Çeşme’de Ekrem Oran ismini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yakından tanıyorum ve aday olabileceğini önceden söylemiştim. Ekrem Oran pratiği olan birisidir. Ekrem Oran’ın CHP’ye büyük katkısı olmuştu. Örgüt için büyük çalışmalar yapmıştır. Mevut Belediye Başkanı Muhittin Bey tekrar aday gösterilmedi. Aldığım bilgilere göre Ekrem Oran’ın yanında olacak. AKP’nin adayı da kötü bir aday değil. Fakat Ekrem Oran’ının seçimi rahat alacağını düşünüyorum.

"MUSTAFA TOSUN'UN GİTMESİ GÜZEL BİR GELİŞME"

-Dikili’de son 5 sene tartışmalı bir yönetim sergiledi Mustafa Tosun. Sizce Adil Kırgöz geçmişin izlerini silebilecek mi?

Dikili’nin bizdeki yeri ayrı. Çünkü Mustafa Tosun Osman Özgüven gibi simge olmuş bir belediye başkanının ardından geldiği görevi kötü yönetti. Dikili böyle bir adamı hak etmedi. Gerek özel hayatıyla gerekse de başarısız yönetimiyle Dikili'ye hiç yakışmadı. Tekrar aday gösterilmemesi sevindirici.  Özellikle Gökmen Ulu’nun aday gösterilmemesi benim için sürpriz oldu. Çünkü anketlerde birinci çıktığı aldığım bilgiler içerisinde geçiyordu. Adil Kırgöz’de kötü bir isim değil ve Dikili’nin öz çocuğu.  Başarılı olabileceğine dair bir kanaat var. Osman Özgüven ve Gökmen Ulu gibi isimleri bir araya getirmeye çalışması güzel.

"GÜZELBAHÇE'DE ŞAİBE İDDİALARI VAR"

-Güzelbahçe’de Mustafa İnce’nin adaylığı gitti geldi. Mevcut başkanın aday gösterilmesi küskünlükler yarattı. Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

CHP MYK’da Alpay Kandemir’in ismi vardı. PM’de ise yerine Mustafa İnce geldi. Daha sonra Genel Başkan reddetti ve İnce’nin yerine Nilay Kökkılınç getirildi. Tunç Soyer özellikle Nilay hanımı istemiş. 3-4 saatlik süreçten sonra Mustafa İnce tekrar aday gösterildi. Burada şaibe olduğu konuşuluyor. Özellikle Malatyalı Veli Ağbaba’nın müdahele ettiği konuşuluyor. Bunu partinin milletvekilleri konuşuyor. Tacettin Bayır bas bas bağırıyor. Benim oturduğum ilçeyi Malatyalı Veli Ağbaba nasıl dizayn eder diye. En kötüsü de rüşvet iddiaları var. Mustafa İnce tekrar seçilebilir fakat yine kötü bir yönetim sergileyecektir. Güzelbahçe’de Mustafa İnce olduğu sürece küskünlükler devam edecektir.

"FOÇA RİSKLİ BİR İLÇE"

-Foça’da Cumhur İttifakı’nın adayı Serdar Mersin’in güçlü olduğu konuşuluyor. Foça’da CHP’nin adayı da göz önüne alındığında son süreçte bizi neler bekliyor?

Bence riskli bir ilçe. Mevcut CHP adayı güçlü bir isim değil. Foça’da büyük bir risk var. Serdar Mersin’e destek veren CHP’liler de var. Foça’da mevcut belediye başkanı Gökhan Demirağ gibi daha güçlü isimler vardı. Örgüt içerisinde fazla şans tanınmayan Fatih Gürbüz aday yapıldı.

"SELVİTOPU YETERSİZ BİR İSİM"

-Karabağlar’da mevcut belediye başkanı Muhittin Selvitopu aday gösterildi. Sizce ilk döneminde başarılı işler yaptı mı? CHP Karabağlar’da seçimlerde risk yaşar mı?

Ben bile CHP’ye oy vereyim mi vermeyim mi diye düşünüyorum Karabağlar’da. Sokakta insanların çoğu bile Karabağlar’da belediye başkanını bilmez. Sokakta olan bir isim değil. Tekrar aday gösterilmesini anlamadım. Bence yetersiz bir isim aday oldu. Kadir Sinan gibi güzel isimler vardı aday adayları arasında. Onlarda da bir kırgınlık oluştu. Selvitopu’nun tek şansı AKP’nin adayının zayıf olması. HDP bence Karabağlar’da kilit parti olacak.

"TAHİR ŞAHİN CHP'LİYSE SERDAR AKSOY'A DESTEK VERMELİ"

-Menemen’de tekrar aday gösterilmeyen Tahir Şahin CHP adayı Serdar Aksoy’a sizce destek verir mi?

Tahir Şahin herhangi bir siyasi partiden aday olmayacağını açıkladı. Ama bana göre biraz daha beklemek lazım belki bağımsız bir şekilde aday da olabilir. Serdar Aksoy Menemen için taze bir kan. En çok o koşturdu. Tahir Şahin iyi bir CHP’li ise mevcut adaya destek vermelidir. Bu şekilde davranarak belki ileri de milletvekili bile olabilir. Aksini yaparsa kendisi kaybeder diye düşünüyor.

"ALİ ENGİN'İN NARLIDERE'YE ATANMASI ETİK DEĞİL"

-Narlıdere Ali Engin’i içine sindirebilecek mi?

Narlıdere zaten Ali Engin’i şuan içine sindirmiş gibi. Ali Engin il başkanı olarak emek vermiş olabilir. Ama bu demek değil ki Çiğli’ye git sonra da Narlıdere’den aday ol! Mesele Ali Engin değil orada 8 tane aday adayı olan Narlıdereli isim vardı. Ali Engin’in Narlıdere’ye atanması etik değil. Aday adaylarının çok fazla itirazı da olmadı.

"TUNÇ SOYER YELDA CELİLOĞLU'NUN YETERLİ OLUP OLMADIĞINI BİLMİYOR MU?"

-Seferihisar CHP’de seçime 2 ay kala aday olarak açıklanan isim geri çekildi. Aslında bu süreçte neler yaşandı?

Tunç Soyer’in isteğiyle Yelda Celiloğlu aday oldu ve sonra da geri çekildi. Rahatsızlığını ileri sürdü. Fakat bana göre geçerli bir sebep değildi.  Liyakat açısından da yeterli aday değildi. O yüzden büyük ihtimalle alındı. Tunç Soyer bu ismin yeterli olup olmadığını bilmiyor muydu. Kadınlar açısından da üzüntü verici bir durum oldu. Keşke yerine yine kadın aday gösterilseydi.

"SELÇUK'TA VEFA BAŞKANININ AĞABEYLİK YAPMASI GEREKİYOR"

-Selçuk’ta tartışmalı ilçeler arasında yer alıyor. CHP Selçuk’ta bir ayrışma var mı? Filiz Sengel Ceritoğlu ile CHP sizce ne yapar?

Selçuk’ta bir ayrışma var. Vefa Ülgür’ün destekledği adaylar vardı. Kendi istedikleri aday olmadı. 2014 yılındaki seçimi zaten bu anlayış kaybettirdi. Bu kırgınlıkların giderilmesi gerekiyor. Meclis’i ortaklaşa yapalım diye bir istek var. Bu konuda bir uzlaşı sağlanabilir . Ortak zeminde yok gibi gözüküyor. İstifa eden ilçe başkanı da Filiz Hanıma destek için aday tanıtıma gelmişti. Çok önemli bir yer AKP’ye 10-12 oyla kaybedilmişti. Vefa Başkanın da abilik yapması lazım.

"KARABURUN'DA TACETTİN BAYIR UZLAŞIYI SAĞLAMALI"

-Karaburun hakkındaki son gelişmeler için ne düşünüyorsunuz?

Karaburun’da kadın aday olması sevindirici. Eski İlçe Başkanı Bülent Cumcum’un önemli bir etkisi var o ilçede. Kırgınlıklar olduğu söyleniyor o ilçede. Bence o ilçede Tacettin Bayır uzlaşıyı sağlayabilir. AKP’nin adayının güçlü olduğu söyleniyor. Kırgınlıkların yaşanması AKP’ye yarayabilir.

"TUNÇ SOYER'İN BENİ ÇÜRÜTMESİNİ BEKLERDİM"

-Tunç Soyer’in son dönemdeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayşe Arman’a verdiği röportajda ‘Seks kasetimin olduğunu bile söylediler’ dedi. Sizce bu bir iletişim hatası mıdır? Tunç Soyer’in yandaş şirket Albayraklarla bir ilişki var mı?

Bunu söylenti olarak dile getiriyor. Söylentiyi medyaya açıklamanın ne anlamı var. Bu büyük bir iletişim hatası oldu. Kendisi Ahval’e verdiği röportajda ‘Cengiz ve Kolin gibi yandaş şirketlere karşı halkı koruyacağım’ dedi. Bende bu açıklaması üzerine konunun üzerine gittim. Kendisini aradım ve dedim ki bir taraftan böyle konuşuyorsunuz fakat TEOS oteli Albayraklar’a veriyorsunuz. Bu bir çelişki değil mi diye sordum. Kendisi de aynen Sinan Bey bana göre bir çelişki değil dedi. Kendisinin beni çürütmesini isterdim. Seferihisar dışarıdan görüldüğü gibi değil. Seçimden sonra bu konuları daha detaylı olarak konuşacağız.

"ZEYBEKCİ ASLA BAŞARILI OLAMAYACAK"

-AKP’nin adayı Nihat Zeybekçi’yi nasıl değerlendiriyorsunuz. Seçimde başarılı olma şansı var mı?

İzmir’i hiç bilmiyor ve ithal aday. AKP İzmir’in kendisini sorgulaması gerekiyor. AKP İzmir’den başka aday olabilecek kimse mi yoktu? Başarılı asla olamayacaktır. Ekonomik koşulları AKP’ye zaten ciddi oylar kaybettirecektir.                                                                                                                                                                            



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR