Yukarı
1

Sinan Kara

Mustafa Balbay'ın Cumhuriyet’e ihaneti...

03 Kasım, 2016

   Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonda, gazetenin yaklaşık 30 yıldır ekmeğini yiyen Mustafa Balbay’ın, birkaç ay önce sinirlenip attığı ve sosyal medya da “İhbarcı” diye suçlandığı tutumuyla ilgili bir şeyler yazmak lazım.

   Gazetedeki köşe yazılarına “Aktif siyasetçi/Vekil olduğu” için son verildiği iddia edilen Balbay’ın bu durumu kaldıramayıp “Cumhuriyet’te FETO’culuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest. CHP Milletvekili olarak yazı yazmak yasak.” diye attığı mesaj soruşturma savcısının dosyasında. Balbay ileriki günlerde tanık olarak çağrılıp dinlenecek.

   Cumhuriyet’e yapılan operasyon sonrasında verdiği bir beyan var Balbay’ın. Yediği halt için “O bir İdeolojik tartışmaydı” diye kestirip atıyor.  Hiçte değildi. O bir ihtirastı ve koltuğu elden bırakmama tartışmasıydı. Ayrıca İdeolojik tartışmanın yeri ve zemini, sosyal medya üzerinden ekmeğini yediği kurumu hedef göstermek ve ihbar etmek midir?

   Sorarlar adama, madem böyle bir haltı yedin. Neden sonrasında çıkıp o gazete içerisindeki FETÖ’cüleri yiğitçe açıklayamadın? Neden sakladın ey Balbay?

   Böyle bir tutumun bence iki nedeni olabilir. Ya bu ihbarın temeli yoktu. Ya da amaç aba altından sopa gösterip, kaybedilen konumun tekrar elde edilmesini sağlamaktı. Üçüncüsü varsa bir zahmet söylesin Balbay.

   Evet, belki Cumhuriyet içerisinde, Aydın Engin gibi “Yetmez ama Evetçiler” var diyebilirsin ama öteden beri Fethullahçılarla adeta savaş halinde olan bir kurumu FETÖ’cülükle suçlamak hiç olmadı. Hele Kürtçüler var demek ayrı bir garabet. Bu yaklaşım, bilinçaltındaki Kürt antipatisinin dışa vurumu gibi.

   Şimdi ne ilginçtir ki, Cumhuriyet gazetesine operasyon düzenleyenler,  Balbay’ın yaptığı “taşeronluğu ve ihaneti” ölçü alıp, gazeteyi yok etmek isteyecek. Hem de FETÖ’cülerle 14 yıldır iktidarı paylaşanlar, “ne istediler de vermedik” diyenler tarafından.

   Sizce de ilginç ve bir o kadar acı değil mi?

   Gerçektende hayatta yaşanabilecek en büyük acılardan birisidir, sana yakın olduğunu düşündüklerin tarafından sırtından hançerlenmek. Kim ne derse desin Balbay bu tutumuyla parti içerisinde “CHP’deki İrlandalı”, Cumhuriyet Gazetesi için ise “Yediği kaba pisleyen adam” olarak tarihe geçmiştir.

   Cezaevi yılları boyunca gerek CHP’nin, gerek Cumhuriyet gazetesinin bir gün bile yalnız bırakmadığı, üstüne üstlük Vekillik ile ödüllendirildiği bir döneme vefasızlık yapmış, ihanet etmiştir Balbay.

   Şimdi kendisini var eden gazetesinin aleyhine vereceği ifade için mahkemeye çağrılıyor. Gerçekten ne söyleyeceğini merak ediyorum. Cumhuriyet içerisindeki FETÖ’cüler kim acaba? Hani bilmiyorsak bizler de öğrenmiş oluruz..!

   Ne tuhaftır böyle bir durumdan en çok nasiplenenler ise Yandaş yazarlar oldu. Yandaş TV’ler ve gazetelerde, son birkaç gündür Balbay üzerinden hem Cumhuriyet gazetesine hem de CHP’ye mesnetsiz ve ağır ithamlar yapılıyor. Bu ayıp Balbay’ın ayıbıdır. Umarım CHP düştüğü bu içler acısı durumun farkındadır…

   Cumhuriyet Meydanında, Cumhuriyete sahip çıkıldı…

   Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu kınamak için yurdun çeşitli yerlerinde eylemler yapılıyor. Bu amaçla dün İzmir Cumhuriyet Meydanında  bir eylem vardı. Emek ve Demokrasi Güçlerinin organize ettiği eylem, diyebilirim ki son 1 yılın en etkili eylemiydi. Yapılan açıklamalara göre bu eyleme yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şimdi diyebilirsiniz ki, 3 bin kişi İzmir için nedir?  Haklısınız!

   Ama yasakların son derece etkili ve baskın olduğu böyle bir dönemde, bu kadarlık bir kalabalığa bile uzun süredir hasret kalmıştık.

   Özellikle son bir yıl dedim.

   Çünkü bu süre içerisinde meydanlara arada bir küçük gruplar çıktı, onların da  fazla etkisi olmadı, zaten birçoğu da sindirildi. Demokratik eylem yapabilmek neredeyse olanaksız bir hale geldiği için, dünkü eylem az da olsa umut vericiydi. Düzenleyenleri kutluyorum.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Güven Hokna'dan açıklama: 'Tuvalet temizledim'

Efsane dizi Yaprak Dökümü'nde hayat verdiği Hayriye karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Güven Hokna katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Hokna, çektiği bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR