Yukarı
257205

Kötü başladık muhteşem bitirdik!

23 Ağustos 2019 08:40

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda AEK ile deplasmanda karşılaştı. Maçın başında yediği golle yenik duruma düşen Trabzonspor, bir de penaltı kaçırdığı karşılaşmayı kazanmayı bildi.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor, deplasmanda AEK'ya konuk oldu. Rakibi karşısında yenik duruma düşmesine rağmen toparlanan Trabzonspor, maçı 3-1 kazanmayı başardı.

Turu geçenin gruplara kalacağı eşleşmenin ilk maçında deplasmandan galip dönen Trabzonspor, 29 Ağustos tarihinde Trabzon!da oynanacak karşılaşma öncesi büyük avantaj yakaladı.

AEK, maçın henüz 4. dakikasında bulduğu golle 1-0 öne geçti.Sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Lopes, yerden pasını ön direkte bulunan Livaja'ya verdi. Livaja'nın gelişine çektiği şut kalecimiz Uğurcan Çakır'ın müdahalesine rağmen ağlarımızla buluştu.

Bu şok golle yenik duruma düşen Trabzonspor, 24. dakikada bir de penaltı kaçırdı. Sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Filip Novak, Ognjen Vranjes'in yaptığı sert müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Daniel Siebert, temsilcimiz Trabzonspor lehine penaltı kararı verdi.

Novak'ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıda Sosa'nın vuruşu, üst direkten oyun alanına geri geldi. Erken yenen golün ve kaçan penaltının şokunu üzerinden çabuk atan Trabzonspor, rakip kalede etkili ataklar yapmaya başladı.

Maça istediği gibi başlayamayan Trabzonspor, ilk 20 dakika rakibinin oyununa karşılık veremedi. Ancak bu dakikadan sonra toparlanan temsilcimiz, oyunda üstünlüğü eline almaya başladı.

Trabzonspor, aradığı golü 28. dakikada buldu. Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunu Sosa kullandı. Sosa'nın ortasını Nwakaeme kafayla arka direkte bulunan Novak'a indirdi. Novak'ın ayağından seken top ön direkte bulunan Ekuban'a geldi. Ekuban'ın gelişine çektiği şutta top AEK ağları ile buluştu.

Trabzonspor, 44. dakikada öne geçmeyi başardı. Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Jose Sosa geçti. Sosa'nın ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Ekuban'ın kafa vuruşu kaleci Barkas'ın solundan ağlarla buluştu.

İkinci yarıda risk alan AEK karşısında boş alanlar bulan Trabzonspor, Sörloth ile üst üste iki pozisyondan yararlanamadı.

Abdülkadir Ömür'ün pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Sörloth'un 63. dakikada çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

Sörloth, bu pozisyondan bir dakika sonra yine önemli bir fırsatı tepti. 64. dakikada Ekuban'ın pası ile penaltı noktası üzerinde topla buluşan Sörloth'un çektiği şut savunmadan döndü.

Trabzonspor, 70. dakikada rahatladı. Ekuban, bu golle maçtaki üçüncü golünü atarak hat-trick yaptı. Nwakaeme'nin pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Abdülkadir Ömür, ara pasını ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Ekuban'a verdi. Ekuban, yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Barkas'ın ayağının altından ağlarla buluşturdu.

Yunanistan deplasmanından 3-1 gibi net bir galibiyetle dönen Trabzonspor, Avrupa'daki başarılı performansını sürdürdü. Trabzonspor, bir önceki turda Sparta Prag deplasmanında 2-0 geriye düştüğü ilk maçı 2-2 berabere bitirmeyi başarmıştı. Trabzonspor, evindeki maçı 2-1 kazanarak tur atlamıştı.

Ekuban, attığı üç golle yıldızlaşırken, gollerin pasını veren Abdülkadir Ömür de alınan net galibiyette pay sahibi oldu.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Avrupa'da kaç eleme turu oynayacak? Türk takımlarını ne bekliyor?

Süper Lig'de 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak takımların kaç eleme turu oynayacağı ve hangi turlardan katılacağı belli oldu. Buna göre Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayac...

Mehmet Işıkal hayatını kaybetti

Göztepe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Mehmet Işıkal'ı (Papi) kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk futbolunun ve ...


Türk futbolunda yeni dönem: Hakem atamaları bağımsız olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüplerin gelecek sezon Merkez Hakem Kurulu'nun bağımsız olması için anlaştığı ve iki şirketin 5 üyeli yeni bir şirket kurarak bağımsız hakem kurulun...

5 isimle sözleşme yenilenmişti: Galatasaray'dan Dries Mertens kararı!

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Belçikalı yıldız Dries Mertens ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalama konusunda anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. Sarı-kırmızılılar, 1 yıl daha futbol oynamak...


Arsenal, derbiyi 5 golle kazandı!

İngiltere Premier League'in 29. hafta erteleme mücadelesinde Arsenal ile Chelsea karşı karşıya geldi. Emirates'te oynanan mücadeleye ev sahibi; David Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyas...

Fenerbahçe eski hocası Jorge Jesus'a bir şok daha

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Jorge Jesus, tarihi rekora imza atmış ve 34 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Portekizli teknik adam için son bir haftada ise işler iyiye gitmedi.


Galatasaray Yönetimi, 23 Nisan’ı Hatay’da kutladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay’da depremzede çocuklarla birlikte kutladı.

Mart ayının TFF Fair-Play ödülleri açıklandı

Mart ayının En Centilmen Futbolcu Ödülü'nün sahibi Konyaspor'dan Sokol Cikalleshi olurken; En Centilmen Teknik Direktör Ödülü'nü ise Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu elde etti.


Fenerbahçe'nin kabusu Bülent Uygun

Fenerbahçe ile sahasında 2-2 berabere kalan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun'un son sezonlardaki Fenerbahçe karnesi dikkat çekici. İşte detaylar...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR