Yukarı
267650

Beşiktaş evinde turun kapısını araladı!

06 Aralık 2019 09:15

Süper Lig’de başarılı bir görüntü sergileyen Siyah-Beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında 3. Lig ekibi Anagold 24Erzincanspor’u konuk etti. Ev sahibi Beşiktaş 24. dakikada Boyd 45+2'de Erdoğan ve 83. dakikada Umut Nayir'in attığı goller ile sahadan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Beşiktaş evinde 24 Erzincanspor ile karşı karşıya geldi.

Vodafone Park Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi 3-0’lik skorla kazandı. Beşiktaş’ın gollerini 25. dakikada Tyler Boyd, 45. dakikada Erdoğan Kaya ve 84. dakikada Umut Nayir attı

İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 18 Aralık Çarşamba günü saat 13.00’da Erzincan’da oynanacak.

ABDULLAH AVCI’DAN ROTASYON

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında TFF 3. Lig ekibi Anagold 24Erzincanspor karşısında rotasyona gitti. İstikbal Mobilya Kayserispor ile ligde oynanan son karşılaşmaya ilk 11’de başlayan 9 futbolcuyu dinlendiren Avcı, gençlerin ağırlıkta olduğu bir kadroyu sahaya sürdü.

İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında forma giyen Roco ve Elneny’yi Anagold 24Erzincanspor karşısında da görevlendiren Avcı, genç futbolcular Utku Yuvakuran, Erdoğan Kaya, Muhayer Oktay ve Güven Yalçın’a forma verdi.

595 GÜN SONRA KUPA MAÇINDA

Beşiktaş, 595 gün sonra Ziraat Türkiye Kupası maçına çıktı. 2017-2018 sezonundaki kupanın yarı finalinde siyah-beyazlıların Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynadığı rövanş maçında teknik direktör Şenol Güneş’in tribünden atılan yabancı madde ile kafasından yaralanması sonrası 57. dakikada karşılaşma tatil olmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun, yarıda kaldığı andaki şartlarla maçın seyircisiz oynanması kararını protesto ederek sahaya çıkmayan siyah-beyazlı ekip, geçen sezon kupadan men edilmişti. Beşiktaş, 1 sezonun ardından yeniden kupada boy gösterdi.

KADIN TARAFTARLARA JEST

Beşiktaş Kulübü, Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle, Passolig sahibi kadın taraftarlarına kapılarını ücretsiz açtı. Siyah-beyazlı kadın taraftarlar, Ziraat Türkiye Kupası’nda Anagold 24Erzincanspor ile oynanan mücadeleyi ücretsiz izledi.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

 

DK 90: SARI KART | Caner Erkin hakeme yaptığı itirazları sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

DK 83: GOL | Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Caner Erkin bu duran topu paslaşarak kullanıyor. Tekrar topla buluşan Caner Erkin ceza sahası içine uzun topunu atıyor. Ceza sahası içinde bu topla buluşan Umut Nayir penaltı noktasının hemen önünde kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve kalecinin sağından topu ağlarla buluşturuyor. Beşiktaş, Umut Nayir’in golüyle skoru 3-0’a taşıyor.

DK 82: OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Beşiktaş üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Tyler Boyd çıkıyor ve yerini Caner Erkin’e bırakıyor.

DK 82: OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Anagold 24Erzincanspor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Halil Yılmaz çıkıyor ve yerini Emre Turan’a bırakıyor.

DK 76: OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Anagold 24Erzincanspor ikinci oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor. Muhammed Aktürkoğlu çıkıyor ve yerini Osman Şahin’e bırakıyor.

DK 75: OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Muhayer Oktay çıkıyor ve yerini Erdem Seçgin’e bırakıyor.

DK 74: SARI KART | Enzo Roco, Halil Yılmaz’a orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

DK 64: OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Beşiktaş ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Jeremain Lens çıkıyor ve yerini Georges-Kevin N’Koudou’ya bırakıyor.

DK 60: OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Anagold 24Erzincanspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Ali Öztürk çıkıyor ve yerini Burak Aydın’a bırakıyor.

DK 57: SARI KART | Tyler Boyd, Ali Öztürk’ü hızlı gelişen atakta yerde bırakıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

DK 53: Sağ kanatta Ayhan Gürbüz’ün kısa pasıyla topla buluşan Hüseyin Çiray ceza sahası dışından kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kaleci Utku Yuvakuran’ın kontrolünde kalıyor.

DK 45+2: GOL |  Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Muhayer Oktay ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direğe yakın bölgede bu topa hareketlenen Erdoğan Kaya kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Beşiktaş, Erdoğan Kaya’nın golüyle skoru 2-0’a taşıyor.

DK 32: SARI KART | Enes Subaşı, Umut Nayir’e arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

DK 24: GOL | Sağ kanattan gelişen atakta topla ilereleyen Güven Yalçın ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Mohamed Elneny altıpas önünden kaleye şutunu gönderiyor. Kaleci Süleyman Kasap ayağı ile bu topu uzaklaştırmaya çalışıyor. Arka direkte bu topa hareketlenen Tyler Boyd kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Beşiktaş, Tyler Boyd’un golüyle skoru 1-0’a taşıyor.

DK 22: Orta alandan atılan topa hareketlenen Muhammed Aktürkoğlu defansın arkasında bu topla buluşuyor. Ceza sahası içine topla girip kaleye şutunu gönderiyor. Kaleci Utku Yuvakuran iki hamlede bu topu kontrol ediyor.

DK 17: SARI KART | Abdurrahman Canlı, Güven Yalçın’ı hızlı gelişen atakta arkadan yaptığı müdahale ile yerde bırakıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

DK 15: Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Halil Yılmaz bu duran topu paslaşarak kullanıyor. Attığı kısa pasa hareketlenen Abdurrahman Canlı ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Utku Yuvakuran tokatlıyor.

DK 6: Sol kanattan gelişen atakta Pedro Rebocho’nun çevirdiği topa hareketlenen Umut Nayir altıpasın hemen önünden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

DK 1:  Hakem Bahattin Şimşek maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça konuk ekip Anagold 24Erzincanspor başlıyor.

SKOR



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

EURO 2024 öncesi flaş açıklama: TFF'den Türk vatandaşlarına Schengen uyarısı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2024) yerinde takip ...

Xavi, Barcelona'da kalmaya karar verdi! Sebebini açıkladı

Güçlenen bir takımın bu istikrara ihtiyacı var. Xavi de bu istikrara katkıda bulunuyor. Başarılı projelerde istikrar çok önemli bir değerdir. Benim için bu bir düsturdur. Başkanlık deneyi...


Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin bilet fiyatları belli oldu

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak olan derbi maçın biletleri satışa çıkıyor. Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 27 Nisan Cumar...

Euroleague'de ilk maçların MVP'si Nigel Hayes!

Euroleague'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe’nin deplasmanda Fransız ekibi Monaco’yu uzatmalarda 95-91'lik skorla mağlup ettiği karşılaşmada takımın galibiyetind...


Miami kazandı, seri 1-1'e geldi! Boston Celtics...

NBA’de play-off ilk turunda heyecan 2 karşılaşma ile devam etti. Doğu Konferansı'nda Miami Heat, deplasmanda mücadele ettiği Boston Celtics'i 111-101'lik skorla mağlup etti ve seriyi 1-1'...

Pınar Karşıyaka'da Kenan Sipahi sakatlandı

Ligin 28. haftasında oynanan Tofaş maçında sakatlık yaşayan oyuncunun 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak Merkezefendi Belediyesi Basket müsabakasında forma giyemeyeceği duyuruldu. Konuyla ...


Fenerbahçe için Beşiktaş maçı derbiden fazlası

Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş'ı yenerek camiada yeniden şampiyonluk motivasyonu oluşturmak istiyor. Olası bir puan kaybında çöküş yaşanabilir, İsmail Kartal’ın koltuğu tehlikeye gireb...

Panathinaikos'ta Fatih Terim, yenilgi sonrası isyan etti: 'Saygı duyulacak bir adam değilsin'

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, AEK'e 3-0 mağlup oldukları maçın ardından hakem hakkında sert ifadeler kullandı. Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, liderlik maçında AE...


Avrupa'da kaç eleme turu oynayacak? Türk takımlarını ne bekliyor?

Süper Lig'de 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak takımların kaç eleme turu oynayacağı ve hangi turlardan katılacağı belli oldu. Buna göre Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayac...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR