Yukarı
301997

CHP İzmir’den Cumhuriyet'e özel kutlama! Deniz Yücel'den sert mesajlar

29 Ekim 2020 15:30

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmir cumhuriyet meydanında kutlama töreni düzenledi. Düzenlenen törene CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan, Tacettin Bayır, Bedri Serter ve Atila Sertel, CHP parti meclisi üyesi Devrim Barış Çelik, İlçe örgüt başkanları, ilçe belediye başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları il başkanları ve partililer katıldı.

Törende çelenk sunumu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, önemli açıklamalara imza atarken AKP iktidarını da sert sözlerle eleştirdi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı "ikinci yüzyıla çağrı beyannamesi"ne de değinen Yücel," Bu yolda, tüm baskılara ve zorluklara rağmen kendi zaferlerimizi birer birer kazanacağımıza, tüm Türkiye’yi çağdaş demokrasiyle yeniden buluşturarak, medeniyetin ve aydınlığın yolunu yine cumhuriyet ışığında çizeceğimize inancımız tam" dedi. Yücel konuşmasının tamamında şunları dile getirdi;

MİLLET ATATÜRK’Ü VE O’NUN DEVRİM MİRASINI ASLA UNUTMADI

Her 29 Ekim’de olduğu gibi yüreğimize sığmayan bir heyecan, tarifsiz bir coşku ve bitmek bilmeyen bir sevgiyle, en büyük bayramımızı kutlamak için yine Atamızın huzurundayız.Tarih kitapları, Kurtuluş Savaşı’nı, Lozan’ı ve Ankara’nın başkent ilanını sırasıyla aktarırken, bunların ardından cumhuriyetin ilan edildiğini bir satırda yazar, bizler de bir solukta okuruz.Oysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’ta da anlatıldığı gibi; “Türkiye Devleti’nin hükümet şekli cumhuriyettir” diyebilmek, o dönemlerde zannedildiği kadar kolay değildi.Bunu söyleyebilmek çelik gibi bir irade, bitmek bilmeyen bir azim ve yıkılmaz bir kararlılık gerektiriyordu.

Cumhuriyeti kurmak;

Cehaletle,

Yobazlıkla ve

Feodaliteyle savaşmayı kaçınılmaz kılıyordu.

Kurtuluş Savaşı sonrası siyasal ve ekonomik bağımsızlığın temelini inşa etmek, sonraki çağdaşlaşma adımları içinse en cesur ve cüretli sözü söyleyebilmekti.

Vatanını, işgalcilere karşı “ateşten gömlekle” savunarak adım adım zafere yürümüş bu millet, “Egemenliği kayıtsız şartsız” kendine teslim eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun devrim mirasını asla unutmadı.

Atamızın iki büyük eserinden biri gördüğü Cumhuriyet Halk Partisi, birinci eserini, yani “Cumhuriyeti ve onun evrensel değerlerini” yaşatmayı her zaman görev bildi.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” de işte bu, ahde vefa duygusuyla ortaya çıktı.

Biz CHP’liler olarak 100 yıl gözümüzün bebeği gördüğümüz cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına, “ama”sız, “fakat”sız tüm olanaklarımızla hazır olmalıydık.  

Bu yolda, tüm baskılara ve zorluklara rağmen kendi zaferlerimizi birer birer kazanacağımıza, tüm Türkiye’yi çağdaş demokrasiyle yeniden buluşturarak, medeniyetin ve aydınlığın yolunu yine cumhuriyet ışığında çizeceğimize inancımız tam. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun devrim mirasını asla unutmadı

TÜRKİYE’DE TUHAF ŞEYLER OLUYOR

Değerli arkadaşlarım; Cumhuriyetimizin 97. Yılında ülkemizin çok daha iyi bir durumda, çok daha güçlü ve halkımızın varlık içinde olmasını arzu ederdik. Ancak bugünün hükümet edenleri,  ülkemize ve milletimize tüm bu olanakları sağlayacak gücün, cumhuriyetten, demokrasiden ve barıştan geldiğini unutmuş durumda.

Bugün Türkiye’de çok tuhaf şeyler oluyor.

Bugün Türkiye’de iktidarı elinde bulunduranlar Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Çağdaş, Demokratik ve Laik Cumhuriyete ihanet içerisindeler.

Anayasa Mahkemesinin kararları uygulanmıyor. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu yasalara ve hukuk kurallarına aykırı bir şekilde mahkum ediliyor. Milletvekilliği Anayasa’ya aykırı bir şekilde düşürülüyor. Anayasa Mahkemesi bir ihlal kararı veriyor. Ancak yargının en üstündeki Anayasa mahkemesinin kararı Yerel Mahkeme tarafından uygulanmıyor.

Anayasa mahkemesi “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasıyla” ilgili bir yasal düzenlemede anayasaya aykırılık nedeniyle iptal kararı veriyor. İçişleri Bakanı kalkıyor Anayasa Mahkemesi başkanına posta koyuyor.Bu gücü kimden alıyor, en tepedekinden.

Devletin tüm kurumlarını Fethullahçı Terör örgütüne teslim ettiler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Atatürkçü ve Vatansever Subaylarını, Gazetecileri, Akademisyenleri, bu ülkenin aydınlarını Silivri zindanlarına mahkum ettiler, binlerce Fetö’cü vatan hainini devletin kurumlarına yerleştirdiler.

Ergenekon ve Balyoz Operasyonları yapılırken alkış tuttular, Beraber yürüdük bu yollarda, ne istediniz de vermedik dediler,

Şimdi kalkmışlar mahkeme kararı çıkartmışlar, Genel Başkanımız Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU’nun Türkiye Büyük Millet Meclisindeki konuşmasından oluşan “21 SORUDA FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI” kitabını toplatıyorlar.

Toplasınlar arkadaşlar, biz her ortamda bunları anlatmaya devam edeceğiz.

Bu milleti balık hafızalı zannedenler, bu milleti Ata’sına, Cumhuriyete ve Cumhuriyet devrimlerine yapılan bu saldırılara seyirci kalır zannedenler, bunun öyle olmadığını ilk seçimde anlayacaklar.

ATAMIZIN HUZURUNDA BİR KEZ DAHA HAYKIRIYORUZ! YAŞASIN CUMHURİYET

Cumhuriyet ile hesabı olanların, cumhuriyet yerine başka bir rejim, demokrasi yerine başka bir yönetim şekli arayanların ve bu yolda şer odakları ile ittifak kuranların;

Buna pişman olduklarında bile,  Cumhuriyet onların kendisine sığınmasına izin verecektir.

Neden biliyor musunuz?

Cumhuriyet eşit yurttaşlıktır.

Cumhuriyet insan haklarıdır. Din, vicdan ve inanç özgürlüğüdür.

Cumhuriyet camilerden özgürce okunan ezandır,

Köylünün kendi toprağıyla, kendi tohumunu buluşturmasıdır,

Sınırda nöbet tutan Mehmetçiğin yüreğidir, milletin kalbindeki Atatürk sevgisidir,

Cumhuriyet, kadının hayatın her alanında yer alması, gencin ülkesi ve milletinin dertleri ve sorunlarıyla ilgili korkmadan haykırmasıdır.

Cumhuriyet İzmir’dir, Türkiye’dir ve Kimsesizlerin kimsesidir.

Onu yaşamak, yüceltmek ve payidar kılmak için verdiğimiz mücadelenin gururuyla, Cumhuriyeti bizlere armağan ve emanet eden Ata’mızın huzurunda bir kez daha haykırıyoruz.

“Yaşasın Cumhuriyet”

Cumhuriyetin aydınlığında, asla yalnız yürümeyeceğimizin bilinci ve coşkusuyla, kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan için, cumhuriyet için canını veren tün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, bıraktıkları emanete son nefesimize kadar sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...

Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...


Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.

''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...


Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...

Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...


Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, belediyeye ait sosyal tesis ve kafeteryaları ziyaret etti. Kırkpınar, belediyeye ait tesislerin sayısını artıracağını ve bu...

Genç İzmir Çiğli Gençlik Merkezi gençlerin hizmetinde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli'de öğrencilere ücretsiz hizmet veren çamaşırhanenin geçen yıl yapılan açılışında gençlerin ilettiği talebi yerine getirdi. Genç İzmir Ç...


Ahmet Aydın: "Yaptıklarımız ortada, sıra 31 Mart’tan sonra yapacaklarımızda"

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, Yozgatlılar Derneği’...