Yukarı
290420

Trabzonspor tarihi fırsatı tepti!

14 Temmuz 2020 09:01

Deplasmanda Denizlispor'a mağlup olan şampiyonluk yarışındaki Trabzonspor, lider Medipol Başakşehir'in mağlup olduğu haftada puan farkını bire indirme fırsatını tepti. Güçlü rakibini yenen Denizlispor ise ligde kalma yolunda önemli avantaj yakaladı.

Süper Lig'in 32. haftasında şampiyonluk yarışındaki Trabzonspor, deplasmanda ligde kalma savaşı veren Denizlispor ile karşılaştı. Öne geçtiği karşılaşmada rakibinin ikinci yarıdaki gollerine engel olamayan Trabzonspor, mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı.

Trabzonspor, lider Medipol Başakşehir'in Konya'da mağlup olduğu haftada, puan farkını bire indirme şansını kullanamadı. Maçın 14. dakikasında öne geçen, iki topu direkten dönen Trabzonspor, Denizli deplasmanından puansız döndü.

Kayserispor'un berabere kaldığı, Çaykur Rizespor'un mağlup olduğu karşılaşmada güçlü rakibini mağlup eden Denizlispor ise, düşme hattında rahat bir nefes aldı. Soyunma odasına yenik giren Ege ekibi, ikinci yarıda bulduğu fırsatları gole çevirerek üç puana uzandı.

Trabzonspor'da Nwakaeme ve Sörloth'un etkisiz oyunu, bordo-mavililerin hücum bölgesinde etkinliğini azalttı. Yorulan Sosa'nın da çıkması ile son 20 dakikada oyun kurmakta zorlanan Trabzonspor, organize atak geliştirmedi.

Bu galibiyetle puanını 35 yapan Denizlispor, düşme hattı ile arasındaki puan farkını üçe çıkardı. 62 puanda kalan Trabzonspor ise son iki haftaya lider Medipol Başakşehir'in 4 puan gerisinde girdi.

Trabzonspor, son iki maçında Konyaspor ve Kayserispor ile, Denizlispor ise Alanyaspor ve Ankaragücü ile karşılaşacak.

PUAN DURUMU

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI:

5' Bergdich sol kanatta dar açıdan sert bir orta yaptı. Top bir anda kaleye yönelirken Uğurcan Çakır müdahale etmeyi başardı.

7' Aissati uzak bir mesafeden çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Uğurcan Çakır son anda parmaklarının ucuyla topa müdahale etmeyi başardı.

11' Sosa'nın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Ekuban şık bir hareketle rakibinden sıyrıldı fakat sol ayağıyla etkili bir vuruş yapamadı.

GOL! 14' Trabzonspor, Denizlispor'un baskısını isabetli paslarla geçti. Abdülkadir Ömür'ün çok şık ara pasıyla savunma arkasına sarkan Ekuban kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi.

21' Jose Sosa kaleye oldukça uzak bir mesafeden çok sert bir vuruş yaptı fakat top az farkla yandan dışarı gitti.

23' Nwakaeme'nin pasıyla ceza yayının biraz gerisinden şut imkanı bulan Abdulkadir Parmak vuruşunda isabet sağlayamadı.

28' Aissati'nin ara pasıyla savunma arkasına sarkan Sacko topu son çizgiden geriye çevirdi. Rodallega'nın çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Uğurcan'da kaldı.

33' Denizlispor savunmasından seken topu önünde bulan Abdülkadir Ömür sol ayağıyla sert vurdu. Kaleci Hüseyin aynı güzellikte kurtarışla gole izin vermedi.

35' Trabzonspor köşe vuruşu sonrası ev sahibi ekip hızlı hücum fırsatı yakaladı. Sacko'nun taşıdığı top sonrası ceza sahasında topla buluşan Recep arka direğe ortaladı. Aissati'nin yeniden kale sahasına çevirmek istediği topa Abdülkadir Ömür ayak koydu ve tehlikeyi önledi.

40' Murawski'nin sağ kanattan yaptığı ortada Hosseini'den kritik bir müdahale geliyor.

GOL! 46' Rakip yarı alanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta Zeki Yavru etkili bir orta yaptı. Hadi Sacko rakibine rağmen iyi bir kafa vuruşu yaparak skora dengeyi getiren golü kaydetti.

68' Nwakaeme çaprazdan sert bir vuruş yaptı fakat top üstten dışarı gidiyor.

73' Sol taraftan ceza sahasına giren Novak kale sahasına sert bir orta yolladı. Sörloth'un zor durumda yaptığı vuruş direkten dönerken seken topta Denizlispor savunması Abdülkadir Ömür'e gol şansı tanımadı.

74' Trabzonspor köşe vuruşunda arka direğe seken topa Manuel da Costa kafayı vurdu ancak Denizlispor savunması topu çizgide karşıladı ve uzaklaştırdı.

80' Aissati'nin pasıyla savuma arkasına sarkan Estupinan, Uğurcan'dan önce davrandı ve pasını dışarı aktardı. Olcay Şahan'ın ortasında top doğrudan oyun alanını terk etti.

GOL! 84' Olcay Şahan'ın pasında topu güçlükle de olsa kontrol eden Estupinan ceza sahasına girdi ve sağ çaprazda dar bir açıdan topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

86' Novak'ın ortasında top savunmadan sekti. Topu önünde bulan Nwakaeme'nin sert şutunda meşin yuvarlak Oğuz'dan dönüyor.

88' Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Manuel da Costa kaleyi gördü ve çok sert vurdu ancak top direkten oyun alanına geri döndü.

90' Sağ kanatta topla buluşan Ekuban bir anda hızlandı ve rakiplerinden birer birer sıyrılıp ceza sahasına girdi ancak çaprazdan yaptığı vuruş etkili olmadı.

SKOR



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Pınar Karşıyaka'da Kenan Sipahi sakatlandı

Ligin 28. haftasında oynanan Tofaş maçında sakatlık yaşayan oyuncunun 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak Merkezefendi Belediyesi Basket müsabakasında forma giyemeyeceği duyuruldu. Konuyla ...

Fenerbahçe için Beşiktaş maçı derbiden fazlası

Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş'ı yenerek camiada yeniden şampiyonluk motivasyonu oluşturmak istiyor. Olası bir puan kaybında çöküş yaşanabilir, İsmail Kartal’ın koltuğu tehlikeye gireb...


Panathinaikos'ta Fatih Terim, yenilgi sonrası isyan etti: 'Saygı duyulacak bir adam değilsin'

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, AEK'e 3-0 mağlup oldukları maçın ardından hakem hakkında sert ifadeler kullandı. Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos, liderlik maçında AE...

Avrupa'da kaç eleme turu oynayacak? Türk takımlarını ne bekliyor?

Süper Lig'de 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak takımların kaç eleme turu oynayacağı ve hangi turlardan katılacağı belli oldu. Buna göre Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayac...


Mehmet Işıkal hayatını kaybetti

Göztepe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Mehmet Işıkal'ı (Papi) kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk futbolunun ve ...

Türk futbolunda yeni dönem: Hakem atamaları bağımsız olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüplerin gelecek sezon Merkez Hakem Kurulu'nun bağımsız olması için anlaştığı ve iki şirketin 5 üyeli yeni bir şirket kurarak bağımsız hakem kurulun...


5 isimle sözleşme yenilenmişti: Galatasaray'dan Dries Mertens kararı!

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Belçikalı yıldız Dries Mertens ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalama konusunda anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. Sarı-kırmızılılar, 1 yıl daha futbol oynamak...

Arsenal, derbiyi 5 golle kazandı!

İngiltere Premier League'in 29. hafta erteleme mücadelesinde Arsenal ile Chelsea karşı karşıya geldi. Emirates'te oynanan mücadeleye ev sahibi; David Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyas...


Fenerbahçe eski hocası Jorge Jesus'a bir şok daha

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Jorge Jesus, tarihi rekora imza atmış ve 34 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Portekizli teknik adam için son bir haftada ise işler iyiye gitmedi.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Barış Arduç o soruya verdiği yanıtla olay oldu

Oyuncu Barış Arduç bir muhabirin "Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur" sorusuna verdiği yanıtla hayranlarını mest etti. 'Deliha' filminin setinde tanışan Barış Arduç il...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR