Yukarı
362821

Kılıçdaroğlu: Gönlümü sizlere açtığımı bilmenizi isterim; helalleşme oy isteği değildir

14 Ağustos 2022 16:02

CHP lideri Kılıçdaroğlu, helalleşme buluşmasında vatandaşlara "Gönlümü sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Yüreğimi sizlere açtığımı bilmenizi isterim" diye seslendi; 'helalleşmenin' bir oy talebi olmadığını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat'tan Roboski'ye, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarından azınlıklara dek birçok kesimle sürdürdüğü 'helalleşme' adımlarına yenisini ekledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da eşlik ettiği 'helalleşme' buluşmasında ilk olarak vatandaşlara söz verildi. Ardından Fatma Yavuz, kürsüye gelerek şunları söyledi: 

'YARIN HESAP SORMA HAKKIMIZ BAKİDİR'

"Türkiye'deki en büyük problemlerimizden birinin fanatikleşme olduğunu düşünüyorum. Bir şey yapmaya başladığımızda 'aslansın', 'kaplansın' moduna geçip sonra eleştirmemiz gereken yerleri ıskalıyoruz. Buraya güzelleme yapmak için gelmedik. Samimiyetinizi gördük, ona bir karşılık vermeye geldik. Yarın bunun hesabını sorma hakkımız bakidir. Umarım öyle olmaz, her şey çok güzel olur. Çok ümitler bağladığımız insanlar köprüleri geçince bizi yüz üstü bıraktılar. Bugün bu insanlar size omuz veriyorlar, yarın bunun siyaseten olduğunu hissederlerse başta ben olmak üzere ses yükseltiriz. Eğer biz dönersek, bu sözlerimizin altını dolduramazsak makama, mevkiye uyup ülkemizin yararına olan şeyden vazgeçip yoldan dönersek siz de gelin bizimle kavga edin."

KILIÇDAROĞLU: HELALLEŞME SIRADAN BİR ÇAĞRI DEĞİL

Ardından kürsüye, ana muhalefet partisi lideri geldi. Sözlerine helalleşmenin öneminden bahsederek başlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kamplaşmayı siyaset kurumu yaparsa, geniş kitlelerde derin yaralar açar. Güzel konuşmalar yapıldı. Üç aşağı beş yukarı ben bu konuşmaları değişik illerde, değişik kişilerden dinledim. Helalleşme sıradan bir çağrı değildir. Helallaşme aynı zamanda oturup düşünmek demektir. Oturup düşüneceğiz, neden kavga ediyoruz? Haydi kavga ettik, bari barışmasını bilelim. Eğer biz bunu yapabilirsek bu memlekete huzur getirmiş oluruz.

'EVET KUSURLARIMIZ VAR, DEFALARCA SÖYLEDİM'

Kusur, evet kusurumuz var. Defalarca söyledim. Yanlışımız var. Hata insana mahsus bir kavramdır zaten. Bütün mesele aynı hatayı tekrar etmemektir. Bunu yaptığımız zaman sorun büyük ölçüde çözülmüş olur. Helalleşmek aynı zamanda barışmak demektir. Oturup konuşmak demektir. Aynı yemeğe kaşık sallamak demektir. Helalleşme aynı zamanda geçmişteki yaraları sarmak demektir.

'SİYASİLER YARALARI KAŞIYOR, NASIL KANATIRIZ DİYE'

Siyasiler o yaraları kaşıyorlar, nasıl kanatırız diye. O yaraların kapanması lazım. Aynı acıların bir daha yaşanmaması demektir. Bu olmalı zaten. Bu olmadığı takdirde dirliği, birliği, birlikteliği sağlayamayız. Sizler geldiniz şeref verdiniz. Bizim açımızdan son derece değerli bir hareket. Helalleşme oy isteği değildir. 

'BEN SAMİMİ BİR İNSANIM, SİYASETİN DE BU ZEMİNDE YÜRÜMESİNİ İSTERİM'

Ben samimi bir insanım arkadaşlar. Siyasetin de bu zeminde yürümesini isterim. Her evde huzurun, bereketin olmasını, tanımadığımız bir insana bile selam vermeyi, 'Nasılsın?' diyebilmeliyiz. Yetiştiğim anadolu böyle bir anadoluydu. Ortaokul öğrencisiyken köylere giderdik. Ortaokul öğrencilerine sofra kurulurdu arkadaşlar. Şimdi öyle yabancılaştık ki, birbirimizle neredeyse hiç konuşmayacağız. 

'BEN BU ÜLKEDE KURU EKMEK KAVGASINI BİTİREMİYORSAM NİYE SİYASET YAPIYORUM?'

Vatanımızı seviyoruz, insanımızı seviyoruz, peki bu kavga neden o zaman? Helalleşme aynı zamanda sevgiyi büyütmektir. Kucaklaşmalıyız. Hiç tanımadığımız insan... Kapı komşumuz hiç selamlaşmadık diyelim. Ama bir acı olduğunu onun acısını paylaşmalıyız. Sevincimizi de paylaşmalıyız. Ben bu ülkede eğer kuru ekmek kavgasını bitiremiyorsam niye siyaset yapıyorum? Helalleşme oy isteği değildir. 

'KARŞI ÇIKANLARA RAĞMEN HELALLEŞECEĞİZ'

Eğer düşüncelerinden ötürü insanlar hapse atılıyorsa bu doğru değildir arkadaşlar. Bunların dışına çıkmalıyız artık. Gönlümü sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Yüreğimi sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Helallik, evet hakkım sizlere helal olsun. Kin ve kibir benim kitabımda yoktur. Beni beğenmeyene de ben saygı duymak zorundayım. Bilmenizi isterim, bizim helalleşmeye ihtiyacımız var. Bunu inşallah yapacağız. Karşı çıkanlara rağmen yapacağız. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Dediğim gibi benim hakkım sizlere helal olsun."

VATANDAŞA YANIT: TELEFONUNUZU VERİRSENİZ EKREM BEY DOĞRUDAN SİZİ ARASIN

CHP lideri, bir vatandaşın sözleri üzerine "Şunu söyleyebilirim; bir yerde eksiklik varsa, açarım telefonu Ekrem Bey'e ifade ederim. Sokak sanatçılarına Ekrem Bey'in değer verdiğini biliyorum. Gelir elde etmeleri için çaba harcadığını biliyorum. Ama bir yerde hepimiz insanız, eksiğimiz olabilir. O eksikliğin telafisi için elimden geleni yaparım. Ayrıca telefonunuzu verirseniz Ekrem Bey doğrudan sizi arasın. Ekrem Bey sizi de arar" ifadesini kullandı.

gerçek gündem



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İmamoğlu dünya çocuklarını ağırladı, barış çağrısı yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için 15 farklı ülkeden İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’de ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ek...

İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın ca...


Mahkemeden Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 3 ayrı suçtan da...

CHP'de yerel yönetim zirvesi

CHP, bu hafta sonu Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek. Yarın, partinin genel merkezinde bir araya gelecek belediye başkanları ve il örgütleri, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında A...


Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR