Yukarı
279303

Corona virüsünde son durum…

29 Mart 2020 15:19

Corona virüsü kabusu bitmek bilmiyor... Çin'de ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan corona virüsü coğrafya farkı yapmaksızın öldürmeye devam ediyor. Son güncel verilere göre 31 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği 677 bini aşkın insanın ise tedavi altına alındığı salgın ile ilgili İran, İsviçre, İspanya, Filipinler, Malezya ve Fransa'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Corona virüsü kabusu bitmek bilmiyor... Çin'de ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan corona virüsü coğrafya farkı yapmaksızın öldürmeye devam ediyor. Son güncel verilere göre 31 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği 677 bini aşkın insanın ise tedavi altına alındığı salgın ile ilgili İran, İsviçre, İspanya, Filipinler, Malezya ve Fransa'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Corona virüsü salgınında bugün korkunç rakamlar geldi… Dünya çapında 677 binden fazla insanda görülen ve 31 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili bugün birçok ülkeden arka arkaya açıklama geldi.

Corona virüsünün Avrupa’da en sert etkilediği ülkelerin başında gelen İspanya’da 28 Mart, son 24 günlük veriler ışığında, corona virüsüne bağlı ölümlerin en yoğun olduğu gün olarak ülke tarihine geçti.

Yapılan son açıklamada İspanya genelinde dün 839 kişi yaşamını yitirdi. Dünkü bilgilerin ardından ülkede corona virüsünden dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı 6528’e çıktı.

İRAN’DA ÖLENLERİN SAYISI 2640’A ÇIKTI
İspanya’dan gelen bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra ise İran’dan salgın hastalık ile ilgili bir açıklama geldi. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İran’da son bir günde tespit edilen vaka ve ölümlerin detaylarını paylaştı.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur ülkedeki corona virüsü vakalarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Cihanpur ülkedeki toplam onaylanmış vaka sayısının 38 bin 309’a, ölenlerin sayısının ise 2 bin 640’a yükseldiğini açıkladı.

Son 24 saat içerisinde 2 bin 901 kişinin corona virüsü testlerinin pozitif çıktığını söyleyen Cihanpur, bunlardan 123’ünün hayatını kaybettiğini ifade etti. Cihanpur, ülkede corona virüsünden iyileşip taburcu olanların sayısının ise 12 bin 391 kişiye ulaştığını ifade etti.

İsviçre’de de ölü sayısının arttığı açıklandı. İsviçre Kamu Sağlığı Ajansı, ülke genelinde ölü sayısının 257’ye çıktığını duyurdu. İsviçre’de daha önce 235 kişi corona virüsüne bağlı olarak yaşamını yitirmişti. Kurum tarafından yapılan açıklamada corona virüsü vaka sayısının 13213’ten 14336’ya çıktığı belirtildi.

FİLİPİNLER’DE EN KÖTÜ GÜN
Filipinler Sağlık Bakanlığı da corona virüsü ile ilgili güncel verileri paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ülkede 343 yeni vaka tespit edildiği duyuruldu. Ülke tarihinde en yüksek vaka tespit sayısı olduğunu açıklayan yetkililer toplam vaka sayısının 1418’e çıktığını açıkladı.

Öte yandan dün 3 kişinin corona virüsüne bağlı olarak yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ülkede ölü sayısı 71’e çıktı.

 

MALEZYA’DA 150 YENİ VAKA
Corona virüsünün en çok etkilediği Güney Asya ülkesi Malezya’da 150 yeni vaka tespit edildi. Yapılan açıklamada toplam vaka sayısının 2470’e çıktığı belirtildi.

Malezya Sağlık Bakanlığı, corona virüsüne bağlı ölüm sayısının da 7 kişi artarak 34’e çıktığını duyurdu.

AVUSTRALYA’DAN KİRA YARDIMI
Avustralya Başbakanı Scott Morrison, bugün yaptığı açıklamada vatandaşlarına seslendi ve “sokağa çıkmayın” dedi… 70 yaşının üstündekilerin evde kalması gerektiğini söyleyen ve kendilerini koruması tavsiyesinde bulunan Scott, “İki kişiden fazla insan kamuya açık alanda bir araya gelmemeli” dedi.

Morrison, alışveriş, eğitim, iş veya tıbbi gerekçelerle dışarı çıkanlar haricinde kimsenin sokağa çıkmaması gerektiğini söyledi. Öte yandan Morrison, kirasını ödeyemeyenlere 6 aylık bir sürenin verileceğini de sözlerine ekledi.

FRANSA’DAN AB’YE SERT ELEŞTİRİ
Corona virüsünün en çok etkilediği bölgelerden biri de Avrupa ve Avrupa Birliği… Corona virüsü dolayısıyla birçok ülkenin sınırlarını kapadığı Avrupa’da Fransız Bakan Amelie de Montchalin, Avrupa Birliği’ni çok sert eleştirdi.

Fransa’nın AB İlişkilerinden Sorumlu Bakanı olarak görev yapan Amelie de Montchalin France Inter radyo kanalına konuştu. Amelie de Montchalin, “Eğer Avrupa güzel günelrde tek bir pazar olursa bunun hiçbir anlamı olmaz. Corona virüsüne verilecek tepki ve uygulamalar AB’nin güvenilirliğini ve işlevini ortaya koyacak. Eğer AB liderleri böyle büyük kriz zamanlarında birlikte çalışmazsa Avrupa’da popülist partiler galip olur” dedi.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde canlı bomba paniği

Fransa'nın başkenti Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde bir kişinin kendini havaya uçurma tehdidinde bulunması üzerine polis bölgeyi kordon altına aldı. Bazı kaynaklar, bir kişinin İran elç...

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'ın iddiası çelişkilerle dolu

ABD Başkanı Joe Biden'ın İkinci Dünya Savaşı sırasında savaş pilotu olan amcasının Papua Yeni Gine'de uçağı düştükten sonra yamyamlar tarafından yenmiş olabileceğini öne sürdü. 81 yaşında...


IŞİD'den Suriye ordusuna saldırı

Terör örgütü IŞİD'in, Suriye'nin Humus ilinde Beşar Esad yönetimi ve İran destekli gruplardan oluşan güçlere ait bir araca düzenlediği saldırıda en az 10 kişi öldü.  Yerel kaynaklardan ed...

FBI uyardı: Saldırı için pusuda bekliyorlar

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, Çin bağlantılı bilgisayar korsanlarının ülkesinin kritik altyapısına saldırmak için pusuda beklediklerini bildirdi. Wray, Ç...


İran-İsrail gerilimi: Orta Doğu'da uçaklar rota değiştiriyor

İsrail'in İran'ın İsfahan kentine hava saldırısı düzenlediği haberlerinin ardından birçok havayolu şirketi uçuş rotalarını değiştirme kararı aldı. İsrail saldırısı iddiasını reddeden İran...

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, güvenlik uyarısında bulundu

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Güvenlik uyarısında, Büyük...


İsrailli yetkililer, 'İran'a yönelik saldırıyı doğruladı' iddiası

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.

Rusya'da bombardıman uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Stavropol Krayı’nda bir Tu-22M3 uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağının teknik arıza yüzünden düştüğünü duyurdu.


İsfahan'da şiddetli patlamalar

İsrail'in İran'ın saldırılarına misilleme hazırlıkları günlerdir gündemdeki yerini korurken İran basını, gece İsfahan'da şiddetli patlama seslerinin geldiğini duyurdu. Ülke genelinde tüm ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR