Yukarı
337777

Babacan'dan TCMB Başkanı'na: Belki yarın gideceksin ne söylesen boş

21 Ekim 2021 14:30

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Bayraklı İlçe Kongresi'nde konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İzmir Bayraklı İlçe Kongresi'nde konuştu. Bayraklı, İzmir depreminde en çok zarar gören ilçelerden birisiydi. Babacan buradaki konuşmasında Kanal İstanbul projesi yerine deprem hazırlığı yapılması gerektiğini belirtti.

Babacan, Merkez Bankası'nın bağımsızlığının kalmadığını belirterek, "Merkez Bankası Başkanı çıkıp konuşuyor. Ya senin yarın görevde kalacağının garantisi yok ki, belki yarın gideceksin ne söylesen boş" dedi.

Ekonomideki durumun kötü yönetimden kaynaklandığını kaydeden Babcan, gelinen durumda kurallara uygun bir ekonomi yönetiminin dahi kurtuluş yolu olmayacağını söyledi. Babacan ekonominin düzelmesi için adalet ve eşitliğe işaret etti.

Babacan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

DEVA Partisi olarak, kurulduğumuz ilk günden beri ülkemizin her şehrini, her mahallesini ziyaret ediyor; toplumun bütün kesimleriyle bir araya geliyoruz.

Her bir acıya, derde, talebe en gerçekçi şekilde çözüm bulmak için çaba gösteriyoruz.
Yanlış politikalar nedeniyle her gün fakirleşen halkımız artık boş vaatler değil, gerçekleri ve ortak aklı temel alan dürüst bir siyaseti talep ediyor.

DEVA Partisi tam da bu talebi karşılamak için yola çıkmış bir siyasi parti.

Afetzede vatandaşlarımız için 'hak sahipliği' kavramını genişleteceğiz, konut ve işyeri edinebilmeleri için yöntemler geliştireceğiz.

Afetlerden sonra yakınlarını, evlerini kaybeden acılı vatandaşlarımızın hak arama süreçlerinde mağdur olmalarına izin vermeyeceğiz.

DASK sigortasının kapsamını, bütün afetleri içerecek şekilde genişleteceğiz.

Depremle mücadele sorumluluğunu, yerel yönetimlerle paylaşıp her belediyeye yerel afet tehlikesi ve risk haritası hazırlama yükümlülüğü getireceğiz.

Biz şu andaki hükümete defalarca çağrı yaptık. Dedik ki, 'Kanal İstanbul diye tutturuyorsunuz. Dünyanın parasını buraya harcayacaksınız. Eğer kaynak bulabilirseniz önceliğiniz deprem açısından kırılgan olan binalardan başlayıp ülkemizi bir an önce hazır hale getirin' dedik. Fakat öncelikleri başka. Kanal İstanbul deyince çok büyük bir rant görüyorlar.

Ne diyor Sayın Erdoğan, 'Oraya 500 bin kişilik şehir yapağız'. Kanal İstanbul'dan gördüğü bu. Kanal İstanbul'un önceliklendirilmesinin nedeni de bu: Bir an önce imar planları değişsin. Oysaki ülkemizin çok acil ihtiyaçları var.

Ekonomik gücünüz varsa depreme hazırlık yapabiliyorsunuz, tabii ki bu önceliğiniz de varsa. Ekonomik gücünüz varsa hasar tespiti ve tazminatı konusunda çok daha rahat hareket edebiliyorsunuz. Eğer ülkenizde enflasyon düşükse yeni yapılar çok daha ucuza mal olabiliyor. Faiz düşükse kredi mekanizmaları çok daha insani bir şekilde çalışabiliyor.

Vatandaşlarımız ne dedi? 'Sadece 200 bin liralık bir kredi için ayda 3 bin 500 lira taksit ödememiz gerekecek' dedi. Avrupa'nın en yüksek faizi Türkiye'de. Yüzde 19 olan Merkez Bankası faizini, yüzde 18'e indirdiler. Merkez Bankası, Hazine'nin borçlanma faizinin 2,5 puan artmasına sebep oldu. 10 yıllık Hazine tahvilleri yüzde 17,5' ken tam yüzde 20'ye çıktı. Dolar kuru 8,30'dan, çıktı 9,30'a.

Zannediyorlar ki biz talimat verirsek Merkez Bankası faizi indirirse bu ülkede faizler inecek. Siz bu kafayla bunu rüyanızda görürsünüz.

Faizi sabit tutsa zaten Avrupa'nın en büyük faizi. Faizi indirse döviz yükselecek, atakta bekliyor. Sabit tutarsa belki kur bir miktar sakin seyredecek. Kötülerden birini seçmek zorunda hükümet. Hükümet diyorum çünkü Merkez Bankası'nın bağımsızlığı kalmadı. Hükümet bakalım yüksek faizi mi, yüksek kurumu tercih edecek. Bunu göreceğiz.

Merkez Bankası Başkanı çıkıp konuşuyor. Ya senin yarın görevde kalacağının garantisi yok ki, belki yarın gideceksin ne söylesen boş.

Bu ikisine sıkışmak sadece kötü yönetmektir. Bu ülkede kurun da, faizin de, enflasyonun da makul seviyede seyretmesinin tek yolu var o da güven. 20 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidarın bunu anlayamamasının nedeni devlet kademesinde ehil kadroların kalmaması. Ortak akıl yok. Bunlar olmayınca ekonomide sorunları çözemezsiniz. Sadece doğruları yapmak dahi ekonomiyi düzeltmez.

Bu ülkenin insanları, hangi ailede, hangi gelir grubunda, hangi dilde, hangi dinde doğarsa doğsun, hayatın her alanında eşit fırsatlara sahip olmayı hak ediyor.

Biz bu topraklarda eşit vatandaşlığı harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Biz hiç kimsenin; Yaşam tarzı, inancı, etnik kimliği, dili, cinsiyeti nedeniyle ötekileştirilmediği bir Türkiye hayal ediyoruz.

Devletin her bir vatandaşına eşit yakınlıkta olması gerektiğini, fırsat eşitliği olmasına inanıyoruz. Kamuda işe alımda, yükseltmelerde, üst düzeyde kişilerin ne etnik kökenine, ne dinine, ne mezhebine asla bakılmaması gerektiğini söylüyoruz.

Adalet sadece yargının hızlı ve tarafsız çalışması değildir. Adalet aynı zamanda sosyal adalet, fırsat eşitliğidir. Adalet çok geniş bir kavram.

Gençlerimizin iyi bir dil eğitimine ihtiyacı var. Bırakın devlet okullarını, pek çok özel okulda dahi artık nitelikli ikinci dil eğitimi verilemiyor.

KARAR.COM



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan İrfan Önal: 'Belediyeye yeni personel alımı yapılmış"

Bayraklı Belediyesi'nde aralarında öğretmenlerinde olduğu 100'e yakın personelin işten çıkarıldığı iddiaları üzerine Başkan İrfan Önal bir açıklama yaptı. Başkan İrfan Önal açıklamasında:...

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin borç durumu ve yeni dönemde atılacak adımlarla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. Turan, şeffaf belediyecilik anlayışının bir ge...


İzmirli yurttaşlardan Başkan Tugay’a “ekmek” teşekkürü

Başkan Tugay sözünü tuttu İzmirli ekmeği yeniden 5 liraya aldıİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelir gelmez aldığı ilk kararın ardından İzmirliler, Halk Ekmek b...

Torbalı Belediyesi'nde müdür atamaları

Yoğun bir mesai ile çalışmalarını sürdüren ve bu anlamda mesai kavramı tanımayan Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye b...


CHP'li meclis üyesinden darp iddiası

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin seçimleri kazandığı Menderes Belediyesi'yle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İlk meclis toplantısında görev dağılımıyla ilgili olarak kriz yaşandığı...

Gaziemir’de şenlik zamanı

Gaziemir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenleyeceği 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği başlıyor. 20-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek ş...


Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından çocuk ve gençlerin sporla buluşmasını sağlamak amacıyla 9 farklı branşta düzenlenen kurslardan 2 binden fazla katılımcı yararlanıyor. Sporla iç içe, sağlık...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Aşkın Nur Yengi: Bu maaşla emekli olamam

"10 bin TL ile yaşamak zorunda kalırsam emekli olamam" diyen şarkıcı Aşkın Nur Yengi, mesleğini yapmaya devam edeceğini söyledi. Bir zamanlar vokalistliğini yaptığı Sezen Aksu'nun son dön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ağız kanseri teşhisinde lolipop yöntemi

Araştırmacılar lolipopun ağız kanseri teşhisini hızlandırabileceğini, hatta sigara içen veya çok miktarda alkol tüketen kişiler gibi en fazla risk altında olan kişilerde tümör taraması için kullanılabileceğini umuyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR