Yukarı
248692

Türkiye’nin en hızlı büyüyen üç firması

20 Mayıs 2019 11:29

Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 firması açıklandı. En hızlı büyüyen firmaların yıllık cirosu ortalama 60 milyon TL olurken en hızlı büyüyen firma Aydın'daki bir balık yemi fabrikası oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TEPAV şirketlerin 2015-2017 yılları arası cirolarını dikkate alarak Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri araştırmasının sonuçlarını dün açıkladı.

Listeye göre 2015-2017 yılları arasında şirketlerin iki yıllık ciroları hesaplanarak oluşturulan listeye göre Türkiye'de cirosunu en fazla artıran ilk üç şirket sırasıyla Biomar-Sagun, Optimal Proje ve Naturel Yenilenebilir Enerji oldu.

Bilhassa 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından doların yükseldiği ve ekonominin alarm sinyalleri verdiği bir dönemde şirketin ciro artışları dikkat çekti.

Türkiye'nin en fazla büyüyen ilk 100 şirketinin söz konusu yıllar içerisinde yıllık ortalama cirosu 60 milyon TL oldu.  Peki Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk üç şirketi kimin ve ne işle uğraşıyorlar?

BİOMAR-SAGUN

2015-2017 yılları arasında Türkiye'de cirosunu en hızlı şekilde artıran şirket yüzde 50-50, Türkiye-Danimarka ortaklığı Biomar Sagun oldu. Biomar-Sagun'un fabrikası Aydın, Söke'de bulunuyor, şirket balık yemi üretimi yapıyor.

 

Firmanın Danimarkalı ortağı Biomar 80'den fazla ülkede 45'ten fazla balık ve karides türü için yüksek performanslı yem üretiyor. Türk Ortak Sagun Grup ise 25 gemilik av filosu ile Türkiye'nin ilk özel balık halini bünyesinde bulundurduğunu söylüyor. Firma iç ve dış piyasaya balık ve balık ürünleri sağlıyor. Şirketin şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun. Şirkette yönetim şu an 4. kuşakta

 

Ahmet Tuncay Sagun

Ahmet Tuncay Sagun Canlı Hayvan , Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanlığı, İstanbul İhracatçılar Birliği Başkanlar Kurulu Başkanı, OYİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor.

OPTİMAL PROJE

 

Optimal Proje 2010 yılında kuruldu. Şirket internet sitesinde göre tanımını konut, otel, ofis, AVM ve eğitim yapıları projelendirme ve yapım süreçlerinin sevk ve idaresini sürdürmek olarak çiziyor. 200'ye yakın insanın çalıştığı Optimal Proje bugüne kadar, Yeşilay, Trump Towers, Abdi İbrahim, Nef, Hilton Otel, Point Hotel ve Balparmak gibi şirket, kurum ve kuruluşların projelerinde bulundu. Optimal'in Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda Reha Yeltekin oturuyor. Yeltekin aynı zamanda MÜSİAD'da İnşaat Sektör Kurulu Başkanı.

NATUREL ENERJİ

2009 yılında Türkiye'de yenilenebilir enerji sektöründe faaliyetine başlayan Naturel Enerji, Güneş Enerji Santralleri alanındaki faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Şirket Samsun, Gümüşhane, Çankırı, Adıyaman, Kahramanmaraş, Çorum, Bilecik ve Eskişehir'de kurduğu Güneş Enerjisi santralleri ile dikkat çekiyor.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda Yusuf Şenel oturuyor. Şirketin merkezi Ankara'da bulunuyor.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında sınırlı düşüş

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları, 9 Nisan'dan sonraki kısa iki günlük haftada 4 milyar 141 milyon dolarlık bir düşüş yaşadı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftal...

TCMB'nin rezervlerinde 11 hafta sonra bir ilk

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri üst üste 11 hafta süren düşüşünü tamamladı ve 3 milyar 745 milyon dolar artış gösterdi.


Yerlinin hisse varlığı 3,2 trilyon TL'yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından açıklanan 2024 yılı Mart ayı “Finansal Piyasa Özet Verileri”ne göre, yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları bu yılın ilk çeyreğinde yüzde...

Vergide ilk çeyrek yeniden değerleme oranı belli oldu

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamada, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına istinaden 2024 yılı birinci geçici vergi döneminde...


4 yıl önce kurban alınıyordu! Bugün bir kilo pirzola fiyatı oldu

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, et ve sütte yaşanan sorunların hayvancılık politikalarından kaynaklandığını söyledi. Gürer, Diyanet İ...

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul 100 endeksi güne yüzde 0,3 yükselişle 9564 puan seviyesinden başladı. Dolar 32,517 TL, euro 34,875 TL seviyesinde. Gram altın ise 2488 TL'den alıcı buluyor.


Şubatta süt, yumurta ve tavuk eti üretimi düştü

TÜİK verilerine göre, içme sütü üretimi şubatta aylık bazda yüzde 13,2 oranında azaldı. Tavuk eti üretimi şubat ayında yüzde 0,7 oranında azalırken tavuk yumurtası üretimi de yüzde 5,7 or...

Aselsan'dan yeni anlaşma

Aselsan ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Hava Savunma Sistemleri tedarikine ilişkin 36 milyon tutarında bir sözleşme imzalandı.


Şimşek, ABD'de Türkiye ekonomisini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmede kısa vade en önemli zorluğun yüksek enflasyon olduğunu kaydetti. Şimşek, "Yatırımcıların ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR