Yukarı
1

Sinan Kara

Bülent Soylu konuyu saptırıyor…

15 Aralık, 2016

   İzmir’in Menderes ilçesinde Belediye tarafından Özdere Çukuraltı Sahiline beton atılmış ve o günlerde bu durum birçok kesim tarafından yoğun tepki çekmişti. İtirazlara rağmen AKP’li Başkan Soylu inşaatı devam ettirmişti. Bu konuyu yörede yaşayan vatandaşların şikayetleriyle, ilk kez Ege’nin Sesi gündeme getirdi.

   Bu tür doğaya ve imara aykırı konularda duyarlı olan Temiz İzmir Derneği olayı yargıya taşıdığı için, yapılan proje yargı kararıyla yıkılacak. Yani o güzelim sahil yine eski doğal haline getirilecek. Öncelikle bu konuyu yargıya taşıyan Temiz İzmir Derneğine teşekkür etmek gerekir. Şimdi gelelim olayın bir başka boyutuna.

   Yasaya ve çevreye aykırı olan bu projenin yargı kararıyla durdurulmasını eleştiren Belediye Başkanı, çareyi sağa sola çamur atmakta aramış.

   Yaptığı açıklamada Temiz İzmir Derneğini CHP’nin taşeronluğunu yapmakla suçlamış. Belli ki İzmir’i, İzmir siyasetini ve İzmir Medyasını iyi takip etmiyor başkan. Etmiş olsaydı, Temiz İzmir Derneğinden en çok çeken kurumların CHP’li Belediyeler olduğunu da idrak etmiş olurdu.

   Bir başka gariplikte, projenin durdurulmasından dolayı Başkan Soylu’nun CHP’yi hedef alıp, sorumluluğu kendi üzerinden atma çabası.

   Halbuki, Özdere’deki o ucube projenin yüzde 60’lık finansmanı, yani 3 Milyon liralık büyük bölümü CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Yani Soylu konuyu çarpıtarak, kendisine destek olan CHP’li Büyükşehir Belediyesine de burada haksızlık etmiş oluyor.

   Ayrıca bu projenin durdurulmasına CHP veya Temiz İzmir Derneği değil, yargı karar verdi. Soylu’nun illa ki suçlaması gereken birileri varsa buyursun bakalım yargı kararını eleştirsin veya suçlasın da görelim.

   Hadi bunları geçtik.

   Burada Asıl mesele her iki Belediyenin de göz göre göre çevreye zarar verdiği ve zarara uğratıldığı gerçeği. Öncelikle çevreye zarar vermekten dolayı yasalara aykırı hareket eden her iki Başkanın da hakkında soruşturma açılmalı.

   Özdere’de bir tabiat harikası olan o sahile tüm itiraz ve uyarılara rağmen beton atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, kör göze parmak hesabıyla bile bile her iki Belediyeyi de zarara uğratmış oldu.

   Boş yere çöpe atılan o paralar İzmirlilerin ve Menderes halkının parasıdır. Bu zararı karşılaması gerekenler de görevlerini ihmal eden Başkanlar Kocaoğlu ve Soylu’dur. Aksi halde bu tür keyfi uygulama, başkaları için de kötü emsal teşkil eder. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR