Yukarı
374322

6'lı masanın mutabakat metni... Erdoğan: Batı bunlara 'aferin' diyecekmiş, yazıklar olsun

01 Şubat 2023 13:07

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 6'lı Masa'nın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni hakkında konuşan Erdoğan, "Vaatlerinden fazlası yapıldı, bakmaz olaydım çok üzüldüm. Türkiye böylesine sakil bir muhalefeti hak etmiyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu'na, "Siz dün benim yanımda değil miydiniz? Benim yanımdayken Merkez Bankası'nın Ziraat Bankası’nın İstanbul'a gidişini konuşmadık mı? O gün ne iş yapıyordunuz." tepkisinde bulundu. Babacan'ın "Batı aferin" diyecek sözlerine ise, "Bu kadar muhtaç mıydın? Düştükleri hale bak. Yazıklar olsun" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Madem Bay Kemal bu ifadeyi çok sevdi. Bundan sonra kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal. Telifini de istemeyiz, bizden yana helali hoş olsun." ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecine ilişkin şu mesajları paylaştı: İsveç, boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabım Kuran'ın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize 'evet' demeyiz. Finlandiya'nın NATO'ya girme konusunda bakışımız olumludur,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Anayasa ve yasalarımızı demokrasimizi, hak ve özgürlükleri kalkınma mücadelemizi destekleyecek adımlarla çareyi başka yerlerde değil, hep burada aradık. Yeni yönetim sistemimizle, yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkilerin tanımını belirtip, bu sürecin en sağlıklı şekilde yürüyecek sistemi zaten kurduk. Sistemi daha ileriye taşıyacak restorasyonu da yine Meclis'imizle birlikte yapmayı umut ediyoruz. Bu umudun gerisinde 20 yıllık emek ve kazanım vardır. 

Bundan 20 yıl önce milletimize ne söz verdiyse Rabbim hepsini yerine getirebilmeyi nasip etti. 2023 hedeflerimizden, dünyada yaşanan onca krize rağmen asla vazgeçmedik, asla sapmadık, asla geri atmadık. Cumhuriyetimizin ilk asrını tamamlarken 2023 hedeflerimize de, önümüzde çıkartılan engellere rağmen büyük ölçüde ulaştık. Başka bir ülkenin başına gelse ya da ülkemizde başka döneme denk gelse çok büyük yıkımlara yol açacak nice badireyi milletimizin desteğiyle atlattık.

AK Parti ülkemize ve milletimize işte bu özgüveni ve zafere yürüme azmini kazandırmıştır. Son 20 yılda ülkemizin demokasi ve kalkınma yürüyüşü öyle hızlı oldu ki muhalefet bile gerisinde kaldı. Önceki gün 6 parti göya aylarca çalışıp hazırladıkları ortak politikalar metni yayınladı. Böyle bir metin hazırlanınca insan ister istemez bir beklentiye giriyor. Biz 20 yıldır gece gündüz çalışmaktan bazı şeyleri ihmal etmiş hatta bazı konularda hata yapmış olabiliriz. Karşımızda cumhurbaşkanı adayı beklemekten aciz bir masa olduğunu unutmuyoruz. Bu masanın bizim hedeflerimizi aşacak bir belge ortaya koymasına pek de ihmal vermiyoruz. Bir bakalım dedik ne yapmışlar diye keşke bakmaz olaydık. Bu partiye umut bağlayanlar arasına çok üzüldük. 

MUHALEFETE MUTABAKAT ELEŞTİRİSİ

Muhalefetin açıkladığı metnin başlıklarıyla ilgili değerlendirmeyi genel merkezimiz ve bakanlıklarımız yeri geldiğinde paylaşacaktır. Bunlar bırakın yeni projeler yormayı, ülkede ne yapılıp ne edildiğine bakmamışlar. Baksalar vaat ettiklerinin fazlasının da yapılmış, ya da yapılmakta olduğunu görürlerdir. Gözleri var görmüyor, ağzı var konuşmuyor. Çünkü kalpler tamamen mühürlenmiş.

3-4 muhterise koltuk ayarlamak için yeni bakanlıklar icat etmeyi... Siyaset bilimi birinci sınıf öğrencilerine söyleseniz gülmekten katılacakları vaatleri ortaya yazmazlardı. Açıkladıkları metinde güya herkese selam veriyorlar. Kayyumu kaldıracağız, belediyelere özerklik vereceğiz diyerek masa altı ortakları HDP'ye selam veriyorlar. Genel Kurmay Başkanlığına veMİT başkanlığına saldırarak bu kurumların baş ezdikleri tüm terör örgütlülerine ve onları kullananlara selam veriyorlar.

"SEN BATI'NIN 'AFERİN' DEMESİNE BU KADAR MUHTAÇ MIYDIN?"

Akkuyu nükleer,kamu özel projelerine dokunacağız diyerek ülkemizin güçlenmesini istemeyen batıya selam veriyorlar. Hatta içlerinden bir tanesi; Batı bize aferin diyecek. Yazıklar olsun. Ya sen Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? Düştükleri hale bak. Ülkemizin pek çok konuda egemenlik haklarından vazgeçmesine bağlanan F-35 projesine geri döneceğiz diyerek bilinçli ve sistematik Türkiye düşmanlığı yapanlara selam veriyorlar. Ege'deki haklarımızdan vazgeçeceğiz diyerek Yunanistan'a selam veriyorlar. Bir tek kazanımları ve hayalleri ile milletimizin kendisine selam vermemişler. Tamam cumhurbaşkanı adayını belirlemekte tembellik ediyorsunuz onu anladıkta bari vaatlerinizi oluştururken azıcık ders çalışsaydınız. Siz dün benim yanımda değil miydiniz? Benim yanımdayken Merkez Bankası'nın Ziraat Bankası’nın İstanbul'a gidişini konuşmadık mı? O gün ne iş yapıyordunuz. Herhalde bunlar uykudaydı.

Önümüzdeki 5 yılda %5 büyüme vaadinde bulunuyorlar. Önümüzdeki 5 yılda 5 milyon istihdam sözü veriyorlar. Her tarafı tel tel dökülen programla milletin karşısına çıkıyorlar. Türkiye böylesine sakil bir muhalefeti hak etmiyor.

Benim adaylığım bir yıldır belli. Anayasa ortada, seçim kanını ortada. Geçen haftaya kadar neden benim aday olamayacağım aklınıza gelmedi?

"BAY BAY KEMAL"

Muhalefetin en üst düzeyin temsilcisi Kılıçdaroğlu'nun idrağını gösteren şu örnek bile kara mizah içinde yaşadığımızın göstergesidir. Adaylığını zor yetiştirecek. Milletin her işi gibi muhalefetin sloganını bulmak da bize kaldı. Madem Bay Kemal bu ifadeyi çok sevdi. Bundan sonra kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal. Telifini de istemeyiz, bizden yana helali hoş olsun.

Siz dalga geçilecek iş yaparsanız elbette biz de dalgamızı geçeriz. Milletin gülmeye de ihtiyacı var. Hiçbir işe yaramıyorsunuz bari o işe yarayın. Eğer siz kulak verilecek iş yaparsanız biz de size o nazarla bakarız. Esasen yaptığı siyaset değil alenen asisliktir. 

"MENDERES'İN SLOGANINI ÇALDILAR"

Bunların tarihleri hep benzer işlerle dolu oldukları için bugün yaptıklarına şaşırmamak lazım. Dün hayallerini ve hayatını çaldıkları merhum Menderes'in bugün de sloganını çalarak genel merkezine asmışlar.

Milletimiz 14 Mayıs'ta bu utanmazlık siyasetine "yeter" diyecektir. Biz sözü de kararı da milletimize bırakarak 14 Mayıs için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. 2020 yılbaşından bu yana devlet ziyareti dışında tam 49 il ziyareti yaptık. Ziyaret ettiğimiz illerde vatandaşlarımızla buluştuk, sohbet ettik. Hayatın her alanında tüm gücümüzle desteklediğimiz kadınlarımızla, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizle doyumsuz sohbetler yaptık.

Bay Kemal sen SSK'nın genel müdürlüğünü yapmışsın, seni oradan tanır, ne hale getirdiğini biliriz. Onlar varsın 6'lı masada devam etsinler bizler meydanlarda devam ediyoruz. Nasip olursa bu hafta da Aydın'dayız.

Açıkladıkları programı ülkenin meseleerini çözmek için değil, Batı'lı efendilerinden aferin almak için açıkladıklarından çekinmiyorlar. Hükümete geldiğimizde vesayet güçlerinin bize dayattığı, Gezi olaylarında önümüze konan şartların, kendilerini siyasi ve hukuki mecralarda engellemek için ne varsa hepsi de bu metinde mevcuttur. 

ÇANKAYA KÖŞKÜ VE CUMHURBAŞKANLIĞI KULLİYESİ

Bay Kemal, hiç üzülme. Bu akşam TRT yayınını Çankaya Köşkü'nde yapacağım. Çankaya Köşkü bizim şahsi malımız değil. Tamamıyla milletin malıdır. Aynı şekilde Külliye’de milletin malıdır. Bunlar seni neden bu kadar rahatsız etti? Dünya liderleri Türkiye'ye geldiği zaman iftihar ettiler. Adını doğru koymak lazım. Bunlar ülkenin yönetimine değil, milletin kazanımına talipler. 

BAŞÖRÜTÜSÜ ANAYASA TEKLİFİ

Sadece bize oy verenlerin değil, vatandaşlarımızın tamamının hak ve özgürlük alanlarını genişletmeye çalıştık. Kadınlarımızın hak ettikleri yeri almaları için özel önem verdik. Biz özgürlükleri savunurken CHP ve şühedası mahkeme mahkeme dolaştılar. Ellerine geçirdikleri tüm fırsatları, başörtüsü kadınlarımızın hakları gasp etmek için kullandılar. Bay Kemal sosyal medyadan yayınladığı video ile eski yaraları tekrar kanattı. Bu çıkışın gerisindeki amacın kadınlarımıza hak vermek olmadıklarını, Meclis'e getirdikleri yasa teklifi ile bir kez daha gördük. Biz de kalıcı çözüme kavuşturmak için süratle harekete geçtik. Ülkemizin geçmişten bugüne yaşadığı acıların bir kez daha tekerrür etmemesi için kendi teklifimizi hazırladık. Şimdi 6'lı masaya soruyorum: Biz kutsal saydığımız aile kurumunu anayasa teklifi altında Parlamentoya sunduk. Ve aile kurumunu kutsiyeti içerisinde parlamentoya getirirken. Ey 6'lı masanın içinde olanlar açıkça LGBT'yi kimler savunuyor, savunmuyor. Bunu da söyleyin. Bizim LGBT ile alakamız yok, çünkü biz aileyi savunuyoruz. Ve bizim ailelerimiz tarihinden bugüne o kutsiyeti içerisinde gelmiş, inşallah bugünlere ve yarınlara yürüyecek. Hiçbir ayrım yapmadan Meclis'te grubu bulunan partilere bu sürece davet ettik. Komisyon görüşmelerinde Anayasa değişikliğini sulandırmaya çalıştılar. Yakın bir zamanda inşallah anayasa değişikliği teklifimizin genel kurul görüşmeleri başlayacak. Sosyal medyadan hak ve özgürlük nutuğu çekenlerin ne kadar samimi olduğunu tekrar göreceğiz.

MECLİS'E GELMEYEN MİLLETVEKİLLERİNE: BU MİLLET HAKKINI HELAL ETMEZ

Grubumuzun maalesef genel kurulda toplantıda katılımlara katılımın az olduğunu öğrendim. Bu millet kendi kasasından maaşı veriyor. Bu maaşla beraber milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Genel Kurul'da benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu bu millet hakkını helal etmez. Eğer kim gelmezse ben de hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili olduysan burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Ve aldığınız maaşlar haramdır.

"FİNLANDİYA KONUSUNDA OLUMLUYUZ"

İsveç, boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabım Kuran'ın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize 'evet' demeyiz. Finlandiya'nın NATO'ya girme konusunda bakışımız olumludur, İsveç'e değildir.

Hürriyet



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

HPV ve HIV iddialarıyla gündeme gelmişti... Gözaltına alınanlar var!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "ha...

Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...


Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...

Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...


'Emekliler simit satsın' diyen MHP'li vekilin şirketi devletten milyonlarca liralık ihale almış

Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren dar gelir emekliye "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" diyen MHP Aksaray Mi...

''Telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek''

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) savcılığa gönderilen yaz...


Beyoğlu Hükümet Konağı ihalesini Erdoğan'ın lise arkadaşının şirketi aldı

Cumhuriyet’in haberine göre, 23 milyon 998 bin TL’lik ihaleyi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un "Gürsoy Grup" adlı restorasyon şirketi aldı.

Özel: 11 büyükşehire 4 ekleyebiliriz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim tahminlerini paylaştı. Özel, önceki seçimde CHP'nin kazanmış olduğu 11 büyükşehrin üstüne 5 büyükşehir daha eklenmesinin mümkün olduğunu söyledi.


41 ilde 'Narkoçelik-9' Operasyonu... 400'den fazla gözaltı var!

Emniyet'in 41, Jandarma'nın 12 ilde yürüttüğü Narkoçelik-9 operasyonunda 1 ton 43 kg uyuşturucu ile 387 bin hap ele geçirildi. 434 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Em...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Emekli olan Yıldız Tilbe aldığı maaşa isyan etti

Sosyal medya hesabından emekli olduğunu duyuran şarkıcı Yıldız Tilbe, aldığı maaşa tepki gösterdi. Emekli maaşını eleştiren şarkıcı, "Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR