Yukarı
1

Sinan Kara

Kocaoğlu artık bu gerçeği görmeli…

23 Aralık, 2016

   CHP İzmir İl Örgütü’nün, 2014 Yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçeyi geri kazanmak için belirlediği kardeş ilçe programına Menderes’ten start verildi. CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın ev sahipliğinde ilçe binasında bir araya gelen örgütün, gruplara ayrılıp köylerde ve ilçe merkezinde çeşitli istişarelerde bulunduğu açıklandı.

   CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Parti Meclis Üyesi Özkan Yıldız, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, il yöneticileri ve ilçe başkanlarının katıldığı program, Kocaoğlu’nun yaptığı konuşma ile hayli hareketli geçmiş gibi.

   Öncelikle ilk ilçe olarak Menderes’in seçilmesini oldukça manidar bulduğumu söylemeliyim.

   Nedenine gelince.

   Birincisi, bu ilçe Kocaoğlu’nun kişisel hırs ve yanlış tercihinden dolayı AKP’ye kaptırılmıştı. İkincisi, Kocaoğlu’nun önceki CHP’li Belediye Başkanına bile vermediği yatırım desteğini AKP’li Belediye Başkanına vermiş olmasına rağmen ortaya çıkan sürtüşme.

   Malumunuzdur, Menderes’in Çukuraltı sahilini betonlaştıran AKP’li Başkana, Kocaoğlu tarafından yatırım desteği sunulmuş, daha sonra Temiz İzmir Derneğinin yargıya şikayeti sonucu, yapılan inşaatın yıkılmasına karar verilmişti. AKP’li Belediye Başkanı da bu durumdan Kocaoğlu’nu ve CHP’yi sorumlu tutmuştu. Yani, Kocaoğlu kendi eliyle seçimi hediye ettiği ve üstüne bir de yatırım desteği verdiği AKP’li Başkana bir türlü yaranamamıştı.

   CHP’nin dün Menderes’te düzenlediği programda bir konuşma yapan Kocaoğlu, “Meydan yapacağım’ dedi destek verdik. ‘Sahil düzenlemesi yapacağım’ dedi destek verdik.”  dediği AKP’li Başkana belli ki fena kırılmış. Ama ne fayda!

   Sen kalk kaybedilmeyecek bir yeri kişisel egolarından dolayı AKP’ye kaptır sonra da sızlanmaya başla. Çok zavallıca bir durum değil de nedir?

   Ayrıca burada Kocaoğlu şöyle bir konuşma yapmaktan da geri durmamış. Diyor ki;

   “İzmir’de kimsenin telaşa kapılmasına gerek yoktur. Belediye başkan adayımız kim olursa olsun CHP önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir ve minimum 28 ilçeyi alacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Rakamlar da çalışmalar da var. Yeter ki 2014’de başımıza gelen kazalar, organizasyonlarla 2019’da karşı karşıya kalmayalım. Kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım

   Öncelikle 2014 seçimlerinde partinin ayağına sıkanların en başında Kocaoğlu’nun geldiğini söylemesek olmaz. Evet, telaşa kapılmaya gerek yok ama doğru adaylar tercih edilirse. O yüzden “Belediye başkan adayımız kim olursa olsun” sözü 2014’te yaşanan hezimetin tekrarına düşmekten başka bir şey değildir.

   Örneğin bu adaylar içerisinde Kocaoğlu kesinlikle olmamalıdır. Olduğu takdirde şimdiden söyleyeyim ki asıl telaş o zaman olur. Sayesinde kaptırılan 8 Belediye sayısı bir de bakmışsınız ki 18’e çıkmış. İnanmayan açar, İzmir’in 15 yıldan bugüne yerel ve genel seçim istatistiklerini inceler...



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR