Yukarı
1

Sinan Kara

Daha çok sahiplendik…

10 Kasım, 2016

   Bugün Türk Ulusunun ve dünya tarihinin en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. Ölüm yıldönümü. Onu bir kez değil binlerce kez minnet ve saygı ile anıyoruz. Anmaya da yılmadan usanmadan devam edeceğiz…

   Ata’yı anma törenleri bu yıl çok farklı geçiyor. 7’den 70’e herkes O’nu daha fazla sahiplenmiş durumda. Bu fark ise geçmiş yıllara oranla çok daha belirgin bir şekilde göze çarpıyor.

   Dünden bu yana gerek Ülkemiz meydanlarında, gerek yazılı, görsel ve sosyal medyada inanılmaz bir ilgiye tanık  oluyoruz. Bunun başlıca nedeni, geçtiğimiz şu karanlık günlerden aydınlığa duyulan özlem. Ve biliyoruz ki, Aydınlığa giden yolun ise Atatürk’ten geçtiği gerçeği.

   Bir başka gerçek ise, topuyla tüfeğiyle onca gayretlerine rağmen on beş yıllık AKP iktidarının, Atatürk’e olan bu derin bağlılığı bir türlü kıramayışı. Bunca yıl içerisinde her ne kötülük yaptılarsa, insanların sahiplenme duygusunu daha çok körüklemiş oldular. Bunu bugün ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı daha iyi anlıyoruz.

   Bu yılki 10 Kasım’ın en acayip bir diğer farkı ise, daha düne kadar Atatürk’e “Ayyaş” diyen zatın “Atatürk’ü Anma Törenleri” yapmasıdır. Yarın hangi noktaya gelir, işte orasını şimdiden kestirmek zor. Çünkü o günün konjonktürü neyi gösterir bilinmez..!

   Ancak gerçek olan şu ki, bu ülkedeki Milyonlarca yurttaşın dönemin ruhuna göre değil, her daim Atatürk’e olan bağlılığı ve sevgisidir. İçerisinden geçtiğimiz bu karanlık günlerden de anlaşıldığı gibi, bu bağlılığın yok edilmesi beyhude bir çabadan başka hiçbir şey değildir.

   O yüzden bizler, yetiştirdiğimiz “Çağdaş Nesil” çocuklarımızla birlikte, Atatürk’ü daha çok sevecek ve daha iyi anlamaya çalışacağız. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, bu ülkeyi aydınlığa götürecek tek yol, onun dahiyane fikirleridir.

   Bu vesile ile, Büyük Önder ve Türkiye’nin ebedi Başkomutanı Mustafa kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, minnet ve özlemle binlerce kez anıyoruz…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Kızıl Goncalar'ın yönetmeninden eleştirilere yanıt

Yönetmen Ömür Atay, 'Kızıl Goncalar’daki seküler genç kız karakterin ramazan kavramını bilmediği sahnenin gündem olmasıyla ilgili konuştu, eleştirilere de yanıt verdi. Gold Yapım imzalı '...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR