Yukarı
242387

Muharrem İnce'den Seferihisar'da önemli açıklamalar

22 Mart 2019 19:34

EGE’NİN SESİ/SİNEM DEMİREL- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce İzmir’in Seferihisar ilçesinde miting yaptı.

CHP’li Muharrem İnce seçim çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin’ destek için Seferihisar’da gerçekleşen mitingde vatandaşlara seslendi.

İnce’nin katılımıyla bugün gerçekleşen mitingde ilk konuşmayı yapan Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin’in açıklamalarının özeti şu şekilde:

Sevgili dostlar bugün Seferihisar’da çok büyük guru yaşıyorum. Bunun en büyük sebebi Sayın Muharrem İnce aramızda. Belediye başkanlarımız İzmir’in değerli milletvekilleri aramızda en değerlisi siz halkımız hepiniz hoş geldiniz. Sevgili dostlar on yıl hep beraber çalıştık didindik çok güzel işler yaptık. Yatırımlar yaptık. Bunları artırarak devam ettireceğiz. AK Parti’de acayip bir Atatürk sevgisi başladı. Her mitinglerinden Onuncu yıl Marşı, İzmir Marşı ve Gençliğe Hitabe okunuyor. Türkiye bunu yer mi? Yemez. Biz bunun gururla sadece Seferihisar’da değil tüm yurtta hiç bir şey düşünmeden Mustafa Kemal’in askeri olmaya hazırız.

Seferihisar Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer şu sözlerle seslendi:

Bütün Seferihisarlılarla guru duyuyorum. Sevgili Muharrem İnce’ye hoş geldin diyorum. Bugün sözü Muharrem İnce’ye bırakmak istiyorum sizlerle 28 Mart akşamı bizim mitingimizde konuşma fırsatımız olacak. Ancak şunları söylemeden geçemeyeceğim.

10 yıl canla başla çalıştık. Seferihisar’ı bir dünya markası yaptık. Şimdi aynı şeyi İzmir’i için yapacağız. İzmir’i bir dünya markası yapacağız. Büyük bir aşkla yapacağız. Şunu bilmenizi istiyorum asla Seferihisar’ı bırakıp gitmiyorum. Seferihisar’a yapamadıklarımız hepsini tek tek yapacağız. Seferihisar’ı aydınlık bir gelecek bekliyor. Bütün Seferihisar’ı kucaklayarak yapacağız.

 CHP’li Muharrem İnce’nin miting konuşması özetle şu şekilde:

Türkiye’nin aydınlık yüzlü inşaları AKP’nin son günlerde Atatürkçü olmasına şaşrımayın. Bunlar Şangay beşlisi oldu sağcı oldu, solcu oldu, futbolcu oldu, Esatçı oldu sonra fesatçı oldu dünya lideri olacaktı manav oldu her şey oldu bir Atatürkçü olmamıştı onu da oldu bırak olsun.

MEYDANLARDA EKONOMİ YOK, EZAN KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığım mitinglerde meydanlarda Uzay madenciliği dedim. O elinizdeki telefonlar hiçbir işe yaramayacak çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz dedim, üretim ekonomisi dedim. Arkadaşta çıktı bedava çay var kek var dedi. Yeni bir devrim var önümüzde Osmanlı zamanında bu devrime ayak uyduramadı çöktü. Türkiye bu değişimi anlaması lazım. Türkiye’yi yönetecek insanların bu vizyon da olması lazım. Meydanlarda patates yok, domates yok, ekonomi yok anca ezan konuşuyor.

Bakın Türkiye’de ilk kez soğan kuyrukları oldu. Bu seçimin 50 yıl sonra özetini yapmak gerekseydi “Yiğit kurban olmuş kuru soğana nasıl oy vereceksin seni soyana” denilirdi. Bu ülkede patates, soğan, domates, ahlak bitti adalet bitti hukuk bitti. Kuş gribi dediler çiftçinin elinde ki kuşu da aldılar. Kuru fasulyeyi Çin’den, Soğan İran’dan ya da Mısır’dan alıyor, bir yandan rabia yapıyor bir yandan Sisi’den mal alıyor. Tencere Fransız, doğalgazı Rusya’dan ama meydanlara geliyor İstanbul’da İzmir’de suyu ben getirdim diyor. Daha öncede yalaktan mı içiyorduk? Uçağı o getirmiş ondan önce deveyle mi gidiyorduk?

BU SAHTEKARLARA İNANMAYACAKSINIZ

İstanbul İzmir otoyolu yapılıyor. Güzel teşekkür ederiz. Şimdi buradan bindin gidiyorsun dünyanın en pahalı otoyolu olacak bir kere. Bıraktım otomobili motorsikletle geçin 72 tl ücret alınıyor. Demirel’in yaptığı köprüye 3 buçuk lira, Özalan’ın yaptığı köprü 3 buçuk lira Erdoğan’ın köprüsü 72 tl. Soygun var demekte haksız mıyım? Ama meydanda bunları anlatamıyor. Cennetten tabu veriyor. Bizim inancımıza göre hangi köprüden geçeğiz, sırat köprüsünden. Sizde bunu diyenlere “Sen Allah’ın köprüsüne karışma şu Erdoğan’ın köprüsünden geçirsene deyin. Bu sahtekarlara inanmayacaksınız.

BU ÜLKEDE Kİ 72 MİLYONA KEFİLİM       

Sonra başka yalanlar geldi ezanı ıslıkladılar dediler. Kadınlar 8 Mart’ta toplanmış kadınlar polisi ıslıklıyor o sırada ezan okunmuş. Duymamışlar ki. Düğünde oynarken bazen duymayız biz ezana saygısızlık mı yapıyoruz o zaman? Orada bir garip olay daha var. O gün İstanbul’da 22.49’da ezan okudu. O ezan kışkırtma ezanı, milleti birbirine düşürme ezanı. Bizim bağımsızlığımızın iki simgesi vardır. Biri bayrak biri ezan. Ben bu ülkenin romanlarına, çerkezine, alevilerine, başı açığa kapalıya, sağcısına, solcusuna 72 milyona kefilim.

Ekonomiyi tencereyi konuşamadığı için, millete ezan din, bayrak üzerinden din sömürüsü yapıyor. Şu Türkiye’nin haline bakın ya, 2 kg soğan için sıraya giriyorlar. Varlık kuyruğu diyor. Kendisi 8 bin liralık çay içiyor. İnsanların kafasına 200 gr. çay atıyor. Varlık kuyruğuymuş? Varlığın kuyruğu olur mu? Kuyruklar ikiye ayrılıyor o zaman yalanlar da ikiye ayrılıyor bir normal yalanlar bir de kuyruklu yalanlar. Meydanlarda ki gündem önce Küba’ya Camii yapacaktı. Afrika’da Gine’ye gitti oraya Saray yapacağım dedi 2 ay geçti herkes Osmanlıca öğrenecek dedi. Çocuklara Almanca öğretiyoruz pratik yapsınlar diye Almanya’ya gönderiyoruz, Osmanlıyı öğrenseler nereye göndereceğiz?

BEKA DEĞİL ZEKA MESELESİ DEYİNCE ÇILDIRIYORLAR

Çocuktan geçti doğumun şekline kadar karıştı. Jinekolog. Her şeyi biliyor. 2 ay önce kenevir dedi. Sanki kenevir ekmek yasak. Şimdi geldi son noktada beka dedi. Ben ‘beka’ değil ‘zeka’ meselesi deyince çıldırıyorlar.

Bu 19. Belediye seçimimiz. Biz belediye başkanı seçtiğimiz o başkan bizim yaşamımızı kolaylaştıracak, yolumuza, yoksulumuza bakacak bizi mutlu edecek işler yapacak. Tüm partililer bizim kardeşimiz. Niye beka sonu olsun. Tunç Soyer başkan olsa Türkiye’ye kötülük mü yapacak neden beka sorunu olsun? 17 Yıl son beka sorunu var dersen o surunu sen yaptın demektir.

(B)ahçeli (E)rdoğan (K)oltuk (A)şkı Beka sorunu bu dur.

HARAÇ MEZAT SATACAK

“17 sene sonra beka sorunu var dersen, o aman beka sorununu sen yaptın demektir. Memleketi 17 yılda bu noktaya getirirsen, zaten senin düzeltme şansın yok” diyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu beka meselesi nedir düşündüm, şudur: Bahçeli Erdoğan Koltuk Aşkı. Türkiye ne zaman mutlu olur? Türkiye, İzmir’e benzediği zaman mutlu olacak. 24 Haziran seçimleri öncesinde, seçimden sonra ne olacağını söylemiştim. 31 Mart’tan sonra ne olacak söyleyeyim: Türkiye’de Telekom, Petkim, Tüpraş, limanlar, değerli araziler satıldı. Bir varlık fonu kurdular. İçinde Ziraat Bankası var. Ziraat’i Osmanlı kurdu. İçine PTT’yi koydular. PTT de Osmanlı’dan kalma. İçine Çaykur’u koydular, THY’yi koydular, Borsa İstanbul’u koydular. Bunların hiçbirini Erdoğan kurmadı. Bunları haraç mezat satacaklar.”

DEVLET BAHÇELİ BANA LAF ÇAKACAĞINA…

Meydanlarda birde Bahçeli konuşuyor. Bu Millet İttifakı’nın genel başkanlarının isimlerine bakın dedi. 5 harfli dedi. Ya hu Recep kaç harfli? RTE diyorsan o da 3 harfli o daha tehlikeli zaten.

Muharrem İnce Selahattin Demirtaş’ı ziyarete gitti diyor. Gittim. YSK kimler Cumhurbaşkanı adayı olabilir açıklamasını bekledim. Cumhurbaşkanı adayı olabilmenin belli kuralları var. Biri de 4 yıllık üniversite diploman olacak tabi olan var olan var fazla konuşmuyorum. Muharrem İnce aday olabilir Erdoğan’ın diplomayı görmeden o da kabul, Akşener’de aday olabilir. Demirtaş o da aday olabilir, Karamollaoğlu o da aday olabilir diyerek açıkladı. Rakiplerimin hesabına 500 tl yatırdım. Jest yaptım. Erdoğan’da para çok ben ona yatırsam o da bana gönderir dedim ama bizim 500 de gitti. Birde rakiplerime başarılar dileyeyim dedim çaylarını içtim başarılar diledim. Erdoğan’ı da ziyaret ettim. Merak ettim sana uçak vereceğim, emekli Cumhurbaşkanlarının maaşlarını yükselteceğim dedim. Diğer aday arkadaşlarımı da ziyaret ettim. Sayın Demirtaş’ıda hapishanede ziyaret ettim. Sayın Bahçeli burada bana laf çakacağını, Erdoğan’ın kanatları altına girmesen aday olsan sana da ziyarete gelirdim ama sen cesaret edemedin.

İnce miting konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

“İnanıyorum fabrikalarının bacaları tüten, insanları mutlu, geleceğe umutla bakan günler gelecek İnanıyorum. Gençler beni anladı yapay zekayı, uzay madenciliğini bir tek kepçe anlamadı. O da anlayacak. Geleceğe yönelik iş yaparken yalan söylememek lazım. Bizde öyle yapacağız, dürüst olacağız. Başkan adaylarımı size, sizi de Allaha emanet ediyorum.”

 

 

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...

Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...


Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.

''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...


Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...

Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...


Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, belediyeye ait sosyal tesis ve kafeteryaları ziyaret etti. Kırkpınar, belediyeye ait tesislerin sayısını artıracağını ve bu...

Ahmet Aydın: "Yaptıklarımız ortada, sıra 31 Mart’tan sonra yapacaklarımızda"

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, Yozgatlılar Derneği’...


Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası arasında sahipsiz hayvanların acil müdahale gereksinimine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında sahips...