Yukarı
241235

İstanbul Film Festivali programı açıklandı

14 Mart 2019 10:42

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en büyük sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, bu yıl 38. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 5-16 Nisan tarihleri arasında yapılacak 38. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye ve dünya sinemasının nitelikli ve başarılı örneklerinin yanı sıra söyleşiler ve atölyeler gibi birçok etkinlik yer alıyor.

38. İstanbul Film Festivali 175 uzun metrajlı ve 11 kısa filmden oluşan zengin bir  programa sahip. Festival kapsamında 12 gün boyunca, 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filmi gösterilecek. Festivalde gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, atölyeler, konserler ve özel etkinlikler de yer alacak.

38. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BASIN TOPLANTISI

38. İstanbul Film Festivali’nin programı 13 Mart Çarşamba sabahı İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru The Marmara Taksim’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Toplantının açış konuşmasını yapan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner yaptı.

“İlk İstanbul Film Festivali’nden bugüne geçen süreçte çok şey değişti; sürdürülebilirlik, dijitalleşme gibi kelimeler artık hayatımızda çok sık kullanılır oldu. Özellikle dijitalleşme hayat pratiklerimizi, kültür-sanata yaklaşımımızı ve tüm davranışlarımızı değiştirdi ama özünde bazı özlem ve ihtiyaçlarımızın 2019 yılında da aynı olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

İstanbul Film Festivali direktörü Kerem Ayan ise festival programı ve etkinlikleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri aktararak Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmleri açıkladı.

Kerem Ayan’ın ardından Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün, festival kapsamında bu yıl 14. kez Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristlerle, uluslararası sinema profesyonellerini bir araya getirecek Köprüde Buluşmalar ortak yapım platformu hakkında bilgiler aktardı.

FESTİVAL AFİŞİ 'OTOMATİK PORTAKAL'DAN ESİNLENDİ

Bu yıl, İstanbul Film Festivali sinemanın en ikonik karakterlerinden birini afişine taşıyor. Efsane yönetmen Stanley Kubrick’i ölümünün 20. yıldönümünde özel bir bölümle anacak olan 38. İstanbul Film Festivali, afişinde de Kubrick’in en kült filmlerinden “Otomatik Portakal”daki Alex karakterine gönderme yapıyor. 
Festivalin afiş görselleri ve iletişim tasarımı TBWA\İstanbul ve Berlinli sanatçı, fotoğrafçı, yönetmen ve yazar Sebastian Bieniek iş birliğiyle hazırlandı.

FESTİVALİN AÇILIŞ FİLMİ “EDMOND”

Bu yıl festivalin açılış filmi, “Fransız tiyatrosunun prensi” lakaplı genç deha, dramaturg, oyuncu ve oyun yazarı Alexis Michalik’in son filmi “Edmond”. Birçok kez Molière ödülüne layık görülen Alexis Michalik, aynı adlı gişe rekortmeni oyununun sinema uyarlamasını da üstlenerek, filmin senaryosunu yazdı ve yönetmenliğini yaptı. 1897’de, şaşaalı Belle Époque döneminde Paris’te geçen film, Edmond Rostand’ın kaleme aldığı, şanı yüzyılları aşan oyunu, ünlü Cyrano de Bergerac’ın ortaya çıkış hikâyesini anlatıyor. “Edmond”, açılışın ardından festivalin “Galalar” bölümünde izleyicilerle buluşacak.

FİLMLER SEYİRCİLERLE 8 SALONDA BULUŞACAK

İstanbul Film Festivali’nde filmler bu yıl Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi Oditoryumu, Nişantaşı’nda Cinemaximum City’s (Salon 7, Salon 3),Gayrettepe’de Cinemaximum Zorlu (Salon 8) ve Kadıköy’de Rexx Sineması ve Kadıköy Sineması olmak üzere 8 salonda gösterilecek.

Festival gösterimleri 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30 seanslarında izleyicilerle buluşacak.

Festival Merkezi, bu yıl da Yapı Kredi Kültür Sanat olacak. Festival sohbetleri, basın buluşmaları, sektör görüşmeleri, panel ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapacak merkez, festivalin kalbi olacak.

FESTİVAL BİLETLERİ 23 MART'TA SATIŞA ÇIKIYOR

Festival biletleri İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 23 Mart Cumartesi günü 10.30’dan itibaren hizmet bedeli eklenmeden, tüm satış kanallarında aynı ücretlerle Biletix satış kanalları ile Beyoğlu’nda Atlas ve Kadıköy’de Rexx sinemalarında açılacak ana gişelerden satışa çıkıyor.

Bilet fiyatları

Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) 10 TL; 
Hafta içi 19.00 ve hafta sonu seansları (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) 25 TL, öğrenciler ile 65 yaş ve üstü izleyiciler için 16TL;
Tüm 21.30 seansları 25 TL

İstanbul Film Festivali’nin öğrencilerin kültür sanat erişimini kolaylaştırmak için yürüttüğü öğrenci hamiliği projesi kapsamında destek arayışı sürüyor. Bugün itibariyle hamilerin desteği ile 10.000’i aşkın koltuk hafta içi gündüz seanslarında 2 TL’den satışa sunulacak. Hamilik desteği arttıkça öğrenciler için 2 TL’den açılacak koltuk sayısının 20.000’e ulaşması hedefleniyor. İstanbul Film Festivali’nin yürüttüğü öğrenci hamiliği projesine 4 Nisan’a dek destek vermek için İKSV ile iletişime geçebilirsiniz. Hamilerin listesine 4 Nisan itibariyle film.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ SİNEMA ÖDÜLLERİ

İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Ödülleri, 4 Nisan Perşembe gecesi UNIQ İstanbul’da yapılacak 38. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde verilecek. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü usta yönetmen Şerif Gören’e sunuluyor. Sinema Onur Ödülleri oyuncu ve yapımcı Göksel Arsoy ile oyuncu Selda Alkor’a, Sinema Emek Ödülü ise akademisyen Jak Şalom’a verilecek.

KÖPRÜDE BULUŞMALAR

Her yıl Türkiye ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturan ortak yapım, eğitim ve networking platformu Köprüde Buluşmalar’ın 14’üncüsü, festival kapsamında 7-12 Nisan tarihleri arasında Anadolu Efes’in katkılarıyla düzenlenecek.

Türkiye’de bu alanda yapılan ilk etkinlik olma özelliğini taşıyan Köprüde Buluşmalar, Film Geliştirme, Work in Progress ve Komşular atölyelerinde Türkiye’den ve komşu ülkelerden sinemacılara uzun metraj kurmaca ve belgesel projeleriyle post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerinin uluslararası çapta ilk sektörel sunumlarını yapmak için olanak yaratırken, artistik ve finansal ortak yapımlar için de zemin hazırlıyor. Köprüde Buluşmalar atölye ödüllerinin sahipleri 12 Nisan akşamı yapılacak ödül töreninde duyurulacak.

FESTİVALDE YARIŞMA HEYECANI

38. İstanbul Film Festivali’nde yarışma heyecanı 10 Nisan’da başlayacak. Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film yarışmalarında ödül kazanan filmler, festivalin 16 Nisan Salı akşamı düzenlenecek Ödül Töreni’nde açıklanacak.

FİLM LİSTESİ

ULUSLARARASI YARIŞMA

Sınır / Gräns / Border / Ali Abbasi (İsveç, Danimarka)
Nebula / Tarık Aktaş (Türkiye)
Ağaçlardan Bahsetmek / Talking About Trees / Suhaib Gasmelbari (Sudan, Fransa, Çad)
Yem / Bait / Mark Jenkin (İngiltere)
Diane / Kent Jones (ABD)
Sinek Kuşu / Bolsae / House of Hummingbird / Bora Kim (Güney Kore)
Kırmızı / Rojo / Benjamin Naishtat (Arjantin, Belçika, Brezilya, Almanya, Fransa, İsviçre) 
Dünyanın Sınırında / Les Confins du Monde / To The Ends of the World / Guillaume Nicloux (Fransa, Belçika)
Lanetli Kumaş / In Fabric / Peter Strickland (İngiltere)
Canım / Delband / Beloved / Yaser Talebi (İran)
Aether / Rûken Tekeş (Türkiye, İtalya)
Gözü Kara / Podbrosy / Jumpman / Ivan I. Tverdovsky (Rusya, Litvanya, İrlanda, Fransa)

SİNEMADA İNSAN HAKLARI YARIŞMASI

Aralık’ta / Diciembres / Decembers / Enrique Castro Ríos (Panama, Kolombiya)
Damien Dünyayı Değiştirmek İstiyor / Damien veut changer le monde / Adopt A Daddy / Xavier De  Choudens (Fransa)
Hayattan Bir Gün Daha / Another Day of Life / Raúl De La Fuente & Damian Nenow (Polonya, İspanya, Almanya, Macaristan)
Melekler Işıktan Yaratılmıştır / Angels Are Made of Light / James Longley (ABD, Danimarka, Norveç)
#DİŞİL HAZ / #FEMALE PLEASURE / Barbara Miller (İsviçre, Almanya)
Dünya Yanarken Ne Yapacaksın? / What You Gonna Do When the World’s on Fire? / Roberto Minervini (İtalya, ABD, Fransa)
Marighella / Wagner Moura (Brezilya)
Joy / Sudabeh Mortezai (Avusturya)
Angelo / Markus Schleinzer (Avusturya, Lüksemburg)
Saf / Ali Vatansever (Türkiye, Almanya, Romanya)

ULUSAL YARIŞMA

Nebula / Tarık Aktaş 
Kız Kardeşler / Emin Alper 
Aden / Barış Atay 
Kardeşler / Ömür Atay 
Güvercin Hırsızları / Osman Nail Doğan 
Görülmüştür / Serhat Karaaslan 
İçerdekiler / Hüseyin Karabey 
Saf / Ali Vatansever 
Yuva / Emre Yeksan

 Yarışma Dışı
Kader Postası / Elif Akarsu Polat, Çiğdem Bozalı 
Arada / Ali Kemal Çınar 
Suç Unsuru / Süleyman Arda Eminçe 
Son Çıkış / Ramin Matin

ULUSAL BELGESEL YARIŞMASI

Meleklerin Koruyucusu / Ensar Altay 
Tanrı Göçmen Çocukları Sever mi Anne? / Rena Lusin Bitmez 
Şehitler / Köken Ergun 
Yaz Kış Demeden / Zeynep Güzel 
Köpek Filmi / Cem Hakverdi 
Bulutlar / Osman Nuri İyem 
Kâzım / Dilek Kaya 
Gulyabani / Gürcan Keltek 
Baştan Başa / Aylin Kuryel, Fırat Yücel 
Vargit Zamanı / Orhan Tekeoğlu 
Aether / Rûken Tekeş

Yarışma dışı:
Amina / Kıvılcım Akay

GALALAR

Hepsi Gerçek / All is True / Kenneth Branagh / İngiltere 
High Life / Claire Denis / Fransa, Almanya, İngiltere, Polonya, ABD 
Beyaz Karga / The White Crow / Ralph Fiennes / İngiltere-Fransa  
Sokağın Dili Olsa / If Beale Street Could Talk / Barry Jenkins / ABD 
Greta / Neil Jordan / İrlanda, ABD 
Destroyer / Karyn Kusama / ABD 
Gloria Bell / Sebastián Lelio / Şili, ABD 
Edmond / Alexis Michalik / Fransa, Belçika 
Yüzleşme / Grâce à Dieu / By The Grace of God / François Ozon / Fransa 
Yabancıların Nezaketi / The Kindness of Strangers / Lone Scherfig / Danimarka, Kanada, İsveç, Fransa, Almanya, İngiltere 
Adaletsiz / Dragged Across Concrete / S. Craig Zahler / Kanada, ABD 
Hakan: Muhafız (Sezon 2 Bölüm 1-2) / The Protector (S02 E01-02) / Umut Aral / Türkiye

DÜNYA FESTİVALLERİNDEN

Irmak / Ozen / The River / Emir Baigazin / Kazakistan, Polonya, Norveç 
Yuli / Icíar Bollaín / İspanya, Küba, İngiltere, Almanya 
1968 / Tassos Boulmetis / Yunanistan 
İmkânsız Aşk / Un amour impossible / An Impossible Love / Catherine Corsini / Fransa, Belçika 
Durgun Nehir / Still River / Angelos Frantzis / Yunanistan, Fransa, Letonya 
Piranhalar / La paranza dei bambini / Piranhas / Claudio Giovannesi / İtalya 
Amanda / Mikhaël Hers / Fransa 
Bay Jones / Mr. Jones / Agnieszka Holland / Polonya, Ukrayna, İngiltere 
Odamda / In My Room / Ulrich Köhler / Almanya, İtalya 
Yola Devam / Continuer / Keep Going / Joachim Lafosse / Belçika, Fransa 
Eşanlamlılar / Synonymes / Synonyms / Nadav Lapid / Fransa, İsrail, Almanya 
Peterloo / Mike Leigh / İngiltere 
Başlangıçta / Genèse / Genesis / Philippe Lesage / Kanada 
İlahi Aşk / Divino Amor / Divine Love / Gabriel Mascaro / Brazilya, Uruguay, Danimarka, Norveç, Şili 
Alfa / Alpha, The Right to Kill / Brillante Mendoza / Filipinler 
Bir Melek / Un Ange / Angel / Koen Mortier / Belçika, Hollanda, 
Hangi Kadın / Celle que vous croyez / Who You Think I Am / Safy Nebbou / Fransa 
Melek / El Ángel / Luis Ortega / Arjantin, İspanya 
Petra / Jaime Rosales / İspanya, Fransa, Danimarka 
On Dört / Fourteen / Dan Sallitt / ABD 
Nehir Kıyısındaki Otel / Gangbyun Hotel / Hotel by the River / Hong Sangsoo / Kore 
Evdeydim, Ama / Ich war zuhause, aber / I was at Home, But / Angela Shanelec / Almanya-Sırbistan 
Joel / Carlos Sorin / Arjantin 
Aşk 1: Köpek / Dragoste 1: Câine / Love 1: Dog / Florin Şerban / Romanya, Polonya 
Elveda Oğlum / So Long, My Son / Wang Xiaoshuai / Çin 
Shadow / Ying / Shadow / Zhang Yimou / Çin, Hong Kong

GENÇ USTALAR

Sevgili Oğlum / Weldi / Dear Son / Mohamed Ben Attia / Tunus, Belçika, Fransa, Katar 
Yanardağ / Volcano / Roman Bondarchuk / Ukrayna, Almanya / 106’ 
Gerçek Aşk / C'est ça l'amour / Real Love / Claire Burger / Fransa, Belçika 
Oray / Mehmet Akif Büyükatalay / Almanya 
Çiçekli Vadi / Virágvölgy / Blossom Valley / László Csuja / Macaristan 
Oyunbozan / Systemsprenger / System Crasher / Nora Fingscheidt  / Almanya 
Hasatçılar / Die Stropers / The Harvesters / Etienne Kallos / Fransa, Güney Afrika, Yunanistan, İsviçre 
Garson / The Waiter / Steve Krikris / Yunanistan 
Biz Çakallar / We the Coyotes / Hanna Ladoul & Marco La Via / ABD 
Yolluk / L’enkas / The Truk / Sarah Marx / Fransa 
Herkesi Şaşırtan Adam / Tchelovek kotorij udivil vseh / The Man Who Surprised Everyone / Natasha Merkulova & Aleksey Chupov / Rusya, Fransa, Estonya 
Canavarlar. / Monștri. / Monsters. / Marius Olteanu / Romanya 
Doktorlar / L'Ordre des Medecins / Breath of Life / David Roux / Fransa 
Ölüler ve Diğerleri / Chuva é cantoria na Aldeia Dos Mortos / The Dead and the Others / João Salaviza & Renée Nader Messora  / Brezilya, Portekiz

BELGESEL KUŞAĞI

Çağımız / L'époque / Young and Alive / Matthieu Bareyre / Fransa 
Faili Meçhul / Cold Case Hammarskjöld / Mads Brügger / Danimarka 
Diğerlerinin Sessizliği / The Silence of Others / Almudena Carracedo & Robert Bahar / İspanya 
Hayal-et / Dreamaway / Johanna Domke & Marouan Omara / Almanya, Mısır 
Gorbaçov’la Görüşme / Meeting Gorbachev / Werner Herzog & Andre Singer / İngiltere, ABD, Almanya 
İsviçreli Chris / Chris the Swiss / Anja Kofmel / İsviçre, Hırvatistan, Almanya, Finlandiya 
Aquarela / Viktor Kossakovsky / İngiltere, Almanya, Danimarka 
El Pepe, Yüce Bir Yaşam / El Pepe, una vida suprema / El Pepe, A Supreme Life / Emir Kusturica / Arjantin, Uruguay
Putin’in Tanıkları / Svideteli Putina / Putin's Witnesses / Vitaly Mansky / Letonya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti 
Santiago, İtalya / Santiago, Italia / Nanni Moretti / İtalya, Fransa, Şili 
Aile Peşinde / Dar Jostojoye Farideh / Finding Farideh / Azadeh Mousavi, Kouroush Ataei / İran 
Yenilgilerimiz / Nos Defaites / Our Defeats / Jean-Gabriel Périot / Fransa 
Banksy’yi Çalan Adam / L'uomo che rubò Banksy / The Man Who Stole Banksy / Marco Proserpio / İtalya 
Cirkus Rwanda / Michal Varga / Çek Cumhuriyeti, Slovakya 
Çalışma (1968 – 2018) / Ne travaille pas (1968 – 2018) / Don’t Work (1968 – 2018) César Vayssié / Fransa 
Monrovia, Indiana / Frederick Wiseman / ABD

MAYINLI BÖLGE     

Dağ / The Mountain / Rick Alverson / ABD 
Deniz Şeytanı / Kraben Rahu / Manta Ray / Phuttiphong Aroonpheng / Tayland, Fransa, Çin 
Mahvol, Mahluk, Mahvol / Muere, Monstruo, Muere / Murder Me, Monster / Alejandro Fadel / Arjantin, Fransa, Şili 
Okul Çıkışı / L’heure de la sortie / School’s Out / Sébastien Marnier / Fransa 
Sonuçlar / Posledice / Consequences / Darko Stante / Slovenya, Avusturya 
Rüzgâr / The Wind / Emma Tammi / ABD 
Kazı / The Dig / Andy & Ryan Tohill / İrlanda, İngiltere 
Sargasso Denizi Mucizesi / To thávma tis thálassas ton Sargassón / The Miracle of the Sargasso Sea / Syllas Tzoumerkas / Yunanistan, Almanya, Hollanda, İsveç 
Büyü / Spell / Brendan Walter / ABD

ANTİDEPRESAN

Bakın Nasıl Kıvırıyoruz / Voyez comme on danse / Kiss and Tell / Michel Blanc / Fransa 
Karakol / Au poste! / Keep an Eye Out / Quentin Dupieux / Fransa 
Başyapıtım / Mi Obra Maestra / My Masterpiece / Gaston Duprat / Arjantin, İspanya 
Sadık Bir Adam / L’homme fidèle / A Faithful Man / Louis Garrel / Fransa 
Gözbebeğim / Pupille / In Safe Hands / Jeanne Herry / Fransa, Belçika 
Yeni Yılın Kutlu Olsun, Colin Burstead / Happy New Year, Colin Burstead / Ben Wheatley / İngiltere 
Tel Aviv Alev Alev / Tel Aviv on Fire / Sameh Zoabi / Lüksemburg, Fransa, İsrail, Belçika

MUSİKIŞİNAS

Bir Zamanlar Normaldim / I Used to Be Normal: A Boyband Fangirl Story / Jessica Leski / Avustralya, ABD 
Leyla Gencer: La Diva Turca / Selçuk Metin
A Dog Called Money / Seamus Murphy / İrlanda, İngiltere 
Performance / Nicolas Roeg, Donald Cammell / İngiltere 
Piazzolla, Köpekbalığı Yılları / Piazzolla, los años del tiburón / Piazzolla, the Years of the Shark / Daniel Rosenfeld / Arjantin, Fransa
Bugünün Senfonisi / Symphony of Now / Johannes Schaff / Almanya 
Saz / Saz - The Key of Trust / Stephan Talneau / Almanya

NERDESİN AŞKIM?

Sarışın / Un Rubio / The Blonde One / Marco Berger / Arjantin 
Sarsıntı / Temblores / Tremors / Jayro Bustamente / Guatemala, Fransa 
José / Li Cheng / Guatemala, ABD 
Elisa & Marcela / Isabel Coixet 
Yeşil Gezegenden Kısa Bir Hikâye / Breve historia del planeta verde / Brief Story from the Green Planet / Santiago Loza / Arjantin, Brezilya, Almanya, İspanya 
Sócrates / Alex Moratto / Brezilya 
Vahşi / Sauvage / Camille Vidal-Naquet / Fransa

 ÇİÇEK İSTEMEZ

Oda Hizmetçisi / La Camarista / The Chambermaid / Lila Avilés / Meksika 
Sofia / Meryem Benm’Barek / Fransa, Katar 
Nefes / Aire / Breathe / Arturo Castro Godoy / Arjantin 
Bu Her Şeyi Değiştirir / This Changes Everything / Tom Donahue / ABD 
En Sevdiğim Kumaş / Mon tissu préférée / My Favourite Fabric / Gaya Jiji / Fransa, Almanya, Türkiye 
Kaygan Zemin / Der Boden unter den Füssen / The Ground Beneath My Feet / Marie Kreutzer 
Üçüncü Eş / The Third Wife / Ash Mayfair / Vietnam 
Alice T. / Radu Muntean / Romanya, Fransa, İsveç 
Bir Gün / Egy Nap / One Day / Zsófia Szilágyi / Macaristan 
Onun Adı Petrunia / Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunya / Teona Strugar Mitevska /  Makedonya, Belçika, Fransa, Hırvatistan, Slovenya

BAŞYAPIT FABRİKASI: KUBRICK

Korku ve Arzu / Fear and Desire (1953)
Katilin Busesi / Killer's Kiss (1955)
Son Darbe / The Killing (1956)
Zafer Yolları / Paths of Glory (1957)
Spartacus (1960)
Lolita (1962)
Dr. Garipaşk / Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
2001: Uzay Macerası / 2001: A Space Odyssey (1968)
Otomatik Portakal / A Clockwork Orange (1971)
Barry Lyndon (1975)
Cinnet / The Shining (1980)
Full Metal Jacket (1987)
Gözleri Tamamen Kapalı / Eyes Wide Shut (1999)

 CINEMANIA  

Elveda / Goodbye / Tunç Başaran / Türkiye 
Konformist / Il Conformista / The Conformist / Bernardo Bertolucci / İtalya, Fransa, Almanya 
Gece Bekçisi / The Night Porter / Liliana Cavani / İtalya 
Orson Welles’in Gözleri / The Eyes of Orson Welles / Mark Cousins / İngiltere 
Halıcı Kız / The Carpetmaker Girl / Muhsin Ertuğrul 
İş / Il Posto / Ermanno Olmi / İtalya 
Memory / Memory: The Origins of Alien / Alexandre O. Philippe / ABD 
Rosemary'nin Bebeği  / Rosemary's Baby / Roman Polanski / ABD 
Sıçan Avcısı / Ratcatcher / Lynne Ramsay / İngiltere-Fransa 
Şafak Bekçileri / Watchmen of Dawn / Halit Refiğ

Gerçek Gündem



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama

İstanbul Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır'ın (74) sağlık durumuyla ilgili Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam ...

Shakira yeni albümünü tanıtıyor

Futbolcu Gerard Pique ile ilişkisini sonlandıran Shakira'nın yeni albümü müzikseverlerle buluştu. Şu sıralar albümünü tanıtan şarkıcı, her fırsatta Pique'den bahsederek, ayrılığın kendisi...


İstanbul Film Festivali 43 yaşında

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 17-28 Nisan tarihleri arasında 43’üncü kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ülkemizin en b...

12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli

Avusturya'da yapılan yeni bir araştırma, şarkı sözlerinin son yıllarda daha öfkeli ve tekrarlı hale geldiğini ortaya koydu. Araştırma için son 40 yıldaki 12 bin şarkı incelendi.


Mardin’in el sanatları çocuklara emanet

Süryani Katolik Patrikhanesi olarak 1895’te yaptırılan ve 2000 yılında restore edilerek hizmete açılan Mardin Müzesi, “Tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yer” kimliğini aşarak, bi...

Foça'da Dünya Tiyatro Günü kutlandı

Tiyatro Eğitmeni Yönetmen Erdal Dinçer, oyun öncesinde iki geç öğrencisi ile sahneye gelerek salonu dolduran tiyatro severlere iyi seyirler diledi.


'Mucize Aynalar' filmi 5 Nisan'da vizyonda

Yönetmen Tolga Örnek'in 6 farklı Aziz Nesin öyküsünden uyarladığı 'Mucize Aynalar' adlı sinema filmi, 5 Nisan'da seyirciyle buluşacak. Komedi türündeki 'Mucize Aynalar' filmin oyuncu kadr...

Toplumcu yerel yönetimler ve kooperatifler belgeseli: Başka Bir Dünya

“Başka Bir Dünya” belgeseli, toplumcu belediyecilik deneyimlerini ve kooperatifçilik çalışmalarını inceliyor. Bu faaliyetlerin geçmişten günümüze yerelde yarattığı umudu, heyecanı ve başa...


Jean Michel Jarre, İstanbul'a geliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali, 2-5 Mayıs'ta AKM'de gerçekleştirilecek.  Müziğe kattığı yeniliklerle dünya çapında tanınan ödüllü sanatç...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR