Yukarı
259107

ABD’de dengeleri değiştiren o isim hakkında bomba iddia

15 Eylül 2019 12:02

Kavanaugh, 2018 yılında ABD Başkanı Donald Trump tarafından aday gösterilmiş ve Yüksek Mahkeme üyeliği Senato tarafından kabul edilmişti.

Hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle protesto gösterilerinin gölgesinde çıkan bu onayın ardından ise Yüksek Mahkeme’de dengeler muhafazakârlar lehine değişmişti.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi ise dünkü sayısında, eski bir sınıf arkadaşının geçen yıl senatörlere ve FBI’a Yargıç Brett Kavanaugh ile ilgili daha önce basına yansımamış bir cinsel istismar iddiasını anlattığını yazdı.

Gazeteye göre; Max Stier adlı eski bir Yale Üniversitesi öğrencisi, alkol alınan bir yurt partisinde Kavanaugh’ın cinsel organını arkadaşlarının teşvikiyle bir kız öğrencinin ellerine değdirdiğini söyledi. Olay sırasında Kavanaugh’ın Yale’de henüz birinci sınıfta olduğu öne sürüldü.

Stier, iddialara ilişkin NYT gazetesine bilgi vermeyi reddetti, ancak muhabirler, Stier’le konuyu görüşen iki yetkiliden bilgi alarak haberin ayrıntılarını teyit etti.

Stier’in anlatımları ise daha önce medyaya yansıyan başka bir iddia ile benzerlikler taşıyor. Eski bir Yale öğrencisi olan Deborah Ramirez de Kavanaugh’ın farklı bir yurt partisi sırasında cinsel organını yüzüne dokundurduğunu öne sürmüştü.

NYT’a göre; FBI, Eylül 2018’de Ramirez ile mülakat yapsa da, Ramirez’in iddiasına ilişkin pekişitirici kanıta sahip olabileceği düşüncesiyle isimlerini verdiği yaklaşık 25 kişiyle görüşmemişti.

DAHA ÖNCE ÜÇ KADIN ORTAYA ÇIKMIŞTI

Ekim 2018’de göreve gelen Brett Kavanaugh ile ilgili üç kadın cinsel saldırı iddiasında bulunmuştu.

Önce Palo Alto Üniversitesi’nde Psikoloji Profesörü olan Christine Blasey Ford, 1982’de Kavanaugh’ın cinsel saldırısına uğradığını iddia etmişti.

Ardından da Deborah Ramirez, New Yorker dergisine konuşmuş ve Kavanaugh’ın Yale Üniversitesi’nin yurdundaki bir parti sırasında, cinsel organını yüzüne bastırdığını iddia etmişti.

Julie Swetnick adlı bir kadın da yine 1980’lerde Kavanaugh’ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile bir araya geldi.

Rusya Karabağ'dan çekiliyor! Bölgesel gerilim tırmanacak mı?

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Karabağ'daki Rus barış gücü askerleri hakkında açıklamada bulundu. Peskov'a, Rus birliklerinin Karabağ'dan çekilmeye başladığına dair haberler soruldu. Pesk...


Magnum dondurmaları iki ülkede toplatılıyor

İngiltere merkezli hızlı tüketim devi Unilever, Magnum'un bademli dondurmasını geri çağırdı. 100 gramlık ve 3'lü paketler şeklinde satılan ürünlerde, olası plastik ve metal parça bulunma ...

Kırgızistan’dan Tik Tok kararı

Kırgızistan Çin merkezli popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanmasına yönelik alınan kararın uygulamaya konulduğunu duyurdu.


ABD basını: İsrail, İran'a misilleme planlarını iptal etti

Orta Doğu, İsrail'in İran'ın saldırılarına yanıtını diken üstünde beklerken ABD basınında, İsrail'in bu hafta İran'a karşı yapmayı planladığı 2 misilleme saldırısını iptal ettiği öne sürü...

Ermenistan'da 1915 olayları tartışması büyüyor

Ermenistan basınında yer alan haberlere göre, Ulusal Meclis Savunma ve Güvenlik Konuları Daimi Komitesi Başkanı ve iktidardaki "Sivil Sözleşme" milletvekili Andranik Koçaryan, 1915 olayla...


Devrik lider Suu Kyi ev hapsine alındı

Cunta yönetimi uluslararası kamuoyunda sert tepkiyle karşılanan demokrasi karşıtı hareketin ardından başlayan kitlesel protestoları şiddetle bastırmış, darbe karşıtı gösterilerde çok sayı...

Hollanda Parlamentosu'ndan Türkiye kararı

Hollanda Parlamentosu, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasının modernizasyonunun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala'nın derhal se...


Yanardağ patladı, binlerce kişi tahliye edilecek

Endonezya Ulusal Afet Merkezi (BPBD) Sözcüsü Abdul Muhari, yaptığı açıklamada, patlama nedeniyle bölgeden 11 binden fazla kişinin tahliyesine karar verildiğini, ayrıca 29 Nisan'a kadar "a...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR