Yukarı
357424

ABD, Teksas’ta ilkokula düzenlenen saldırının yasını tutuyor

26 Mayıs 2022 09:07

ABD’nin Teksas eyaletindeki bir ilkokulda 19 çocuk ve 2 öğretmenin hayatını kaybettiği kanlı saldırı ülkeyi yasa boğdu. Saldırının yaşandığı kasabada anma törenleri düzenlenirken, 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos’un annesi, oğlunun “şiddete eğilimli” biri olmadığını savundu.

ABD, Teksas'ta önceki gün bir ilkokulda 19'u çocuk 21 kişinin hayatını kaybettiği saldırının şokunu yaşarken olayla ilgili detaylar da ortaya çıkıyor.

Öldürülen 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos'un annesi, olayın kendisini şoke ettiğini belirterek oğlunun “şiddete eğilimli” biri olmadığını savundu. Adriana Reyes, oğlunun içe kapalı biri olduğunu ve fazla arkadaşı olmadığını söyleyerek “Yaptığı şey beni çok şaşırttı. Şiddet yanlısı biri değildi” dedi.

Saldırgan Salvador Ramos.

KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ YAŞIYORDU

ABD basını, uyuşturucu sorunları yaşayan Reyes'in oğlunu evden attığını ve Salvador Ramos'un büyükannesiyle yaşamaya başladığını aktardı. 18 yaşındaki saldırgan, okul baskını öncesinde büyükannesi Celia Gonzalez'i de silahla vurarak ağır yaralamıştı.

Ramos’un konuşma güçlüğü bulunduğu ve bu nedenle arkadaşları arasında çocukluğundan beri sözlü şiddete maruz kaldığı ifade ediliyor.

Saldırıda hayatını kaybeden çocuklardan Nevaeh Bravo.

18. yaş gününde iki AR-15 saldırı silahını yasal olarak satın alan genç, ilkokula girerek yaşları 7 ile 11 yaşında değişen 19 çocuğu ve 2 öğretmeni katlettikten sonra güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

FACEBOOK’TA AÇIKLAMIŞ

Teksas Valisi Greg Abbott, 18 yaşındaki Salvador Ramos’un Facebook’ta yaptığı ilk paylaşımda “Büyükannemi öldüreceğim” diye yazdığını belirtti. Saldırıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Abbott, Ramos’un saldırıdan yalnızca 15 dakika önce bir ilkokula silahlı saldırı düzenleyeceğini Facebook hesabında yazdığını da aktardı.

Saldırıda hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenleniyor.

Saldırganın herhangi bir sabıka kaydı ya da akıl hastalığı olduğuna dair bir kayıt bulunmadığını belirten Abbott, “Büyükannesini yüzünden vuran biri bir şeytan olabilir” dedi.

Saldırının yaşandığı Ulvalde kasabasında ise büyük bir yas havası hakim. Birçok yetkili saldırı sonrasında kasabaya akın ederken halk acılı aileleri teselli etmeye çalışıyor. Kanlı saldırıdan sağ kurtulan çocuklar da büyük travma yaşıyor.

BIDEN, TEKSAS’A GİDECEK

Saldırıdan silah lobisini sorumlu tutan ABD Başkanı Joe Biden, ilkokulda meydana gelen silahlı saldırı sonrası hayatlarını kaybeden çocukların ailelerini ziyaret etmek için Teksas’a gideceğini duyurdu.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise, daha güvenli bir Amerika oluşturmak için silah güvenliği yasalarının hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Beyaz Saray’dan yaptığı açıklamada, daha güvenli bir ABD oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Biden’ın bu doğrultuda polis reformu kararnamesini de imzaladığı bildirildi. Biden, 2 yıl önce ABD’nin Minneapolis kentinde polis şiddetiyle öldürülen George Floyd için Kongre’yi polislik yasasını kabul etmeye çağırdı. Yasaya göre ABD’de federal kurumların güç kullanımı politikalarını gözden geçirmesi ve bazı taktiklerin yasaklanması gibi öğeler yer alıyor.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ukrayna'ya bir iyi haber de İngiltere'den...

İngiltere hükümeti, Ukrayna’ya 500 milyon pound tutarındaki, bugüne kadar ki en büyük savunma destek paketini açıkladı.

61 milyar dolarlık ABD yardımı Ukrayna'nın savunmasını nasıl değiştirecek?

Bu jetler, sahadaki durumu Ukrayna lehine değiştirmeyebilir ama Kiev’in savunma hattına büyük güç katacakları kesin.


FDP’den koalisyonu bitirecek hareket! Almanya bu sözlerle çalkalanıyor: Boşanma belgesi

Koalisyon ortağı FDP tarafından hazırlanan önerge, büyük ortak SPD’yi kızdırdı. SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, FDP’nin büyük bir hata yaptığını söyledi. CSU’lu Bayvera Başbakanı Mar...

Andrzej Duda, Polonya'dan Rusya'ya 'nükleer' gözdağı

Polonya merkezli Fakt gazetesine verdiği röportajda Duda, ülkesinde nükleer silah konuşlandırılması ihtimaline ilişkin değerlendirmede bulundu. Duda, Rusya'nın ülkenin en batısındaki Kali...


Esad'dan dikkat çeken açıklama: Görüşüyoruz

Esad, dün verdiği bir röportajda, Suriye yönetiminin zaman zaman ABD'li yetkililerle bir araya geldiğini kaydederek "ABD şu anda topraklarımızın bir kısmını işgal etmiş durumda. Yine de k...

ABD’de polis, silah çeken ‘pedofili’ şüphelisini vurdu

Washington eyaleti Çocuklara Yönelik İnternet Suçları Görev Gücü ve Seattle Polisi (SPD), 67 yaşındaki şüpheli bir erkeğin 17 Nisan’da bir otelde yaşları 7 ile 11 olan iki kızla buluşacağ...


Darbe hazırlığı şüphesiyle aranan iş adamı yakalandı

Milli Güvenlik Devlet Komitesi Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kırgız-Kazak sınırından ülkeye yasa dışı giriş yapan inşaat şirketi yöneticisi İmamidin Taşov'un düzenlenen op...

Biden: Özgürlük mü demokrasi mi?

Gaflarıyla ve tuhaf hareketleriyle sık sık gündem olan ABD Başkanı Joe Biden, son konuşmasında "Seçimizi yapın. Özgürlük mü demokrasi mi?" sözleriyle yine alay konusu oldu. Pennsylvania'd...


Suriye’de ABD üssüne roket saldırısı

Reuters’ın Iraklı güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Irak’ın Suriye ile sınır bölgesinde bulunan Zummar kasabasından Suriye’nin kuzeydoğusundaki ABD üssüne en az 5 roket f...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR