Yukarı
284963

Cami hoparlöründen müzik yayını soruşturmasında tutuklanan Özdemir'in avukatından flaş açıklama

24 Mayıs 2020 09:06

İzmir'de camilerdeki müzik provokasyonunu sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle tutuklanan CHP'li Banu Özdemir'in avukatı Süleyman Karadağ, yöneltilen "Halkın dini değerlerini aşağılama" suçlamasının tutuklama için değiştirildiğini söyledi. Öte yandan Özdemir'in avukatı Süleyman Karadağ, müvekkilinin serbest bırakılması için tahliye talebinde bulundu.

CHP'li Banu Özdemir, İzmir'de camilerin hoparlörlerinden yayınlanan Çav Bella marşını sosyal medya hesaplarından yayınladığı gerekçesiyle önceki gün tutuklandı.

Banu Özdemir'in avukatı Süleyman Karadağ, söz konusu tutuklamaya ilişkin açıklama yaptı. 

"TUTUKLANMASI İÇİN SUÇLAMA DEĞİŞTİRİLDİ"

T24'e konuşan Özdemir'in avukatı Süleyman Karadağ Banu Özdemir'e yöneltilen "Halkın dini değerlerini aşağılama" suçlamasının değiştiğini söyledi. 

Karadağ, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Özdemir hakkında “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçunu işlediği gerekçesi ile soruşturma başlatıldığını duyurmasına rağmen müvekkilinin Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesinden değil 216/1'den tutuklandığını ifade etti. 

Karadağ bunun gerekçesini de şöyle yorumladı:

"TCK 216/1'da düzenlenen bu suçun yaptırımı 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası olup; isnat edilen suçun cezasının üst sınırının müvekkilimin tutuklanması için yeterli olmadığını fark eden soruşturma makamı, isnadını değiştirerek soruşturmayı TCK 216/1 maddesine çevirmiş ve böylelikle suçun üst sınırı 3 yıl hapis cezasına çıkarılmıştır. Aslında müvekkilimin tutuklanmasına işte tam da bu anda karar verilmiş sonrası mizansene dönüşmüştür."

TCK 216/1 maddesindeki düzenleme "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" diyor.

Banu Özdemir'in mahkemesindeki savunmasında "Çav Bella" isimli şarkının çalındığını yerel basında yapılan haberler ve paylaşılan videolardan öğrendiğini söylüyor. Telefon incelemesinde de Özdemir'in paylaştığı videoları söylediği gibi sosyal medyadan indirdiği teyit ediliyor.

Banu Özdemir'le karantina nedeniyle cezaevinde henüz görüşmediğini ifade eden avukat Süleyman Karadağ, İzmir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne Banu Özdemir'in tutukluluğuna itiraz dilekçesini sunuyor.

Şakran Cezaevi'nde Covid-19 testi uygulandığı için Banu Özdemir'in karantinada tutulduğunu ifade eden avukat Karadağ, itirazın en geç gelecek hafta çarşamba günü karara bağlanması gerektiğini söylüyor.

Diğer yandan camilerin sistemine girerek Çav Bella şarkısı çalan kişi ya da kişiler henüz yakalanmış değil. İzmir emniyeti kamera kayıtlarının incelendiğini açıkladı.

TAHLİYE TALEBİ

Öte yandan Özdemir'in avukatı Süleyman Karadağ, bugün İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne tutukluğa itiraz dilekçesi verdi. Avukat Karadağ, tahliye talebinde "Müvekkilim isnat edilen suçu işlememiştir. Tahliye edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TUNCAY ÖZKAN'DAN TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Masum bir insanı entrika ile cezaevine koydunuz. Camilerden şarkı çalan alçakları bulamıyorsunuz. Neden? Bu provakatörler kim? Hukuku trollere kurban ettiniz.Dinimizin değerlerini aşağılayanları yakalayın, masum Banu Özdemir’e özgürlük!" ifadelerini kullandı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR