Yukarı
1

Sinan Kara

Yapamıyorsanız boşaltın o koltukları!

01 Kasım, 2016

   Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu kınamak için yurdun çeşitli yerlerinde eylemler yapılıyor. Görebildiğimiz kadarıyla en örgütlü eylem, dün gece yarılarına kadar CHP İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği eylemdi. Gerçekten İl Örgütünü bu anlamda kutlamak gerekir.

   Peki ya İzmir ne durumda?

   İzmir’de şu ana kadar tek göze batan eylem, İzmir Gazeteciler Cemiyetinin çağrısıyla dün Alsancak’ta cemiyet merkezi önünde yapıldı. Çok değil 1 saat önce duyurulan eylemde yaklaşık 100 kişinin bir araya getirilmesi sağlandı. Buradan Cemiyet Başkanı başta olmak üzere, emek verenleri kutluyorum.

   Gelelim asıl soruya. Peki, İzmir’de İktidar olan CHP ne yapıyor?

   Yakından tanık olduğum bir olayı anlatayım. Yaklaşık 24 saat önce İl Gençlik Kolları bir duyuru yayınladı. Duyuru da, Konak Kemeraltı girişinde Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu kınamak amacıyla toplanıp basın açıklaması yapılacağı belirtilmişti. Öyle de oldu. Ama çok büyük bir eksikle!

   Gazeteciler Cemiyeti gibi kitlesel açıdan küçük çaplı bir derneğin bile 100 kişiyi toplayabildiği İzmir’de, yerelde iktidar olan CHP ancak 40 kişiyi zar zor bir araya getirebildi. Hadi diyelim bir takım kişisel hatalardan dolayı örgüte söz geçiremiyorsunuz. En azından o grubun içerisine katabilmek için, bir İl Başkanı, bir il yöneticisi, bir Milletvekili veya bir Belediye Başkanı bulunamadı mı şu koskoca CHP’nin kalesinde?

   Üstelik Konak Meydanında konuya uygun Şehit Gazeteci Hasan Tahsin gibi önemli bir anıt varken, neden Kemeraltı girişi tercih ediliyor. Buda ayrı bir eksiklik.

   Ayrıca İzmir’in çeşitli ilçelerinde CHP’nin bu türden eylemler yapmaya devan edeceği konuşuluyor.

   Sorarım size, bu bir dağınıklık değil de nedir?

   Bu örgütü toparlayacak bir ağabey, bir yetkili yok mu?

   Cılız gruplar yerine binlerin, on binlerin bir araya getirilebileceği bir eylem yapabilme cesareti veya gücü yok mu bu partinin?

   Bakın, geçmişte bu ve bezeri demokratik eylemlerin fitili İzmir’den yakılırdı ve neredeyse yurdun dört bir yanına etki yapardı. İstanbul ve Ankara gibi yerler bile İzmir’den çıkacak bir tepkiye odaklanırdı. Şimdilerde ise bu tür tepkilerin yerini yılgınlık ve boş vermişlik almış durumda. Yazık etmeyin şu İzmir’e. Çünkü elde hatırı sayılır bir tek burası kaldı. Yapamıyorsanız bırakın o koltukları birileri gelir yapar elbet…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR