Yukarı
262702

Turgutlu'da 3 milyon TL tasarruf sağlandı

22 Ekim 2019 15:34

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 6 aylık faaliyet raporunu açıkladı. Aldıkları tedbirlerle belediye bütçesinde 3 milyon TL tasarruf sağladıklarını kaydeden Başkan Akın artık belediye personelinin maaşlarını zorlanmadan ödeyebildiklerini söyledi. Tasarruf moduna geçtiklerini ifade eden Çetin Akın, "Vatandaşlarımızla omuz omuza bu kenti yönetiyoruz. Yatırımların önünü açmak için her türlü çabayı gösteriyoruz" dedi.

Kurmaylarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, Turgutlu'ya doğal gaz müjdesi verirken, "Yeni yılın ilk ayına kadar tüm Turgutlu doğal gaza kavuşmuş olacak" dedi.

Belediyenin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akın ilçe gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Orta ölçekli sanayi 5-6 bin kişiye istihdam sağlayacak"
Yakından takip ettiği bir proje olan Orta Ölçekli Sanayi Sitesi konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Akın bu alanda 5-6 bin kişinin istihdam edileceğini, Turgutlu'ya önemli bir katma değer kazandıracağını ifade etti. Başkan Akın, "Çok prestijli bir proje ve yeni yılın ilk aylarda temeli atılacak. İşsizliğe son verecek yada azaltacak bir hamle içerisindeyiz. Bu bölgenin hafriyat işlerini belediyemiz yapıyor ve ciddi bir gelir elde edeceğiz. Çok sayıda işletme yer alacak, bu işletmeler hem Turgutlu'nun marka değerine katkı sağlayacak hemde ki istihdam artışı sosyal Turgutlu'nun gelişimine etki edecektir" dedi.

"Büyükşehir ile köprü kuramadık"
"Turgutlu'nun şu an ki sorunlarının neredeyse tamamı Büyükşehir projelerinden kaynaklanan sorunlar" diyen Başkan Akın, "Mezarlık bakımı, sinek sorunu, büyükşehirin sorumluluk alanında olan bölgelerin temizlenmemesi, Irlamaz Vadisi 1'inci ve 2'nci etabının bakımı ve temizliği gibi konulardan çok şikayet alıyoruz. Bu saydığımız sorunlar büyükşehirden kaynaklanan sorunlar. Onlar sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Turgutlu'yu yok saymak çok mantıklı bir hamle değil, onlar orada siyaset yapıyor olabilir ancak Turgutlu halkı da onlara siyaseten cevabını verir. Yarım kalan projelerle reklam yapıyorlar, spor salonu kapalı ve yıkım tehlikesi var, battı çıktıda peyzaj işleri yapılmadı, Cumartesi pazarındaki sorunlar hala devam ediyor. Onlar yarım projelerle reklam yapmaya devam etsinler. Ben bu konuda halkımın yanındayım. Büyükşehir tarafından 2020 yılının sonuna kadar 17 ilçeye yatırım yapılmayacak ancak Turgutlu bunu biraz daha fazla hissediyor. Asfalt ihtiyacımız var asfaltı bile zor alabildik. Biz de bundan dolayı kardeş şehir projeleri üretiyoruz. Neticede önemli olan Turgutlu halkının ihtiyaçlarını karşılamak. Biz siyaset yapmıyoruz ancak onlar bize siyaset yapıyorlar" şeklinde konuştu.

"Halkımın menfaati her şeyden önemli"
Halkın huzuru ve refahı için çalıştığını ifade eden Başkan Akın, 27 yıllık tecrübesini vatandaşla buluşturduğunu dile getirerek, "Makam kapımız söküldü, makam aracına binmiyorum. Her zaman halkımın içindeyim, ben bu memleketin evladıyım. Halkım ile kopuk olacak bir yönetim anlayışım hiç olmadı hiç bir zamanda olmayacak" dedi.

"3 milyon tasarruf ettik"
"Bugüne kadar tasarruf planlarımızla yola devam ediyoruz." diyerek açıklamalarına devam eden Başkan Akın, "Tasarruf etmeye başladık, gerçek ihtiyaç sahipleri dışında yardımları kapadık. Cenazelere pide, yeni doğanlara bebek hediyesi, çelenk ve çiçek göndermek uygulamalarını rafa kaldırdık ve 3 milyon tasarruf ettik. Artık personel maaşlarını zorlanmadan ödüyoruz. Yeni tasarruf planları alacağız, yeni gelir arttırıcı projelerle yatırımların önünü açacağız." dedi.

"Doğal gazı olmayan sokak kalmayacak"
Doğal gaz için bir çok önemli görüşme yapan ve firma yetkilileri ile anlaşmaya varan Başkan Akın, "2019 yılının sonu 2020 yılının ilk aylarına kadar olan süreçte doğal gazı olmayan sokak kalmayacak. Doğal gaz tüm Turgutlu halkının hizmetine sunulacak. Biz ferah seviyesi yüksek bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz ve vatandaşlarımızın en iyi olanakları kullanması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Eğitim en temel sorun"
Ülke genelinde en temel sorunun eğitim sisteminde olduğunu ifade eden Başkan Akın, "Eğitimde eşitliğe inanıyoruz ancak temel sıkıntımız eğitim ve eğitimde ki eşitsizlik. Bunun için dershanemizi kurduk ve izinlerimizi aldık, 29 Ekim'de faaliyete geçecek. 4 grupta eğitim yapılacak. Bizim gençlerimize güvenimiz tam ve onların yok olup gitmesine göz yummak olmaz" dedi.

"İddialı biriyim"
Her alanda iddialı olduğunu ifade eden Başkan Akın, "Her alanda iddialı biriyim, tuttuğumu koparırım. Spor konusunda da iyi yoldayız. Bakın Turgutluspor iyi yolda ve sezon sonu şampiyon olacağız. İddianın olmadığı yerde ben olmam" ifadelerini kullandı.

Başkan Akın, 6 aylık faaliyet raporlarını basın mensuplarıyla paylaştıktan sonra şeffaf belediyeciliği asla bırakmayacağını dile getirdi.

İHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ağa Bahçesi Konağı Vatandaşların Hizmetinde

İl genelinde restorasyon ve yenileme çalışmalarına devam eden, Muğla’nın tarihi dokusunu koruyan Büyükşehir Belediyesi 19.yüzyılda yapıldığı düşünülen, restorasyon çalışmalarının tamamlan...

18 Mart resmi tatil mi? Çanakkale Valiliği açıkladı!

Ülke genelinde “18 Mart Çanakkale Zaferi” coşkuyla kutlanıyor. “Peki 18 Mart resmi tatil mi? 18 Mart’ta okullar tatil olacak mı?” merak edilen bu sorulara yanıt geldi. İşte sizlerle 18 Ma...


Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’na Yoğun İlgi

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan Çanakkale Zaferi’nin 109.yılında düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’na 17 ilden 185 sporcu katıldı. Sa...

Ayvalıklı tiyatroseverler Dördüncü kez buluşacak

23 Mart “Ben Rosa Luxemburg” 24 Mart “Disko Topu” 25 Mart “Mavi Müzikhol” 26 Mart “Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi” ve 27 Mart “Bir Tatlı Kaşığı Çamur” festival izleyicisiyle buluşacak. Ka...


Ayvalık’ta Mesut Ergin gençlerle buluştu, tek yürek oldu...

 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden belediye başkanlığına aday olan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin gençlerle buluştu.Ayvalık Belediyesi’ne ait Kırlangıç...

Denizli'de paraşüt kazasında yaralanan Ege Su'dan acı haber

Kaza, 24 Şubat'ta Pamukkale Mahallesi'nde meydana geldi. İzmir'den Pamukkale'ye gelen Ege Su Arslan, pilotluğunu kendi yaptığı yamaç paraşütü ile Dinamit Tepesi'nden atladı.


Başkan Ergin’in proje tanıtım toplantısı ses getirdi

Başkan ergin’in proje tanıtım toplantısı ses getirdi

Başkan Gürün’den 18 Mart Mesajı

Çanakkale Destanı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözü olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce vatan evladının tarihe altın harflerle kaydettiği kutlu zaferin adı olduğunu belirten Mu...


AKP’lilerin yönettiği vakfa para akacak!

İhalesiz şekilde kıyıları alan MUÇEV şimdi de işletmeleri kiralıyor. Bodrum ve Marmaris’te kiralanacak yerler 5 yıllığına başka kişilere devredilecek. Yönetiminde AKP’li isimlerin olduğu ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR