Yukarı
289404

Kılıçdaroğlu: Baroları parçalamak istiyorlar, son derece tehlikeli ve doğru değil

03 Temmuz 2020 17:32

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Independent Türkçe için Benan Kepsutlu'nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Şimdi trollere karşıyız. Troll diye bir şey olmaz. Ama troll gerçeğini Türkiye’nin gündemine getiren AK Parti’dir. Kendisi telefon görüşmelerinde “Bizim trollere haber verin, bu konuda gerekeni yapsınlar” diyen ben değilim yani.

Söyleyen Erdoğan ailesinden birisiydi. Trolleri olduğunu söyledi. Yine sonra Mahir Bey (Ünal) bir yeşil nokta uygulaması başlattı ve orada da bütün AK Parti trollerini görme imkanımız oldu. Yani kendilerini bir anlamda ifşa ettiler.

KURULTAY

Parti içerisinde gereksiz bir tartışmaya zemin hazırlamak istiyorlar. Haksız bazı saldırılar var. Bunlar yapılıyor tabi, bunlar yapılabilir de sonuçta biz bir siyasi partiyiz.

Her türlü eleştiriye açığız zaten. Açık olmak zorundayız da ayrıca çünkü eleştirilerin bir kısmı gerçekten de bizim yanlışımızı ve eksiğimizi gösteren eleştiriler de olabilir.

Ama bazı eleştiriler haksız eleştiriler. Şimdi kurultay yapacak mıyız? Daha önceden yapacaktık, pandemi çıktı erteledik. Tamam, şimdi yeni bir süreç başladı. Sağlık Bakanlığı’na sorduk. Sağlık Bakanlığı kapalı alanda yapamazsınız dedi.. Sonra açık havada yapmanız gerekiyor dedi. İki yerimiz vardı açık alan olarak: Ya stadyumda yapacaktık ya da Bilkent Odeon’da yapacaktık. Stat maçlar var, dolayısıyla mümkün olmadı.

Artı stadı kontrol etmek mümkün değil. Odeon’a baktık. Evet, bizim delege sayımız zaten belli, delege sayısını aldığınızda Odeon’da bir sorunumuz yok. Şu sorun çıkabilir. Denebilir ki, parti üyesi olup parti meclisine aday olmak isteyenlerden tüzüğümüze göre 10 delegenin önermesi lazım.

Delegeyle parti meclisine aday olmak isteyen üyenin buluşacağı bir zemin gerekiyor. Oradan imza alması lazım. Biz bunu da sağladık zaten.

Böylece üyelerimizin, parti meclisine üye olmak isteyen ve bu konuda irade koyan üyelerimizin delegelerle yan yana gelmesi ve hangi delege imza veriyorsa o imzayı tamamlayıp yine alanda sosyal mesafe kurallarına uyarak ilgili masaya gidip dilekçesini vermesi mümkün. 

Bütün bunların hepsi yapıldı, sağlandı. Seyircisiz yapıyoruz. Bu ortamda seyircili büyük bir kurultay yapmanın kendi içinde sakıncaları var, sağlık için sakıncaları var.

Medyaya da gerekli ortam yine sosyal mesafe konularak o sağlanıyor. Onur kurulu üyelerimiz, onlar Odeon’un içinde değil ama Odeon’un dışında onlara da özel bir mekan yapılıyor. 

O mekana da Led ekranlar konulacak zaten. Çadırlar ona göre oluşturulacak. Onlar da arzu ederlerse yani, belki az bir kısmı gelecek ama bir kişi bile gelse bir şekilde değerlendireceğiz.

AYASOFYA

Ayasofya zaten şu anda ibadet yapılan bir yer. Yani oranın da bir görevli imamı var zaten. Yani ibadet yapılıyor, tümüyle ibadete kapalı bir alan değil aslında.

Ayasofya tabi bir dünya kültür mirası aynı zamanda, öyle kabul etmek lazım. Bu iç siyasette zaman zaman kullanılıyor. “İşte cami yapalım, ibadete açalım” diye kullanılıyor.

Biz inanç merkezlerinin iç siyasete malzeme edilmesini doğru bulmuyoruz. İktidar, “Ben Ayasofya’yı ibadete açıyorum” diyorsa kararname elinde. Erdoğan oturur, bir kararname yazar, resmi gazetede yazılır, ibadete açılır, müze olmaktan çıkar. Bu kadar basit.

Şimdi bu olayı büyütüp bu olayı Türkiye’nin, dünyanın gündemine getirmenin hiçbir mantığı yok. Sen eğer bunu kullanıyorsan siyaseten, “Bunu ben açtığımda takdirde, cami olarak açtığım takdirde oyum artacaktır” diyorsan ve hedefi böyle koyup, “Acaba ben bunu söylediğimde CHP bana itiraz eder de ben de buradan oy devşiririm” diye düşünüyorsa, hayır bunu düşünmesin.

Otursun, hemen kararnameyi imzalasın. Resmi gazetede ilan etsin. Ayasofya’yı da ibadete açsın. Bu kadar basit. Bu kadar basit olan bir olayı, kendisi açısından bu kadar basit olan bir olayı dünyanın gündemine getirmenin hiçbir mantığı yok yani.

Ben, “Ayasofya evet, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından korunmaktadır, tamiri onarımı yapılmaktadır. Şimdi halkın büyük bir kesimi ibadete açılmasını istemektedir. Biz de ibadete açtık.” Bir kararnamede. Bir kararnamede müze yapılmış, bir başka kararnamede de cami olarak açılabilir.

ÇOKLU BARO DAYATMASI

Baro başkanlarının baroların bölünmesine yönelik görüşe tepki vermeleri sadece barolar açısından değil Türkiye’nin geleceği açısından da çok önemlidir. Türkiye’de kutuplaşmanın, yani kutuplaşmayan, parçalanmayan hiçbir yer kalmadı.

Medyada bunu görebiliyorsunuz, yargıda bunu görebiliyorsunuz. Hemen hemen her alanda kutuplaşmanın, bölüşmenin, ayrışmanın iktidardan yana olup iktidara karşı olma gibi bir bölünmenin toplumun hemen hemen bütün dokularına sindiğini görüyorsunuz. 

Şimdi bu parçalanmayı savunmada yapmak istiyorlar, yani barolarda yapmak istiyorlar. Son derece tehlikeli ve doğru değil. Biz bu konuda barolardan yanayız. Parlamentoda gelen kanun teklifinin de yasalaşmaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. 

GERÇEK GÜNDEM



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

AFAD duyurdu: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.11...

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli gündemlerim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak gazetecilere açıklama yaptı.


Bakan Fidan'dan 'Demirtaş ve Kavala' şartı koyan Hollanda'ya ziyaret

Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a veda töreni

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması nedeniyle başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturacak. AYM’de Zühtü Arslan için yarın veda töreni yapılac...


APP plaka satan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü ve mühür k...

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği için yapılan seçim tamamlandı. CHP'nin diğer grup başkanvekil...


Kuran kursu davasında yeniden karar çıktı!

Konya'da 2008 yılında, 17 öğrenciyle 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı ruhsatsız 3 katlı kız Kuran kursu binasının, gaz sıkışması kaynaklı patlamada çökmesine ilişkin 11 sanığ...

AYM'den uzman çavuş kararı

Anayasa Mahkemesi, 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan jandarma uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), jandarma uzman...


Yabancı gözlemcilerden 31 Mart yorumu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nden 24 kişilik heyet 31 Mart seçimini yerinde takip etti. Gözlemciler, yüzde 78'lik katılım oranına dikkat çekti. Avrupa Konseyi Yere...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR