Yukarı
297308

Aslan hız kesmeden devam ediyor!

21 Eylül 2020 09:14

Süper Lig'de ikinci hafta heyecanı dev maç ile devam etti. Medipol Başakşehir Galatasaray maçı ile şampiyonluk hedefindeki iki takım henüz 2. haftada kozlarını paylaştı. Galatasaray sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı ve ikide iki yaparak Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı. Son şampiyon Başakşehir ise ligde puanla tanışamadı ve henüz gol atamadı.

Süper Lig’in ikinci haftası dev bir karşılaşmaya sahne oldu. Son şampiyon Medipol Başakşehir, Galatasaray’ı konuk ederken sahadan galibiyetle ayrılan taraf 2-0’lık skorla konuk ekip Galatasaray oldu. Terim’in öğrencileri Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı.

İlk hafta da aynı skorla deplasmanda Hatayspor’a mağlup olan Başakşehir, sezona kabus gibi bir giriş yaparken, şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Galatasaray ise ikide iki yaptı ve sezona oldukça moralli başladı.

Galatasaray’a üç puanı getiren golleri Radamel Falcao (14’te penaltıdan) ve Younes Belhanda (76. dakika) kaydetti. Falcao, ilk iki haftada üç gole ulaştı. Takımdan ayrılacağı gündeme gelen Belhanda ise bu maçta da takımın en etkili isimleri arasındaydı.

Aslan istediğini yaptı!

Oyunda istediğini yapan ve topla daha az oynasa da tempo kontrolünü maç boyunca elinde tutan ve etkili pozisyonlara da giren Aslan, özellikle 2-0’dan sonra Diagne, Ömer, Babel ve Etebo ile etkili fırsatlar da buldu. Sarı-kırmızılıların yeni transferi Etebo, 72’de Feghouli’nin yerine oyuna dahil oldu.

Üretkenlik anlamında ilk haftada olduğu gibi çok zorlanan Başakşehir, üçüncü hafta Karagümrük’e konuk olacak. Galatasaray ise dev derbide Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

Dk. 87: Younes Belhanda’nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor. Dönen topu önünde bulan Mbaye Diagne’nin vuruşunda Mert Günok pozisyonu önlemeyi başarıyor.

Dk. 83: Ceza alanında topla buluşan Kerim Frei’ın karşı kaşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Fatih Öztürk son anda topu uzaklaştırmayı başarıyor.

GOL! Dk. 76: Younes Belhanda’nın golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Hızlı gelişen atakta Mbaye Diagne, Emre Kılınç, Ryan Babel ve Younes Belhanda arasındaki dörtlü paslaşma sonucunda topla buluşan Younes Belhanda, altıpasın önünden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Mert Günok’un sağından köşede ağlarla buluşturmayı başarıyor.

Dk. 54: Arda Turan’ın sol kanatta yerden gönderdiği pasla topla buluşan Sofiane Feghouli’nin, ceza alanında sol çaprazdan gelişine yaptığı vuruşta Mert Günok topu çelmeyi başarıyor.

Dk. 46: İkinci yarı oynanıyor.

Dk. 45+2: İlk yarı sona erdi.

Dk. 32: İrfan Can Kahveci’nin ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Berkay Özcan’ın kafa vuruşunda Fatih Öztürk topa hakim oluyor.

Dk. 26: Sağ kanatta topla buluşan Sofiane Feghouli’nin içeri çevirdiği pasında Martin Skrtel, Radamel Falcao’dan önce davranarak topu uzaklaştırmayı başarıyor.

GOL! Dk. 14: Falcao, penaltıdan skoru 1-0’a getirdi.

Dk. 13: Luyindama’nın kafa vuruşunda top Demba Ba’nın eline çarptı, hakem devam dedi ancak VAR incelemesiyle penaltı kararı çıktı.

Dk. 1: Maç başladı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE BAĞLANTISI (ÜYELİK GEREKTİRMEKTEDİR)

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Skrtel, Epureanu, Hasan Ali, İrfan Can, Mahmut, Visca, Aleksic, Berkay, Demba Ba

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

GALATASARAY: Fatih, Omar, Marcao, Luyindama, Saracchi, Taylan, Belhanda, Arda, Emre Kılınç, Feghouli, Falcao

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

STAT: Başakşehir Fatih Terim Stadyumu

SAAT: 19.00

HAKEM: Atilla Karaoğlan

YAYIN: beIN SPORTS HD1

Medipol Başakşehir’de sakatlığı olan Okechukwu Azubuike dışında eksik bulunmuyordu. Galatasaray’da ise tedavisi süren Emre Akbaba bu maçta görev yapamadı. Takıma yaklaşık 10 gün önce katılan Etebo ise yedek kulübesinde görev bekledi ve 72’de Feghouli’nin yerine oyuna dahil oldu.

SKOR



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Avrupa'da kaç eleme turu oynayacak? Türk takımlarını ne bekliyor?

Süper Lig'de 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak takımların kaç eleme turu oynayacağı ve hangi turlardan katılacağı belli oldu. Buna göre Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayac...

Mehmet Işıkal hayatını kaybetti

Göztepe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Mehmet Işıkal'ı (Papi) kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk futbolunun ve ...


Türk futbolunda yeni dönem: Hakem atamaları bağımsız olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüplerin gelecek sezon Merkez Hakem Kurulu'nun bağımsız olması için anlaştığı ve iki şirketin 5 üyeli yeni bir şirket kurarak bağımsız hakem kurulun...

5 isimle sözleşme yenilenmişti: Galatasaray'dan Dries Mertens kararı!

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Belçikalı yıldız Dries Mertens ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalama konusunda anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. Sarı-kırmızılılar, 1 yıl daha futbol oynamak...


Arsenal, derbiyi 5 golle kazandı!

İngiltere Premier League'in 29. hafta erteleme mücadelesinde Arsenal ile Chelsea karşı karşıya geldi. Emirates'te oynanan mücadeleye ev sahibi; David Raya, White, Saliba, Gabriel, Tomiyas...

Fenerbahçe eski hocası Jorge Jesus'a bir şok daha

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Jorge Jesus, tarihi rekora imza atmış ve 34 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Portekizli teknik adam için son bir haftada ise işler iyiye gitmedi.


Galatasaray Yönetimi, 23 Nisan’ı Hatay’da kutladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay’da depremzede çocuklarla birlikte kutladı.

Mart ayının TFF Fair-Play ödülleri açıklandı

Mart ayının En Centilmen Futbolcu Ödülü'nün sahibi Konyaspor'dan Sokol Cikalleshi olurken; En Centilmen Teknik Direktör Ödülü'nü ise Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu elde etti.


Fenerbahçe'nin kabusu Bülent Uygun

Fenerbahçe ile sahasında 2-2 berabere kalan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun'un son sezonlardaki Fenerbahçe karnesi dikkat çekici. İşte detaylar...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR