Yukarı
286110

Kadın öğretmeni döven okul müdürüne ödül gibi ceza

03 Haziran 2020 13:24

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Elazığ’da Hıdır Sever Anadolu Lisesi’nde görev yapan kadın beden öğretmeni B.C.’yi darp ettiği iddiasıyla açığa alınan okul müdürü Halil Tan’ın bir süre sonra Elazığ’ın Arıcak ilçesinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesinde müdür olarak görevlendirildiğini öne sürdü. Yapılan görevlendirmeye tepki gösteren Akkaş, ”Bu şahsın bir kadın öğretmeni darp ettiğini bile bile böyle bir görevlendirme yaptılarsa herhalde bu görevlendirmeyi onaylayan kişilerin de şiddetten yana bir anlayış içerisinde oldukları ortaya çıkıyor” dedi. Telefonla ulaştığımız Arıcak İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Halil Tan ise iddialarla ilgili konuşmak istemediğini kaydetti.

Elazığ merkezde bulunan Hıdır Sever Anadolu Lisesi'nde 14 Şubat 2019 tarihinde beden eğitimi öğretmeni B.C.'yi darp etmesi sonrasında şikayet üzerine görevden uzaklaştırılan Eğitim-Bir-Sen üyesi Halil Tan'ın Arıcak Anadolu Lisesi’ne müdür olarak görevlendirmesine Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş tepki gösterdi.

“MAAŞ KESME CEZASI UYGULANDI MI BİLEMİYORUZ”

Sözcü’ye konuşan Aktaş darp ettiği iddiasıyla görevden uzaklaştırılan okul müdürünün valilik onayıyla başka bir okulda görevlendirildiğini belirterek şunları söyledi

* 14 Şubat 2019 tarihinde Hıdır Sever Anadolu Lisesi müdürü Halil Tan, kadın beden öğretmenini darp ediyor. Beden öğretmeni okul müdüründen şikayetçi oluyor. Sonrasında ise bazı kişilerin akıl vermesiyle o şahıs okul müdürlüğünden istifa ediyor ve öğretmenliğe dönüyor.

* Hakkında soruşturma açılarak valilik tarafından iki ay açığa alınıyor. Soruşma neticesinde görevlendirilen muhakkik, darp uygulayan okul müdürü hakkında maaş kesim cezası teklifinde bulunuyor. Tabi o ceza verildi mi verilmedi mi bilmiyoruz.

“VALİLİK ONAYIYLA GÖREVLENDİRME YAPILMIŞ”

Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü.

* Beden öğretmenini darp eden o şahıs geçtiğimiz günlerde de Arıcak ilçesinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesine geçici müdür olarak görevlendirmesi yapıldı.

* Dün bu görevlendirmeyle ilgili ilçe kaymakamını arayarak görevlendirmenin kim tarafından yapıldığını sordum. Kaymakam bey ise bu gibi görevlendirmelerin Valilik tarafından yapıldığını söyledi.

* Ancak o gün bir vali yardımcısının telefon ettiğini ve boş bulunan imam hatip lisesine bir öğretmen arkadaşımızı görevlendireceğiz ifadesini kullanmış.

Vali yardımcısı söyleyince Kaymakam Bey de ‘bir mahsuru yok’ demiş. Bilgi alma düşüncesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne sormuş Müdür Bey de ‘bir şeyi yok’ diye cevap vermiş. Sonrasında ise darp uygulayan bu şahsa görev verme işlemi gerçekleştirilmiş.

“ONAYLAYAN KİŞİLER ŞİDDETTEN YANA BİR ANLAYIŞ İÇERİSİNDE”

Darp iddiasıyla açığa alınan Halin Tan'ın tekrar müdürlük görevine getirilmesini doğru bulmayan Akkaş,

* Bu şahıs bu göreve gelirken suç dosyasına bakmadan mı görevlendirme yaptınız? Eğer suç dosyasına bakılıp bir kadını darp ettiği görüyorsa ve buna rağmen görevlendirme yapılıyorsa demek ki gerek ilin valisine gerekse ilçe milli eğitim müdürüne yerel siyasetçiler tarafından baskı yapıldığı görülüyor.

* Bu şahsın bir kadın öğretmeni darp ettiğini bile bile böyle bir görevlendirme yaptılarsa herhalde bu görevlendirmeyi onaylayan kişilerin de şiddetten yana bir anlayış içerisinde oldukları ortaya çıkıyor.

* Darp suçunu işleyen kişiler tekrar yönetici olarak görevlendiriliyorsa bir defa şiddeti önleme konusunda hiç kimse bundan sonra bir düşünce beyan edemez.

* Şiddet suçunu işleyenlere karşı sendikamızın da yapmış olduğu açıklamalar var, en ağır cezayla cezalandırması şeklinde. Bu görevlendirme hafife alınacak bir olay değil meslektaşını darp eden bir şahsın tekrardan müdür yapılmasıyla anlaşılıyor ki bu kişinin arkasında bir takım yerel siyasetçiler var.

* Şehrin yöneticileri bu gibi durumlarda dik durmalı, böyle şahıslara da bu fırsatları tanımamalı. Çünkü bu olay sonrasında cesaret alan şiddete eğilimli kişilerde şiddete başvuranlar da olabilir.

* Şiddete başvuran kişiler belli bir siyasi düşünceye yakınca koruma altına alınıyorsa bu ahlaki bir davranış değildir.

Olayla ilgili telefonla ulaştığımız Arıcak İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Halil Tan iddialarla ilgili konuşmak istemediğini kaydetti.

SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...


Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...

'Emekliler simit satsın' diyen MHP'li vekilin şirketi devletten milyonlarca liralık ihale almış

Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren dar gelir emekliye "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" diyen MHP Aksaray Mi...


''Telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek''

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) savcılığa gönderilen yaz...

Beyoğlu Hükümet Konağı ihalesini Erdoğan'ın lise arkadaşının şirketi aldı

Cumhuriyet’in haberine göre, 23 milyon 998 bin TL’lik ihaleyi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un "Gürsoy Grup" adlı restorasyon şirketi aldı.


Erbakan'dan Erdoğan'a: Sadaka ekonomisini bırakın

Erbakan, eski ortağına yönelik eleştirilerini sürdürüyor. YRP lideri, son olarak Erdoğan'a "Sadaka ekonomisini artık bırakın. Biraz da 'önce imtiyazlılar' demek yerine 'önce millet' deyin...

Jahrein'e kötü haber: Kılıçdaroğlu'na 20 bin TL tazminat ödeyecek

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik söylemleri nedeniyle sosyal medyada 'Jahrein' olarak bilinen fenomen Ahmet Sonuç'a açtığı tazminat davasını kazandı. Davaya Kılıç...


TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Sol yancılıktan vazgeçmeli

 Sosyal demokrasinin ve düzen siyasetinin solu yedeklemeye çalıştığını belirten Okuyan "Burada ortaya çıkan fırsatı siyasal alanda değerlendirmeye çalışırsak hapı yutarız, figüran oluruz"...