Yukarı
315115

Ali Koç: 'Kardeşi kardeşe kırdırdılar!

07 Mart 2021 09:43

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, NTV canlı yayınında gündemi değerlendirdi. Sarı lacivertli camiaya başkan olma sürecini anlatan Koç'un 'FETÖ hâlâ Türk futbolunun içindedir' sözleri gündem yarattı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, NTV’de yayınlanan ‘O Anın Hikayesi’nde Tuğba Dural’ın sorularını yanıtladı. Fenerbahçe yönetimine girme serüvenini anlatan Koç, 12 Mayıs 2012’de oynanan Galatasaray maçında yaşananların bir FETÖ kumpası olduğunu söyledi. Sosyal medyayı ciddiye almadığını söyleyen Başkan, dış faktörlerle mücadele ettiklerini belirtti. İşte Ali Koç’un açıklamalarından satır başları:

‘DENİZLİ’DEKİ MAÇ DİZAYN EDİLMİŞTİ’

”Yıl 2006. Fenerbahçe, Aziz Başkan önderliğinde, Christoph Daum’un hoca olduğu bir dönemde, üst üste 3. şampiyonluğa çok yakınken, Denizli’de bir maç yaşandı. O maç bugün yaşansa, o şekilde bitirilemezdi. 14 defa maç durdu. Hepsi dizayn edilmişti. Çok kanıma dokunmuştu. O maç bitti, biz hastaneye gittik eşimle, sabah da kızım Leyla doğdu. Şampiyonluğun gittiğinde değilim, bize yaşatılan konudayım. Bir yöneticimizin kızının düğünü, Aziz Başkan bana “Yönetime girer misin?” dedi. Kanıma da dokunmuş, hiç düşünmeden “Evet” dedim.”

‘KALKANLARLA SEYİRCİLERE GİTMEYE BAŞLADILAR’

”Bizim aile geleneğimizde böyle bir şey yok. Babayla, anayla, kardeşlerle istişare edersin. Büyükler, karım. Evet dedim ve ailemde kimseye söylemedim. Her zaman söylediğim gibi, bazen özür dilemek, izin almaktan daha kolaydır. Pazar sabahı bir uyanıyorlar, yönetimdeyim. 12 Mayıs 2012 de FETÖ kumpasıdır… Maç bitince, polisler Fenerbahçe taraftarını kışkırtmak için birden bire Galatasaray takımının etrafını çevirdi. Onlar da kutlama yapıyorlar. Kalkanlarla seyircilere gitmeye başladılar. Biber gazları sıkılmaya başlandı, kalkanlar çıkarıldı. Çocuk, kadın dinlemediler.”

‘EN ACILI GÜNLERDEN BİR TANESİDİR’

”O süreçte rakip takım Galatasaray, öyle söylemlerde bulundu ki, iki çok önemli camia arasında yıllarca onarılamayacak bir tahribat yarattılar. Sağolsunlar. Sonra polisler çekildiler, soyunma odalarına doğru, stattan ayrılıyor gibi. Daha fazla seyirci indi. Sonra bir daha yüklendiler seyircilere. Yani en acılı günlerden bir tanesidir.”

‘İKİ GÜNDE YERİN DİBİNE GİDEBİLİRSİNİZ’

“FETÖ, hâlâ Türk futbolunun içindedir. Yakın zamanda çok yeni şeyler çıkacak, göreceksiniz. Devlete çağrımdır, bu örgütü futboldan temizleyin. Geçmişte yaşanılanlar toplumsal kaos yaşattı. Kardeşi kardeşe kırdırdılar. Her zaman aramızda rekabet var ama insanları nefret noktasına getirdiler. Futbol, bu ülkedeki en ayrıştırıcı unsurlardan biri oldu. Fenerbahçe enteresan bir camia. Bilhassa 3 Temmuz’dan sonra hakkı da var taraftarın, çok sahiplendiler. Talepkar bir camia. İki günde yüceltilebilirsin, iki günde yerin dibine gidebilirsin. Bu ülkede futbol, futbol değildir. Saha dışında çok şey oluyor.”

‘AZİZ BAŞKANLA ARAMIZDAKİ BAZI SEBEPLERDEN DOLAYI…’

“Geçmişte yaşanılanlar toplumsal kaos yaşattı. Kardeşi kardeşe kırdırdılar. Futbol, ülkedeki en ayrıştırıcı unsurlardan biri oldu. İnşallah tez zamanda, bu zihniyetin kilit noktalarıyla futbolun içinde yer aldığının kanıtları olacak. Benim taşıdığım zihniyet, ilkeler, yapıcı rekabet, sahada kora kor rekabet, saha dışında beraber hareket edelim falan, gösteriyor ki Türkiye bu işten çok daha uzak, o noktalara gelmesi zaman alacak. 2012-2015 arası inişli çıkışlı bir dönem yaşadık. 3 Temmuz’un bize verdiği maddi manevi zararlar devam ediyor. Yönetimsel yapılan yanlışlıklar. Benim ve Aziz Başkan arasında yaşanan bazı sebeplerden dolayı aday olmaya karar verdim ve seçimi kazandım.”

‘TRABZON MAÇINDAN SONRA NE KADAR BÜYÜK HOCAYMIŞ…’

“Fenerbahçe enteresan bir camia. Bilhassa 3 Temmuz’dan sonra hakkı da var taraftarın, çok sahiplendiler. Talepkar bir camia. İki günde yüceltilebilirsin, iki günde yerin dibine gidebilirsin. Bu ülkede futbol, futbol değildir. Saha dışında çok şey oluyor. Dış faktörlerle boğuşuyoruz. Sosyal medyayı ben takmıyorum ama futbolcularımız takıyor, çalışanlarımız takıyor. Düne kadar Erol hocayı yerden yere vuruyorlardı, Trabzon maçından sonra ne kadar büyük hocaymış… Taraftarlarımızdan rica ediyorum, dış faktörlerle mücadele ederken bir de sizinle mücadele etmek zorunda kalmayalım. Siz derken, samimi taraftarları demiyorum.”

“Taraftarlarımızdan rica ediyorum, dış faktörlerle mücadele ederken bir de sizinle mücadele etmeyelim. Siz derken, samimiyet nedeniyle. Bir maç sonucuyla ne şampiyonluk havasına girsinler ne de karalar bağlasınlar. Tenkit edecekseniz, beni edin.”



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Beşiktaş'ta transfer komitesi kuruldu

Beşiktaş Kulübü, kulüp kaynaklarını verimli kullanmak ve gerekli mevkilere doğru futbolcu transferleri yapmak adına futbol A takımıyla ilgili tüm iç ve dış transferlerde yetkili bir trans...

Süper Lig'de 31. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, yerel seçimler nedeniyle hafta içi oynanacak olan Süper Lig 31. hafta maçlarında görev yapacak hakemleri duyurdu. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıkl...


Hawks, Celtics'i son saniye basketiyle yıktı!

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Atlanta Hawks, uzatmaya giden maçta Boston Celtics'i 123-122 yendi. NBA'e iki maçla devam edildi. Sahasında Doğu Konferansı lideri Celtics'i ağırlayan Ha...

Çağlar Söyüncü'den fedakarlık

Fenerbahçe'ye ara transfer döneminde Atletico Madrid'den 6 aylığına kiralık olarak katılan Çağlar Söyüncü, kısa süre içinde hem camia hem taraftarlarla yakınlık kurdu.


Ali Koç'a futbol takımından net mesaj: "Ligden çekilmeyelim"

Fenerbahçe camiası 2 Nisan’daki olağanüstü genel kurulu bekliyor. Sarı-lacivertli yönetim, ligden çekilme, futbol şubesini bir sene dondurma ve başka bir ligden takım alma gibi pek çok op...

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu belli oldu.


Mauro Icardi'nin gözü rekorda: 3 gole daha katkı verirse...

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, gol yollarındaki etkili performansını bu sezon da sürdürüyor. Icardi, 3 gole daha etki ederse kariyerinin en skorer sezonun...

F1'de Toto Wolff açıkladı: 'Hamilton sonrası ilk seçeneğimiz...'

Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, gelecek sezon Ferrari ile yarışacağını açıklamıştı. Alman ekibin patronu Toto Wolff, Hamilton'ın ayrılığı sonrası Mercedes koltuğuna ilk ...


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Futbolu dondururuz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gazetecilerle yaptığı sohbette gündemi değerlendirip Erden Timur ve Mehmet Büyükekşi için sert ifadeler kullandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stad...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR