Yukarı
1

Sinan Kara

Referandumda, İzmir % 75’i zorlar…

21 Şubat, 2017

   Sosyal, siyasi ve ekonomik anlamda krizlerin yaşandığı bir dönemde, hiç bir şey yokmuş gibi ülke olarak Referanduma hazırlanıyoruz. Sanki bütün sorunları bu referandum çözecekmiş algısı yaratılmaya çalışılıyor.

   Oysa bu referandumun ülkenin değil ama birilerinin sorunlarını çözeceğini de hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama bu aşamadan sonra yapacak bir şey yok. Şimdi bize yapacak tek iş kalıyor, gidip o sandıkta bu olan biten haksızlıklara HAYIR diyebilmek..

   Türkiye genelinde HAYIR oylarının EVET’in önünde olduğuna inanıyorum. Bazı yandaş anket firmalarının algı operasyonuna siz kulak asmayın. Çünkü AKP sayesinde, devir parayı veren düdüğü çalar devri.

   İktidarın nimetlerinden beslenen o Anket firmaları, efendilerini memnun etmek için olmadık senaryoları devreye koyuyor. İşin gerçeğinde ise, AKP’nin kendi seçmenine bile söz geçiremediği aşikar.

   Peki, İzmir’de ne olur?

   Bu Referandumda İzmirlilerin en az dörtte üçü HAYIR diyecektir. Bu kitlenin içerisinde AKP, MHP, HDP ve SP gibi partiler de var. Örneğin Normal bir parti seçimi olan 1 Kasım’da AKP’nin İzmir’deki oy oranı %26’ya kadar düştü. Referandum gibi kritik bir seçimde bu oranın daha da aşağıya düşeceği kanaatindeyim.

   İzmir MHP’den ise çok yüksek bir kitlenin HAYIR diyeceğinden kuşkum yok. Çünkü burada Müsavat Dervişoğlu’nun etkin olacağını düşünüyorum. Yani, İzmir’de Bahçeli yönetimindeki MHP’nin, açık ara bir kayıp yaşayabileceği gerçeğini not edin.

   İzmir’de CHP’nin seçim çalışmalarında yetersiz olduğuna da değinmeden geçmeyelim. İlçe örgütlerinin İl’den çok daha faydalı işler yaptığına dair duyumlar alıyorum.

   Örneğin ilçe örgütleri sayesinde; Balçova, Bayraklı, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Güzelbahçe, Narlıdere, Karşıyaka, Konak ve Selçuk gibi yerlerden rekor düzeyde HAYIR oyu çıkacağına dair gözlemlerim var.

   Bu arada CHP’li bir vekil ile görüştüm, İl Başkanı Asuman Ali Güven’in çok zayıf kaldığından şikayet ederek, oluşan bu açığı mecburen kendilerinin kapatacağını söyledi. Öyle belli ki Referandum sonrası Örgüt içerisinde de bu yetersizliğin tartışılacağı günlere tanık olacağız…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR