Yukarı
242522

Galatasaray'da genel kurul şoku!

24 Mart 2019 09:24

Galatasaray'da 13 saat süren Olağan Genel Kurul sonucunda Mustafa Cengiz yönetimi idari açıdan ibra edilmedi.

Galatasaray Kulübü'nde yıllık olağan mali genel kurul için bir araya gelindi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda yapılan genel kurul toplantısında tansiyon yükseldi. 

Ozan Korkut'un Mustafa Cengiz sözleri tansiyonu yükseltti.Öte yandan eski yöneticilerden Arda Üçer, kürsüde konuşma yaptığı esnada Vahap Tanrıverdi'nin hakaret içerikli sözleri sonrası Divan Başkanı, Tanrıverdi'yi salondan çıkarttı.
 
Mali genel kurulda konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in ardından söz alan Ozan Korkut, sert açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Genel Kurulu'nda konuşan Korkut, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, "Türkiye'de statlarını kendi imkanlarıyla yapan iki kulüp Fenerbahçe ve Beşiktaş'tır" açıklamalarına Mustafa Cengiz'in yanıt vermemesini eleştirdi ve şunları söyledi:

"BAŞKAN BİZE ASLAN, DIŞARIDA KEDİ"

"Galatasaray sistematik bir saldırı altındadır. Trabzonspor'un yöneticileri Galatasaray maçından sonra şehitlerimiz üzerinden açıklama yapıyor. Bizim vatanseverliğimizi sorgulamak hiç kimsenin haddi değildir. Galatasaray, şehitleri yüzünden mezun verememiş bir kulüptür. Fenerbahçe ve Beşiktaş başkanları statlarını kendi imkanlarıyla yaptıklarını, Galatasaray'ın ise devlete yük olduğunu söyledi. İçeride bize karşı aslan olan ama dışarıda kedi gibi davranan başkanımızdan buna cevap yok. 180 derece değişen fikirleriniz, Galatasaray'ın hangi değerleriyle bağdaşıyor? Biz pilav yeriz, döner yeriz ama bu köfteyi yemeyiz."

"Sizin 'Beka sorunu var' söyleminizi anlamadım. 14 aydır bu kulübün başkanısınız. 14 ayda ne yaptınız da beka sorununu konuşur hale geldik. Bunu da merak ediyorum."

"Marka bu muydu?" diye teyit alıyor. Umarım reklam anlayışınız bu değildir. Üyelik sürecini de yanlış yürüttüğünüz düşüncesindeyim. Yanlış yapılır, düzeltilir. Hangi kesimden olursa olsun, bu üyelik sürecini yanlış yönettiniz."

"TFF BAŞKAN ADAYIM CENGİZ"

Ayrıca Ozan Korkut, haziran ayında yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı seçiminde de adayının Mustafa Cengiz olduğunu sözlerine ekledi.

SALONDAN ÇIKARILDI!

Salonda Arda Üçer'in konuşmasını yaptığı sırada tansiyon yükseldi. Arda Üçer'in, "Sakız çiğneyerek genel kurula gelen yönetici görmek istemiyorum" sözleri sonrası ortalık karıştı.

Genel kurul üyesi Galatasaray Kültür Sanat Derneği Başkanı Vahap Tanrıverdi'nin bu sırada oturduğu yerden yüksek sesle bağırması gerginliği artırdı. Vahap Tanrıverdi'nin, "GSTV'de arka odalarda kızları taciz edenler de konuşulsun" deyince tansiyon yükseldi.

Genel Kurul Başkanı Metin Aslan, tüzüğün 45. maddesi gereğince Vahap Tanrıverdi'nin salondan çıkarılmasını oyladı ve oy çokluğuyla Tanrıverdi salondan çıkarıldı.

"EMRE TAŞDEMİR'İ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK İSTEMEDİK"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, camia olarak birlikte hareket ettiklerinde bu sene de şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda yapılan yıllık olağan mali genel kurulunda konuşan Albayrak, geçen yıl zor bir dönemde göreve geldiklerini dile getirerek, "Göreve geldiğimizde bir rakibimiz üst üste şampiyon olmuştu ve şampiyonluğun en büyük adaylarından biriydi. Vergi borçları ve temlikler vardı. Transfer dönemiydi ve Galatasaray yasaklı bir durumdaydı. Biz 3 saat içinde 32 milyon lirayı yatırmak zorundaydık. Bunu yatırmadığımız takdirde transfer yapamıyorduk. El ele verip, birbirimizi kucakladığımız zaman geçen sene olduğu gibi Allah'ın izniyle bu sene de şampiyon olacağız. Buna inancım sonsuz." diye konuştu.

Galatasaray'ın geleceği için yoğun bir şekilde çalıştıklarını aktaran Albayrak, "İnanın gece saat 4'e kadar uyuyamıyorum. Zorlu dönemden geçiyoruz. Sezonun ilk devresinde sakatlıklar yaşadık. Her şeye rağmen rakibimizle aramızda 6 puan fark var. Ayrıca onlarla sahamızda maçımız var. Ancak her şeyden önce birbirimize kuvvetlice sarılmamız lazım. Biz şampiyon olmayalım diye çok dua eden var." ifadelerini kullandı.

Emre Taşdemir'in alacağı ücreti borsaya bildirmemeleriyle ilgili eleştirilere yanıt veren Albayrak, "Emre Taşdemir arkadaşımızı, 3,5 milyon avro alan öbür futbolcuların karşısında küçük düşürmemek, korumak için borsaya bildirmedik. O arkadaşımız milli takıma seçildi. Yeni dönemde çok az para ödeyerek alacağımız, bonservis bedeli vermeden alacağımız isimlerin listesini hocamızla beraber yaptık. Her an sözleşme imzalayacağız." şeklinde görüş belirtti.

Abdurrahim Albayrak, herhangi bir yanlış anlamaya neden olmamak için teknik direktörleri Fatih Terim ile mali genel kuruldan önce resmi sözleşme imzalamadıklarını aktararak, "Fatih hoca ile aramızda en ufak bir bir şey yok, olamaz da. Allah'ın izniyle önümüzdeki hafta da sözleşme imzalayacağız. Biz geçen sene şampiyon olarak Türk futbolunun tarihini değiştirdik. Çünkü rakibimiz üst üste üç kez şampiyon olacaktı ve biz Şampiyonlar Ligi gelirlerinden mahrum kalacaktık." değerlendirmesinde bulundu.

"GELİN GÜVEN TAZELEYİN"

Galatasaray Kongre Üyesi Sedat Doğan, Mali Genel Kurul'da Başkan Mustafa Cengiz'e seçim çağrısı yaptı ve, "Bu kavganın Galatasaray'a bir faydası yok. Benim size bir önerim var; gelin mayıs ayına seçim koyun, güven tazeleyin" dedi.

Galatasaray Kongre Üyesi ve eski yöneticilerden Sedat Doğan, yıllık olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada Başkan Mustafa Cengiz'e seçim çağrısı yaptı. Mustafa Cengiz'e iki oy attığını belirten ve attığı ikinci oyda hakkını helal etmediğini söyleyen Doğan, "Bugün burada ibra da edilebilirsiniz, ibra edilmeye de bilirsiniz. Sizi ibra etmemek için gelen birçok insan var burada. Demek ki bir güven kaybı var size karşı. Benim size bir önerim var; gelin mayıs ayına seçim koyun, güven tazeleyin. Bu kavganın Galatasaray'a bir faydası yok. Ben size dostunuz, kardeşiniz olarak sarılmaya hazırım ama sizi buradan ibra etmeden gitmek istemiyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıyı takip eden üyelerden bazıları, Doğan'ın bu çağrısını alkışladı.

MUSTAFA CENGİZ TEKRAR KÜRSÜDE

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Olağan Mali Genel Kurulu'nda yapılan konuşmaların ardından tekrar kürsüye gelerek cevap hakkını kullandı ve birçok önemli konu başlığına değindi. İşte Mustafa Cengiz'in açıklamalarından satır başları;

"- Biz bu işe gönüllü talip olduk. Kimsenin yerini kapmadık. Galatasaray'ın hedefi açık, dünyanın tepesi diyoruz. Belki bunu ben göremem. Buradaki kardeşlerimiz, torunlarımız görür belki. Ben de huzur içinde olurum, öbür dünyada.
- Benim en yakın arkadaşlarım lisesli. Bana kim liseliyim dese hep öne aldım. Dostlukta öne aldım.
- Benim 31'ine kadar 71 milyon TL bulmam lazım. Şu an en iyi durumda olan kulübüz. Tersi olsa açıklarız.
- Ben liseci demekten bile kaçındım. Liseci demek bir süre sonra liseliye dönüyor. Burada liseli kavgası çıkacaktı. Kim ki bunu ateşliyor, inan edin Galatasaray'a zarar veriyor.
- Ada ile çok uğraşıyoruz. 6. davayı açtık.
- Kimse benim teknik direktörüme sokak serserisi diyemez, onun diyen en büyük serseridir!"

GALATASARAY'DA İBRA ŞOKU!

Galatasaray Olağan Mali Genel Kurulu'nda Dursun Özbek yönetimi mali ve ibra açıdan ibra edilirken Mustafa Cengiz, mali açıdan ibra edilip idari açıdan ibra edilmedi.

GALATASARAY'DA SEÇİM KARARI!

Galatasaray'da idari açıdan ibra edilmeyen Mustafa Cengiz, tüzük gereği 30 gün içerisinde seçime gitmek zorunda. Tüzük gereği Mustafa Cengiz, önümüzdeki seçimlerde aday olma hakkını kaybetmiş durumda.

gerçek gündem 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Galatasaray Yönetimi, 23 Nisan’ı Hatay’da kutladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay’da depremzede çocuklarla birlikte kutladı.

Mart ayının TFF Fair-Play ödülleri açıklandı

Mart ayının En Centilmen Futbolcu Ödülü'nün sahibi Konyaspor'dan Sokol Cikalleshi olurken; En Centilmen Teknik Direktör Ödülü'nü ise Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu elde etti.


Fenerbahçe'nin kabusu Bülent Uygun

Fenerbahçe ile sahasında 2-2 berabere kalan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun'un son sezonlardaki Fenerbahçe karnesi dikkat çekici. İşte detaylar...

İsmail Kartal: Sezon sonu şampiyon olacağız

Sivasspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Önümüzde 5 maç var. Sezon sonu şampiyon olacağız. Kalan 5 maçı d...


Bucaspor'dan, olaylı Esenler Erokspor maçı sonrası açıklama: Taraflı yönetim

Bucaspor 1928, TFF 2'nci Lig Beyaz Grup lideri Esenler Erokspor ile maçında 2-1 mağlup oldu. Kulüp, hakem kararlarına yönelik eleştirilerde bulunurken, tribünden atılan bir cismin kafasın...

Beşiktaş'ın kupa maçı kamp kadrosu açıklandı! 5 eksik...

Son lig maçında sağ uyluk üst adalesinde ağrı hissederek oyundan çıkan Serkan Emrecan Terzi (İliopsoas gerilme ve ödem), sahaya dönüş ve takıma adaptasyon çalışmaları devam eden Onur Bulu...


Göztepe, Süper Lig için geri sayıma geçti

İzmir ekibi, kalan iki karşılaşmaya prestij için çıkıp, kupayı da evindeki bu sezonun son karşılaşması olan Bodrum FK müsabakasında almayı hedefliyor.

Beşiktaş, Maurizio Sarri'yi iknaya çalışacak

Yücel, öncelikli olarak İtalyan teknik adam Sarri'yi Beşiktaş'a gelme konusunda ikna etmeye çalışacak. Sonraki aşama maaş ve transfer bütçesi olacak. Yücel, Castelfranco Piandisco'da yapı...


Fenerbahçe Sivasspor deplasmanında zorlu virajda

Ligde 21 maçlık yenilmezlik serisi bulunan sarı-lacivertliler son yedi hafta da puan kaybetmedi. Ev sahibi Yiğidolar ise son iki maçını kazandı. Fenerbahçe’de Oosterwolde sakat. Bonucci, ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR