Yukarı
292217

Trafikteki dehşete soruşturma

05 Ağustos 2020 09:16

Diş hekimi Hasan Işıklı, 4 aylık hamile eşiyle birlikte tatil için gittikleri Fethiye'de yaşadıkları korkunç olayı dün sosyal medyada paylaştı. Eşinin kullandığı aracın iki araç tarafından yol verme tartışması nedeniyle sıkıştırıldığını ve bu araçlardan birinin arkalarından defalarca kasten çarptığını iddia eden Işıklı, daha sonra araçtan inen ve biri polis olan iki kardeş tarafından öldüresiye dövüldüklerini, şikayet için gittikleri karakolda ise polis olan kardeş tarafından tehdit edildiklerini yazdı. Ölüm korkusuyla şikayetini geri çektiğini belirten ve olayı anlattığı paylaşımını da silen Işıklı'nın iddiaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.  Olayın ses getirmesiyle Muğla Valiliği, her iki tarafın da şikayetçi görünmediği olayda darp olayına karışan ve olayda silahını kullanan polis memuru hakkında adli tahkikat başlatıldığını açıkladı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2 Ağustos’ta meydana gelen olayda Ankara'dan tatile gelen diş hekimi Hasan Işıklı ile hamile eşi Şeyma Ünal Işıklı aynı istikamette giden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Aşkın Yıldırım ile akrabaları Ahmet Yıldırım ve Kamer Barış Yıldırım arasında tartışma çıkmış, Hasan Işıklı ve Şeyma Ünal Işıklı yol kenarında darp edildiklerini iddia etmişti.

Yaşanan olayı sosyal medyadan anlatan Hasan Işıklı, tehdit edildiğini söyleyerek şikayetini geri çekmek zorunda kaldığını savunmuştu.

ÖNCE SELEKTÖR, KORNA SONRA KÜFÜR…

Ekşi Sözlük’te pinksuicide kullanıcı adıyla olayı duyuran Hasan Işıklı, başlarından geçen kokunç olayı şöyle anlattı:

* Bayram tatilini de fırsat bilerek 4 aylık hamile eşimle Fethiye’ye tatile gittik. Son günümüzü (2 ağustos 2020) gemiler koyunda denize girerek geçirdikten sonra akşam otele dönmek üzere aracımızla yola çıktık.

* Aracı eşim kullanıyordu. Gemiler koyundan Fethiye’ye dönüş yolu; oldukça dar, zaman zaman kenarları uçurum olan, maksimum hızın 30km/s olduğu bir yol.

* Eşim dikkatli bir şekilde ilerlerken arkamıza takılıp sürekli korna, selektör şeklinde taciz etmeye başlayan 48 RZ… plakalı araç (sürücüsünün adı A. Yıldırım) aracımıza neredeyse dayandıktan sonra eşim çok korktu, zor da olsa kenara yanaştı; araçtaki adam küfürler ve el kol hareketleri eşliğinde yanımızdan geçti ve önümüzde yavaşça seyir etmeye başladı.

* Beraber olduklarını daha sonra öğrendiğimiz 34 plakalı araç (Sürücüsü Büyükçekmece trafik şubede polis memuru olan abisi A. Yıldırım) da beraberinde önümüze geçti.

* Biz arkalarından ilerlerken yokuş yukarı bir yolda, araç biraz ağır tırmandığından müsaitlik olduğunda eşim sollayarak önlerine geçti ve ilerlemeye devam ettik.

“ARKAMIZDAN ÇARPMAYA BAŞLADI”

* Fethiye’ye çok yaklaşmıştık ki, bayır aşağı bir yol inerken bu araç  biz neye uğradığımızı anlamadan arkamızdan bize seyir halindeyken çapmaya başladı. Hemen polisi aradık.

* Yaklaşık 6-7 kez bize çarptıktan sonra eşim çok büyük panik yaşadı, annelik içgüdüsü karnını tutarak ağlamaya başladı ve ben direksiyonu kontrol etmeye çalıştım ve bir yandan arkama dönüp ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalıştım. Ve tabi ki sinirlendim ve el kol hareketleri de yaptım.

* Düz bir yola geldiğimizde (Fethiye, zabıta mevki) ben trafiğin sıkıştığını ve aracın kenara çekip durduğunu gördüğümde can güvenliğimizin olmadığını, bu adamın bir maganda olduğunu ve bize zarar vereceğini düşünerek aracımdan indim.

* Can havliyle elime yol kenarından bulduğum bir taşı alıp aracın üzerine attım, tavanına geldi. Daha sonra şahıs (A. Yıldırım) araçtan indi ve üzerimize gelmeye başladı.

* O sırada 34 plakalı trafik şubede polis olduğunu daha sonra öğrendiğimiz abisi A. Yıldırım da araçtan indi. Ben korkudan bir taş daha alarak eşimi ve kendimi korumak için üzerimize gelen A.Yıldırım adlı şahısa attım.

‘HAMİLE EŞİME YUMRUK ATTI’

* İkisi de oldukça cüsseli olan bu iki adam 62 kg olan bana defalarca vurdular. Burnum kırıldı, dudağım burnumun içine dek yırtıldı.  Yere kendimi atıp kapanmaya çalıştım ancak defalarca abi kardeş tekmelerle kafama vurdular, bu sırada hızını alamayan polis abisi beylik silahını çıkardı ve ağzına mermiyi vererek ‘Sizi öldüreyim mi?’ diye tehditler savurdu.

* Eşim ‘Yeter artık vurmayın, öldüreceksiniz’ diye bana doğru gelince A.Yıldırım hamile eşime yumruk attı, boğazını sıktı. Eşim ‘Ben hamileyim, bana dokunmayın, yalvarırım bizi bırakın’ dedikçe abisi eşime yumruk atmaya devam etti. Esnaf ve vatandaşların araya girmesiyle bizi bir markete zorla soktular ve içeri girmelerini engellemeye çalıştılar.

“POLİSİN TEHDİDİ ÜZERİNE ŞİKAYETİ GERİ ÇEKTİM”

Olaydan sonra hastaneye gidip darp raporu aldıklarını belirten Işıklı, daha sonra ifade vermek üzere polis merkezine gitti. A. Yıldırım’ın polis merkezinde yanına gelip kendisini tehdit ettiğini savundu:

* Polis merkezinde önce ifademizin alınacağı söylendi. bu sırada şahıslar kendi raporlarını almışlar ve bizden şikayetçi olmuşlar, aracımıza çarptıklarını yalanlamışlar. (umarım o mobese kayıtları duruyordur.) Eşim ifadesini verip şikayetçi olduğu sırada bir polis memuru dışarıda benim yanıma gelip arayı bulup bulamayacağını sordu.

* Muhtemelen polis olan a. yıldırım eşimin hamile olması,silah çekmesi gibi durumların başını ağrıtacağını anlayarak kendi yöntemleriyle olayı örtbas etmeye çalışacaktı ve öyle de oldu.

* Ben güvenliğimiz varsa konuşabileceğimizi, eşimle görüşmesi ve özür dilemesi gerektiğini söylerken, eşimin duygusal, fiziksel ve psikolojik olarak çökmüş olduğunu ve şikayetinden vazgeçeceğini sanmadığımı söylerken bir anda yanıma gelen ve benimle başbaşa kalan A. Yıldırım 26 yıllık polis olduğunu, şikayetimiz sonucu en fazla emekli olacağını ki onu da sanmadığını, henüz Fethiye’de olduğumuzu, bunun daha Ankara’ya gidişi olduğunu, bugün yaşadığımız ileri geri arkamızdan çarpmanın o yolda daha kötüsü yaşanabileceğini, bir kazaya kurban gidebileceğimizi, ‘canınızı seviyorsanız şikayetçi olmayın, sağ salim yarın işinize gücünüze bakın’ dedi.

Korktuğunu ifade eden Işıklı, şikayetten vazgeçtiğini şöyle anlattı:

* Eşimi içeriden çağırdılar. ‘Bana hiçbir şey sorma, hayati tehlikemiz var burada, şikayetçi olmadığını söyle gidelim buradan’ dedim.

* Onu ikna etmem çok uzun sürse de durumu anladı, daha önce kayıtlarda mevcut olan şikayeti iptal edildi. Yeni ifadesinde bütün olay aynı şekilde yazıldı ve sonuna ‘şikayetçi değilim’ ibaresi eklendi.

* Benim ifadem de kopyala yapıştır şeklinde aynısı alındı. 2 Ağustos 2020 gece 00:30 civarında Fethiye polis karakolundan hayatım boyunca eşimin yüzüne bakamayacağım bir karar vererek taksiye ağlayarak bindim. Bir an önce otelimize gidip eşyalarımızı topladık. Ve güvenli bir şekilde Ankara’ya döndük.

“SAVCI ÖNLEM ALMADI”

Işıklı, şöyle sürdürdü:

* Umarım bu ülkede; hamile olan ve polisten dayak yedikten sonra ifadesini bir insan neden değiştirir diyen polisler, Cumhuriyet savcıları kalmıştır ve bu olayı sorgularlar.

* O akşamki savcı olayda silahını çeken bir polis ve darp edilen bir hamile insandan haberdar olmasına rağmen hiçbir önlem almadı, bizi koruyamadı ve şikayetimizi neden çektiğimizi sorgulamadı…

DARP RAPORU VE TUTANAĞI PAYLAŞTI

Hasan Işıklı, darp raporu ve şikayet tutanağını da paylaştı. Raporlarda 4 aylık hamile olan eşinin darp edildiği ve düşük riski taşıdığı için acilen yoğun bakıma alınması gerektiği yazıyor.

SOSYAL MEDYADA YANKI UYANDIRDI

Hasan Işıklı’nın Ekşisözlük’te ve sosyal medyada anlattığı olay kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Işıklı daha sonra eşinin ısrarı üzerine yazdıklarını sildiğini belirtti.

MUĞLA VALİLİĞİ POLİSE İŞLEM BAŞLATTI

Hasan Işıklı ve olayda burnu kırılan hamile eşi Şeyma Ünal Işıklı'nın darp raporu almaları, 112 acil yardım hattından yardım istemeleri nedeniyle adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Muğla Valiliği akşam saatlerinde yaptığı açıklamada tatilde bulunan  polis memuru Aşkın Yıldırım'ın tabancasına el konularak hakkında idari işlem başlatıldığını duyurdu.

Valilik‘ten yapılan açıklamada şunlar ifadelere yer verildi:

“02/08/2020 saat 15:45 sıralarında Muğla İli Fethiye İlçesi Emniyet Bölgesinde kavga olduğu ihbarının Emniyet Haber Merkezimize ulaşması neticesinde, olay yerine asayiş ekibi sevk edilmiş; olay yerinde yapılan inceleme neticesinde, Polis Memuru Aşkın Yıldırım (İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde görevli), Ahmet Yıldırım, Kamer Barış Yıldırım ile Diş Hekimi Hasan Işıklı, Şeyma Ünal Işıklı isimli tarafların karşılıklı kavga ettikleri anlaşılmış; konunun tahkikatı için şahıslar Fethiye Polis Merkezine intikal ettirilip Fethiye Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına da bilgi verilerek tahkikata başlanmış, alınan doktor raporlarının ve ifadelerin akabinde Fethiye Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olayda kullanıldığı iddia edilen Aşkın Yıldırım’a (Polis Memuru) ait CZ 75 B Marka Beylik Silahı adli emanete alınmıştır. Her iki tarafında birbirinden şikâyetçi olmamasına rağmen Fethiye Polis Merkezince tarafların ifadeleri, alınan doktor raporları ve olay yerini gören kamera görüntüleri adli tahkikata esas olmak üzere Fethiye Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmiş olup, silahla tehdit ve kasten yaralama kaydıyla kamu hukuku çerçevesinde Fethiye Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli tahkikat başlatılmıştır.

Yukarda bahsedilen konuyla alakalı taraflardan birinin Polis Memuru olması sebebi ile İl Emniyet Müdürlüğünce yazılı olarak görev yaptığı İline bilgi verilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmekte olup ayrıca idari soruşturma da başlatılmıştır” denildi. SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ağabeyiyle 9 gün arayla aynı sebepten öldü

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın (45) kardeşi Burak T...

Dünya Bankası kredisinde 'Suriyeli'ye kadro' şartı: Bakan'ın haberi yokmuş!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş Dünya Bankası’nın Türkiye'ye verdiği krediyle ilgili “2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya devlet tarafından tarım alanında kadro verilm...


Çanakkale'deki toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybetmişti... 1 kişi gözaltında

Olay, dün saat 16.30 sıralarında ilçeye bağlı Kangırlı köyü yakınlarında meydana geldi. Bölgede hayır çeşmesi için kazı çalışması yapıldığı sırada toprak kaydı. Köylüler Refik Bilgiç, Tah...

Kıyım için sırada bekliyorlar

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla’nın başı madenlerle belada. Aynı zamanda susuzlukla boğuşan ilde birçok maden ocağı projesi mevcut. Milas Sarıkaya Mahallesi’ndeki ormanl...


Edremit Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fide dağıttı

Edremit Belediyesi, tarımsal hizmetler kapsamında yerel tarımın teşvik edilmesi ve geleneksel ata tohumlarının korunması amacıyla ata tohumlarından elde edilen domates, biber ve patlıcan ...

Büyükşehir Vektörle Mücadele Çalışmalarına devam ediyor

İl genelinde havaların ısınması, bahar dönemine girilmesi nedeniyle sivrisinek ve karasinek gibi hedef kitle dışındaki çayır sineği, yeşillik sineği gibi uçuşan diğer canlılara ekolojik s...


Ören Kanalizasyon Çalışmasının 25 Bin Metresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de ...

Cennet Tepesi’nin ardından Cunda (Ali bey) adası aşıklar Tepesi’ne İkinci buluşma noktası geliyor…

Cunda (Ali Bey) Adası, Mithatpaşa Mahallesi’ndeki mülkiyeti hâzineye ait yıkık yel değirmeni Ayvalık Belediyesi’ne tahsis edildi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Bursa Kültür ve Tab...


Başkan Mehmet Ertaş’a hayırlı olsun ziyareti

Edremit İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Koç, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR