Yukarı
334695

Kimse ofise dönüleceğine inanmıyor

16 Eylül 2021 15:15

Boris Johnson'ın pandemi ile mücadele kapsamında evden çalışmayı işaret etmesinin ardından İngiltere'de iş dünyasının alacağı önlemlerle ilgili tartışmalar büyüyor. Son olarak BBC için hazırlanan bir ankette yöneticilerin ekonomik anlamda tedirgin olmalarına rağmen hâlâ pek çok çalışanın ofise dönmeyi düşünmediği ortaya çıktı.

Boris Johnson geçtiğimiz günlerde Covid ile mücadele için ‘B Planını’ açıklamış enfeksiyonların artması durumunda evden çalışmayı geri getirmekle tehdit etmişti. Haber; barlar, dükkanlar ve küçük işletmelerde öfkeye yol açsa da yeni anket, çalışanların çoğunluğunun hâlâ tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak evden çalışmayı tercih edeceğini gösterdi.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 70’İ OFİSE DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYOR

YouGov tarafından BBC için yapılan anket, çalışanların yüzde 70’inin pandemi öncesinde olduğu gibi ofislerine aynı oranda dönmeyi düşünmediklerini gösterdi. Ankete katılan insanların dörtte üçünden fazlası, patronlarının uzaktan çalışma sistemine izin vereceğine inanıyor. Virüsün yayılmasında temasın en aza indirgenmesi önemli bir hamle olarak görülse de anket katılımcıları aynı zamanda uzaktan çalışmanın olumsuz yönlerini de kabul ediyor.

Araştırma katılımcıları bir yandan eşitsizliklerin daha da kötüleşebileceğini öne sürse de diğer taraftan da kadınların kariyerlerini evden çalışarak ilerletebileceklerini düşünüyor.

Yaz boyunca evden çalışma koşulu esnetildikten sonra başkanın yeniden uzaktan çalışmayı işaret etmesi, Johnson’ın tıbbi ve bilimsel danışmanlarının uyarısı ile oldu.

EKONOMİYİ FELCE UĞRATIR

Johnson B planı olarak uzaktan çalışmayı öne sürse de uzmanlar; evden çalışmaya dönüşün, ekonomiyi felce uğratacağını belirtti.

UKHospitality CEO’su Kate Nicholls şunları söyledi: “İşletmelerin bu kış boyunca uygun koşullarda faaliyet göstermeye devam etmesine izin verilmesi, konaklama sektörünün ve daha geniş ekonominin toparlanması için kritik öneme sahip. Konaklama tesisleri hâlâ yüklü borçlar nedeniyle son derece kırılgan bir durumda. Bu işletmeler toparlanma yolunda ilk adımlarını atıyor, önümüzdeki aylarda yaşanacak herhangi bir aksilik daha fazla işletmenin kapanmasına neden olacak.

Bu kış için yedekte kalan tedbirlerin uygulamaya konulmasının sektör üzerinde önemli ve şiddetli etkileri olacağı konusunda hükümeti uyarmalıyız.

Lojistik olarak işe yaramaz ve etkinliği şüpheli olan aşı pasaportlarının kullanımı, gece kulüpleri ve büyük ölçekli etkinlikler üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olacak.

Bu sektörler en sert darbeyi aldı. Bu tür önlemler karlılıklarını ve kış aylarında toparlanma yeteneklerini ciddi şekilde baltalayacaktır.”

KÜÇÜK İŞLETMELERDE YIKICI ETKİSİ OLUR

İngiltere’nin en büyük küçük işletme sigortası sağlayıcılarından biri olan Simply Business’ın İngiltere CEO’su Alan Thomas ise şu şekilde konuştu: “Başka bir kilitlenmenin küçük işletmeler üzerinde yıkıcı bir etkisi olacaktır. İşletme sahiplerinin yarısı (yüzde 48) gelecekteki kısıtlamalardan korkarak yaşıyor ve binlerce kişi işsiz kalacak.”

Ancak Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu üyesi Prof Andrew Hayward, evden çalışmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Virüsün yayılmasını azaltmanın en önemli ve etkili yolu diğer insanlarla temas halinde olmamak.” SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Enerji santrallerine saldırılar: OHAL ilan edildi

Enerji santralleri ve kritik altyapı tesislerinin saldırıya uğraması gerekçe gösterilerek, Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın emriyle OHAL ilan edildiği bildirildi. Devlet Başkanlığı kararna...

İran'daki patlamaların ardından Irak'a saldırı

İsrail'in İran'ın saldırılarına karşı İsfahan'ı vurduğu haberlerinden bir gün sonra, bu defa da Irak'ta İran destekli Haşdi Şabi örgütünün karargahı vuruldu. Irak'ın Babil vilayetinde Şii...


Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde canlı bomba paniği

Fransa'nın başkenti Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde bir kişinin kendini havaya uçurma tehdidinde bulunması üzerine polis bölgeyi kordon altına aldı. Bazı kaynaklar, bir kişinin İran elç...

'Amcamı yamyamlar yedi' diyen Biden'ın iddiası çelişkilerle dolu

ABD Başkanı Joe Biden'ın İkinci Dünya Savaşı sırasında savaş pilotu olan amcasının Papua Yeni Gine'de uçağı düştükten sonra yamyamlar tarafından yenmiş olabileceğini öne sürdü. 81 yaşında...


IŞİD'den Suriye ordusuna saldırı

Terör örgütü IŞİD'in, Suriye'nin Humus ilinde Beşar Esad yönetimi ve İran destekli gruplardan oluşan güçlere ait bir araca düzenlediği saldırıda en az 10 kişi öldü.  Yerel kaynaklardan ed...

FBI uyardı: Saldırı için pusuda bekliyorlar

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, Çin bağlantılı bilgisayar korsanlarının ülkesinin kritik altyapısına saldırmak için pusuda beklediklerini bildirdi. Wray, Ç...


İran-İsrail gerilimi: Orta Doğu'da uçaklar rota değiştiriyor

İsrail'in İran'ın İsfahan kentine hava saldırısı düzenlediği haberlerinin ardından birçok havayolu şirketi uçuş rotalarını değiştirme kararı aldı. İsrail saldırısı iddiasını reddeden İran...

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, güvenlik uyarısında bulundu

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Güvenlik uyarısında, Büyük...


İsrailli yetkililer, 'İran'a yönelik saldırıyı doğruladı' iddiası

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR