Konuk olarak katıldığı bir televizyon programında, 2. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu Vatansever'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen'in beraatine karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Nilhan Osmanoğlu'nun savcılığa dilekçe sunarak, Halk TV'de 15 Şubat 2017'de yayınlanan Halk Arenası programında Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen arasında geçen konuşmada, kendisine ve ailesine hakaret edildiğini iddia ederek, şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldığı kaydediliyor.

İddianamede, programın ilgili kısmına ilişkin bilirkişi raporu hazırlatıldığı, Gezen'in müştekiye hitaben yaptığı konuşma sırasında, "Ben kadını beğendim yahu..." dediği, "Adayı versin mi abi?" sorusu üzerine "Adayı değil ama neyse... Bunu sonra konuşuruz." şeklinde cevap verdiği belirtiliyor.

Gezen'in soruşturma aşamasında alınan ifadesinde, sözlerinin içeriğinde hakaret olarak değerlendirilebilecek hiçbir ima olmadığı, Osmanoğlu'nun iddiasını kabul etmediğini belirtmesine karşın, konuşmanın akışı ve bütünü içerisinde değerlendirmeler dikkate alındığında hakaret suçunu oluşturabileceği anlaşıldığından, isnat edilen suçun uzlaştırma kapsamında olmasından dolayı, dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderildiği ifade ediliyor.

Taraflar arasında uzlaştırma sağlanamadığı belirtilen iddianamede, Gezen'in "hakaret" suçundan 2 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Gerçek Gündem