Yukarı
1

Sinan Kara

Ey CHP’liler! Balbay’ı içinize sindirebiliyor musunuz?

07 Kasım, 2016

   Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon sonucu çok sayıda yazar ve çalışan gözaltına alındı ve tutuklandı. Mahkeme bir şeyler bulamayınca Mustafa Balbay’ın gazete ile ilgili attığı  “Cumhuriyet’te FETO’culuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest. CHP Milletvekili olarak yazı yazmak yasak” Twitter mesajını delil saydı.

   Yaklaşık 30 yıl Cumhuriyet’in ekmeğini yiyen Balbay’ın katkısı sonucu, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Öz, Turhan Günay, Hakan Kara, Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör gibi isimler şu anda ne yazık ki cezaevinde.

   Peki Balbay’dan bir ses var mı?

   Evet var!

   Meslektaşlarının tutuklanmasına neden olan sevgili Balbay, o günden bugüne konuyla ilgili sadece şöyle bir mesaj paylaşmayı uygun bulmuş; Cumhuriyet'in yazar ve yöneticilerinin tutuklanması, hukukun, demokrasinin, özgürlüğün tutuklanmasıdır. Bu yanlış Türkiye'yi karartır

   Yeterli mi?

   Asla değil!

   Balbay, tüm zorluklara rağmen kendisini Vekil yapan CHP’den derhal istifa etmeli.

   Çünkü CHP ile Balbay’ın izlediği tutum birbirine tamamen zıt düşüyor. CHP, Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonu şiddetle eleştirirken, Balbay ise Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının içeriye atılmasına sebep olan kişi. Sizce de burada bir tutarsızlık yok mu?

  Bu doku uyuşmazlığını giderecek olan Balbay’ın istifasıdır. Kendisi bu erdemli görevi uygulamaya koyamıyorsa, partisinin kendisinden derhal istifa istemesi gerekir. Ülke her açıdan kan ağlarken, daha iyi bir mücadele için CHP’nin öncelikle Truva atlarından arınması gerekir.

   Balbay hapisteyken başta CHP olmak üzere, içeriye atılmalarına sebep olduğu Cumhuriyet gazetesindeki arkadaşlarının sonsuz desteğini aldı. Şimdi hem partisine, hem arkadaşlarına hem de o günlerde kendisini destekleyen kitleye ihanet etti.

   Birkaç gündür Balbay’ın Twitter sayfasına bakıyorum. Gazetesini ihbar edip yazar ve çalışanların içeriye girmesine neden olduğu için, kendisine inanılmaz boyutlarda tepkiler var. Diğer tarafta bu tepkileri göremeyen bir Genel Merkez var. CHP’liler bu eğreti durumu içine sindirebiliyorsa diyecek hiçbir sözüm yok, ama sindiremiyorsa biran önce bu gayri samimi durumdan kurtulmalı.

   Bu tür olaylarda, aslolan kişiler değil partinin ilkeli ve ödünsüz olmasıdır. Aksi halde bu partide herkes birilerini gammazlamaya devam eder, olan Cumhuriyet Halk Partisine ve onun nezdinde bu ülkeye olur. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gonca Vuslateri'den birinci yıl kutlaması

Geçen ay Levent isimli sevgilisiyle evlenen Gonca Vuslateri, ilişkilerinin birinci yılında duygularını dile getirdi. Geçen ay Levent Bey ile nikâh masasına oturan 8 aylık hamile olan Gonc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gece açlığının faydaları..

‘’Akşamları geç yemek yiyor hatta uyuyana kadar atıştırıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçin’’ tavsiyesinde bulunan Buket Ertaş Sefer, gece boş mideyle yatağa girmenin sağlığa faydalarını açıkladı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR