Yukarı
238487

Yeşil çay ve balın mucizeleri

21 Şubat 2019 09:03

Yeşil çay ve balın faydaları saymakla bitmez. Özellikle uzak doğu ülkelerinde çok tüketilen yeşil çay gün geçtikte dünyada daha popüler hale gelip, siyah çay ve kahvenin yerini almaya başlıyor.

undefined

SAĞLIKLI BEYİN İÇİN YEŞİL ÇAY VE BAL: Yeşil çay yalnızca sizi yaşlanmaya karşı korumaz ayrıca zihinsel fonksiyonlarınızın gelişip, zekanızın artmasına da yol açar. Yeşil çayı balla içerseniz hem lezzetini artırmış, hemde beyin sağlığınız için gerekli vitaminleri almış olursunuz. Yeşil çay ve bal, beyin nöronlarının daha iyi işlemesini sağlayıp, konsantrasyonunuzu da artırır. Yeşil çay ve bal beyniniz için harika iki gıdadır. Yeşil çayın içeriğindeki kafein miktarı kahveye oranla daha azdır. Böylece kahvede olduğu gibi bedeninize kafein yüklemesi yapmaz, yeşil çay içmek sizi gün boyu zinde ve uyanık tutar.

undefined

KİLO KAYBI: Buradaki fayda iki yönlüdür: Yeşil çay yalnızca metabolizma hızınızı artırarak kilo vermenize destek olmakla kalmaz aynı zamanda diğer şekerli içecekler yerine bu içeceği tercih etmek kalori alımınızı azaltarak kilo kaybına yardımcı olmaktadır.

undefined

DAHA AZ STRES: Yeşil çayın içerisindeki bulunan theanine amino asidi sakinleştirici etkisi ile bilinir. Çalışmalar artan nabız ve kan basıncını düşürebileceğini göstermektedir. Theanine tüketimi anksiyete üzerinde olumlu etkiler yaparak stresi azaltır ve rahatlama sağlar.

undefined

KANSER ÖNLEME: Bazı çalışmalarda yeşil çayın kanser hücrelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini öne sürülmektedir.6

undefined

DİYABET RİSKİ: Yeşil çay yemek sonrası ani kan şekeri artışını ve yüksek insülin değerlerini önlemeye yardımcı olabilir. Bu şekilde yağ depolanmasını önlemeye de yardımcı olur.

undefined

KALP RAHATSIZLIĞI RİSKİ: Yeşil çay, kalp krizinin bir numaralı nedeni olan pıhtı oluşumu ve kan basıncındaki değişimlere karşı koruyucu olan kan damarlarının dayanıklılığının artması desteklemektedir.

undefined

KOLESTROL: Düzenli yeşil çay tüketimi ile -iyi kolesterolünüzü etkilemeden- kötü kolesterolünüzü düşürebilirsiniz.

undefined

BEYİN HÜCRELERİNİN KORUNMASI: Yeşil çayın beyin hücrelerinin yıkımını engellemede ve hasarlı hücreleri onararak Alzheimer ve Parkinson'u önlemede etkilidir.

undefined

DİŞ ÇÜRÜMELERİNİ DURDURUN: Daha önce de bahsedilen kateşinin bakteri ve virüsleri yok etme yeteneği vardır. Bu şekilde diş çürümesi dahil pek çok diş problemini yeşil çay içerek engelleyebiliriz.

undefined

KAN BASINCI: 2004 yılında Çin'de yapılan bir çalışma, günde yarım bardak dahi olsa yeşil çay tüketenlerde yüksek kan basıncı riskinin %50 azalabileceğini göstermiştir.

undefined

ANTİVİRAL: Yeşil çayın influenza (grip) virüsü üzerinde antiviral etkisi olduğu gösterilmiştir.

undefined

CİLT SAĞLIĞI: Yeşil çayın içerisindeki antioksidanlar serbest radikallerin cilde zarar veren etkilerini ortadan kaldırabilir. Bölgesel olarak uygulandığında yeşil çay, güneşin verdiği hasarı azaltıp cildi yenileyici etki gösterebilmektedir.

undefined

İYİLEŞMİŞ BEYİN SAĞLIĞI: İsviçre'de yapılmış bir çalışmada yeşil çay içenlerin beyinlerinin aktif-hafıza bölgesinde yeşil çay tüketmeyenlere göre daha fazla aktivite olduğu tespit edilmiştir.

undefined

YAŞLANMA KARŞITI: Yeşil çayın antioksidan ve antiiflamatuar özellikleri yaşlanma belirtilerinin başlamasını geciktirmektedir.

undefined

EKREM AĞRISINA KARŞI SAVUNMA: Yeşil çay bağışıklık sistemini geliştirerek eklemlere zarar veren maddeleri azaltır.

undefined

DAHA GÜÇLÜ KEMİKLER: Düzenli yeşil çay tüketimi kemik yapımını uyarmaya ve kemik yıkımını yavaşlatmaya yardımcı olur.

undefined

BESİN ZEHİRLENMESİ İLE SAVAŞ: Düzenli yeşil çay tüketimi besin zehirlenmesine eşlik eden ishal, karın ağrısı, kusma ve dehidrasyon gibi belirtilerden korur.

undefined

BAĞIŞIKLIK: Serbest radikaller ile güçlü bir şekilde savaşan yeşil çay antioksidanları bağışıklık sistemini enfeksiyonlarla savaşacak şekilde güçlendirir.

undefined

ASTIMA KARŞI KORUMA: Yeşil çay yalnızca size canlılık vermekle kalmaz aynı zamanda astımı olan bireylerin kaslarını gevşeterek daha rahat nefes almalarını sağlar.Gördüğünüz gibi yeşil çayın faydaları sayısızdır.

undefined

YEŞİL ÇAY NASIL HAZIRLANIR?: Unutmayın kaynar su yeşil çay yaprakları için fazla sıcaktır, içerisindeki tüm faydaları bileşenleri ve antioksidanları öldürür ve çayın tadının acılaşmasına sebep olur. Bunun yerine çayınızı hazırlarken hafif soğumuş (yaklaşık 80°C) su kullanın. 2-5 dakika bekleyin ve isteğinize göre bal veya limon da ekleyerek bu sağlıklı ve lezzetli içeceğin tadını çıkarın.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ülkelerin IQ seviyeleri açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

Bir bireyin zeka düzeyi genellikle 100 puan olarak kabul edilir. Bu değerin üzerinde olanlar genellikle ortalamanın üstünde, altında olanlar ise ortalamanın altında kabul edilir. Zeka Quo...

Araştırma: İstanbulluların ömrünün 3,5 yılı trafikte geçiyor

rta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Yeditepe Üniversitesinden akademisyenler, İstanbul trafiğini 9 yıl boyunca analiz ede...


Deprem bölgelerinde oturanlara uyarı: 'Suyun kokusu ve tadı böyleyse tüketmeyin'

Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celalettin Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yer altı sularına ve olası tehlikelere dikkat çekti.

Kedilerin insanları 'dinlediği' bilimsel olarak kanıtlandı

Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını tespit etmek üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladık...


Yılın ikinci Güneş tutulması bugün

Bu yıl ikinci kez parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma bugün Avrupa, kuzeydoğu Afrika ve Orta Asya'dan görüntülenebilecek. 2022’nin ikinci Güneş tutulması bugün gerçekleşecek. G...

Buzullar için korkutan rapor: Artık çok geç

Bilim insanları, hangi iklim eyleminin yapıldığına bakılmaksızın, Grönland buzulundaki kaybın, deniz seviyesinde minimum 27 santimetrelik bir artışa katkıda bulunacağını keşfetti.


Caretta caretta yuvasını kürekle açtı, yavrular öldü: 'Yavruların çıkmasına yardım ettim' savunması

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir plaj işletmesinde çalışan görevli, sahilde şezlonglar arasında bulunan caretta caretta yuvasını kürekle açarak yavru carettaların ölmesine neden oldu.

Araştırma: Evli ve üniversite mezunu erkekler daha uzun yaşıyor

1751-2020 yılları arasındaki veriler incelendi. Yapılan bir araştırmada, özellikle evli ve üniversite mezunu erkeklerin, uzun yaşama ihtimalinin yüksek olabileceği sonucuna varıldı.


İşitme kaybı bebeklerde agresifliğe yol açabilir

Koklear implant ameliyatı sonrası oğullarının duymaya başladığını aktaran baba Bilgin, duyup, kendini ifade edebilmesi ile hırçınlığının yok olduğunu, şu an 15 yaşında olan Ege'nin normal...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Ariana Grande boşandı, eski eşi Dalton Gomez'e tazminat ödeyecek

Yaklaşık üç yıllık evliliklerini sona erdiren 30 yaşındaki şarkıcı Ariana Grande ile 28 yaşındaki emlak komisyoncusu Dalton Gomez boşanmak, için verdikleri dilekçeden 6 ay sonra resmen bo...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Oruç sırasında vücutta neler olur?

Orucun genel sağlığa birçok olumlu etkisi olduğunu belirten Gözdenur Çavuş Uka, ‘Vücutta bir ay boyunca hücre yenilenmesinden hafızanın güçlenmesine kadar birçok gelişme yaşanır” dedi.Uzmanlar oruç tutmanın beden ve ruh sağlığına pek çok faydası olduğunu belirtiyor. Peki 30 gün boyunca vücutta ne gibi değişiklikler oluyor?

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR