Yukarı
241347

Slavia Prag mucizeyi gerçekleştirdi!

15 Mart 2019 08:35

UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin sürprizini Slavia Prag gerçekleştirdi. Çek Cumhuriyeti ekibi, 2-2'nin rövanşında sahasında Sevilla'yı uzatmalarda 4-3 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final biletini kaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin soluk soluğa izlenen karşılaşmasında Slavia Prag, 5 şampiyonlukla Avrupa Ligi'ni en çok kazanan takım olan Sevilla'yı çeyrek finalin dışına itti.

Eski Fenerbahçeli Miroslav Stoch'un da formasını giydiği Slavia Prag, normal süresi 2-2 tamamlanan ve uzatma devresinde 3-2 geriye düştüğü maçta 4-3 galip gelerek tarih yazdı.

Çek Cumhuriyeti'nde oynana mücadelede Prag 14.dakikada Michael Ngadeu ile 1-0 öne geçti. Sevilla 44'te Ben Yedder'in penaltıdan bulduğu sayıyla beraberliği yakaladı.

Dakikalar 46'yı gösterirken bu kez ev sahibi penaltı kazandı ve Tomas Soucek ile yeniden öne geçti. Ancak Sevilla'nın pes etmeye niyeti yoktu.

54'te Munir El Haddadi ile yeniden beraberliği sağlayan Sevilla ilk maçın skoru da 2-2 olduğu için çeyrek final umutlarını uzatmalara taşıdı.

İlk uzatma devresinde Franco Vazquez ile 3-2 öne geçen Sevilla'da müthiş bir sevinç yaşanırken kimse olacaklardan haberdar değildi. Uzatmalarda geriye düşmesine rağmen kopmayan Prag'ın son 20 dakikada büyük bir sürprizi olacaktı.

102'de Mick van Buren ile durumu 3-3'e getiren Slavia Prag, tam maç penaltılara gidiyor gözüyle bakılırken 119'da Traore ile 4-3 öne geçti.

Turu getiren ve çeyrek final kapısını sonuna kadar aralayan bu gol sonrası Prag'da muhteşem bir sevinç yaşandı. Son topa kadar mücadele eden oyuncular gözyaşlarına boğuldu.

Bu kupayı 5 şampiyonlukla en çok kazanan takım olan Sevilla'yı saf dışı bırakan Prag Avrupa Ligi tarihinde ilk kez çeyrek finale adını yazdırdı.

119'da golü atıp turu getiren ve gecenin kahramanı olan Ibrahim Traore maç sonu finale çıkabileceklerini ifade etti. İşte Traore'nin açıklamaları: "Avrupa'nın en iyi kulüplerinden birini eledik. Bu harika bir sonuç. Sevilla'nın en az 5 kez bu kupayı kazandığını biliyorum. Çok mutluyuz. Sonraki turu dört gözle bekliyoruz"

HERKES KAHRAMAN --------- "Son golü attığım için kahraman değilim. Bu maçta herkes mükemmeldi. Her oyuncu kahraman. Maçta 3-2 geriye düştüğümüzde henüz bitmedi diye düşündük. Futbolda ne olacağını asla bilemezsin. Yaptığımız şey gerçekten harika"

FİNAL OYNAYABİLİRİZ ---- "Sevilla'yı eledik, final de oynayabiliriz. Neden olmasın? Arsenal ve Chelsea gibi takımlarla aynı turdayız. Kimlerle aynı seviyede olduğumuzu görün. Her şey için hazırız."

SKOR



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Avrupa'da kaç eleme turu oynayacak? Türk takımlarını ne bekliyor?

Süper Lig'de 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak takımların kaç eleme turu oynayacağı ve hangi turlardan katılacağı belli oldu. Buna göre Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayac...

Mehmet Işıkal hayatını kaybetti

Göztepe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Mehmet Işıkal'ı (Papi) kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk futbolunun ve ...


Türk futbolunda yeni dönem: Hakem atamaları bağımsız olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüplerin gelecek sezon Merkez Hakem Kurulu'nun bağımsız olması için anlaştığı ve iki şirketin 5 üyeli yeni bir şirket kurarak bağımsız hakem kurulun...

5 isimle sözleşme yenilenmişti: Galatasaray'dan Dries Mertens kararı!

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Belçikalı yıldız Dries Mertens ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalama konusunda anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. Sarı-kırmızılılar, 1 yıl daha futbol oynamak...


Arsenal, derbiyi 5 golle kazandı!

İngiltere Premier League'in 29. hafta erteleme mücadelesinde Arsenal ile Chelsea karşı karşıya geldi. Emirates'te oynanan mücadeleye ev sahibi; David Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyas...

Fenerbahçe eski hocası Jorge Jesus'a bir şok daha

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Jorge Jesus, tarihi rekora imza atmış ve 34 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Portekizli teknik adam için son bir haftada ise işler iyiye gitmedi.


Galatasaray Yönetimi, 23 Nisan’ı Hatay’da kutladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay’da depremzede çocuklarla birlikte kutladı.

Mart ayının TFF Fair-Play ödülleri açıklandı

Mart ayının En Centilmen Futbolcu Ödülü'nün sahibi Konyaspor'dan Sokol Cikalleshi olurken; En Centilmen Teknik Direktör Ödülü'nü ise Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu elde etti.


Fenerbahçe'nin kabusu Bülent Uygun

Fenerbahçe ile sahasında 2-2 berabere kalan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun'un son sezonlardaki Fenerbahçe karnesi dikkat çekici. İşte detaylar...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR