Yukarı
292095

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay uyarısı: Polemik istemiyorum

03 Ağustos 2020 11:25

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kurultayla ilgili devam eden tartışmalar için 'delegenin iradesi tecelli etti' dediği ve 'polemik istemiyorum' mesajını verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört yardımcısının Parti Meclisi’ne (PM) seçilemediği kurultayla ilgili tartışmaların geride kalmasını istiyor.

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine yaptığı değerlendirmede, 'kurultayda delegenin iradesi tecelli etti' vurgusunu yaparak, 'polemik istemiyorum' mesajını verdiği öğrenildi.

Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre Kılıçdaroğlu, partisinin 37. Olağan Kurultayının tamamlanması ve TBMM’nin tatile girmesinin ardından ailesiyle birlikte Antalya tatiline çıktı. Ancak Kılıçdaroğlu tatili sırasında da parti çalışmalarına devam ediyor.

Milliyet’in edindiği bilgilere göre CHP lideri, kendisini ziyaret eden bazı partililerle, hem kurultay süreci hem de gündemdeki gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, sorulara karşılık, dört yardımcısının PM dışında kaldığı kurultayla ilgili 'liste' tartışmalarının 'geride kalması' gerektiğine işaret etti. Kılıçdaroğlu’nun, “Başarılı bir kurultay gerçekleştirdik. Delegemizin iradesi tecelli etti” mesajını verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’na, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, “Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya Parti Meclisi’ne seçilmesin diye elimden geleni yaptım” şeklindeki çıkışıyla başlayan tartışmalardan rahatsız olduğu da aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun bu konuda isim vermeden, 'partiyi yıpratacak söylemlerin basın üzerinden dile getirilmesini doğru bulmadığını' vurguladığı belirtildi.

‘Gençlerle yürüyeceğiz’

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “59 yıl önce, Türkiye’nin ilk siyasi gençlik kurultayı olan, CHP Gençlik Kolları 1. Kurultayı toplandı. Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerimizle, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak üzere, el ele yürüyeceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

A Takımı şekilleniyor

Kılıçdaroğlu, kurultayda belirlenen yeni PM üyeleriyle ilk toplantısını, 8 Ağustos Cumartesi günü parti genel merkezinde gerçekleştirecek. CHP liderinin PM üyeleri arasından oluşturacağı yeni MYK’sını da toplantı sonrasında açıklaması ve A Takımı ile ilk toplantısını 10 Ağustos Pazartesi yapması bekleniyor.

CHP liderinin, hem seçim ittifakları, hem de yerel seçimler sürecinde sorumluluk üstlenen yakın kurmaylarıyla yola devam etme konusunda kararlı olduğu belirtiliyor.

Bu kapsamda; Faik Öztrak, Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel ve Fethi Açıkel’in göreve devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin, dış ilişkiler ya da eğitim alanına kaydırılabileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun ekonomi yönetimini ise İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile güçlendirebileceği ifade ediliyor. Ali Öztunç, Bülent Tezcan, Aysu Bankoğlu ve Ahmet Akın’ın da A Takımı’nın yeni isimlerinden olabileceği konuşuluyor.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ali İhsan Yavuz tespiti: 'Seçim günü çok önemli, akşamı da çok önemli'

2019’daki yerel seçimlerde “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu” sözleriyle gündeme gelen AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim öncesi ...

RTÜK'ten 'seçim yasağı' kararı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yerel seçimler sebebiyle bu geceden itibaren seçim gününe kadar siyasi reklamların yasaklanacağını belirtti. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu gec...


CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne 'TRT' başvurusu

CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici yaptığı açıklamada, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunun (TRT) muhalefete uyguladığı karartmayı Anay...

Yeniden Refah'ın İstanbul adayı Mehmet Altınöz’e engel: 'TGRT’ye davet ettiler, yayına çıkarmadılar'

Yeniden Refah Partisi açıklamasında, partinin İstanbul adayı Mehmet Altınöz'ün canlı yayına konuk olmak üzere davet edildiği TGRT Haber’de engellendiği duyuruldu.


Mansur Yavaş, oy oranını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 60'lara varan bir oyla seçileceğini belirterek, belediye meclisinde de çoğunluğu almanın önemine dikkati çekti.Ankara Büyükşehir Bel...

Erbakan 'Ey troller' deyip üç şartını yineledi

İktidara İstanbul adayını çekmek için sunduğu üç şartı sıralayan Erbakan, bir kez daha "Hodri meydan" dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan "İktidar şimdi ilan etsin des...


Nerede oy kullanacağım? YSK seçmen kaydı e Devlet sorgulama ekranı...

Yerel seçim için 31 Mart 2024 Pazar günü milyonlar vatandaş oy kullanacak. "Nerede oy kullanacağım" sorusunun yanıtını merak eden vatandaşlar için seçmen kaydı YSK sitesi üzerinden ya da ...

Ve Erdoğan ilçe ilçe mitinglere başlıyor...

Rüzgarı bir türlü Kurum'dan yana döndüremeyen iktidar, durumu değiştirmek için bütün bakanları İstanbul'da sahaya sürdü. Ancak yarışın son virajına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhur İ...


Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında AKP seçmenine çağrı: 'Ders vermeleri lazım!'

İBB Başkanı İmamoğlu, bütün bakanların İstanbul'da Murat Kurum için seçim kampanyası yürütmesini eleştirerek YSK'ye tepki gösterdi. NOW TV canlı yayınında konuşan İmamoğlu, AKP seçmenleri...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi

Farah Zeynep Abdullah'ın Kızıl Goncalar dizisine dahil olacağı söylentileri sosyal medyada büyük ilgi görmüştü. Ünlü oyuncu iddialara yanıt verdi. Öyle bir geçer zaman ki Masumlar Apartma...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR