Yukarı
1

Sinan Kara

CHP’de Genel Sekreter var mı?

26 Nisan, 2017

   Dün CHP içerisinden bazı arkadaşlar aradı “Bu CHP Genel Sekreteri ne iş yapar. Yeterince aktif olmadığı için, ismini bile bilmeyen partililerimiz var.” diye yakındı.

   Haklı bir sitem mi?

   Sonuna kadar evet!

   Yeri gelmişken, bilmeyenler için buradan kendisini tanıtarak sözlerime başlayayım.

   CHP’nin Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’dır. İnsani açıdan özünde iyi bir insandır. Kendisi daha önce Bornova’da bir dönem Belediye Başkanlığı yaptı. İkinci dönemini de yapmak üzereyken, her şeye salça olan Aziz bey tarafından parti içi Bizans oyunları sonucu, ayağına çelme takıldı ve koltuğundan edildi. O günlerde Aziz beyin kendisine taktığı çelmeyi unuttu ve kol kola girmeyi tercih etti.

   Allahtan daha sonra şans yüzüne güldü ve CHP Genel Sekreteri oldu. O gün için iyi de oldu. Ama sonrası kötü oldu. Çünkü Bornova’da yakaladığı başarıyı şuana kadar yukarıda yakalamış değil.

   Bunu ben değil, kendi partilileri söylüyor.

   Var ile yok arasında bir Genel Sekreter diye eleştiriliyor. Örneğin kendisi de İzmirli olmasına rağmen, CHP’nin 2014 Yerel seçimlerinde İzmir’deki başarısızlığını, yaşanan kayıpları hala dile getirip, sorunlara çözüm bulmuş birisi değil. O günlerde 8 tane ilçe birden kaybedilmesine rağmen bunu başarı diye millete yutturan Kocaoğlu’na ve ekibine “Bir dakika orada durun. Siz hangi başarıdan söz ediyorsunuz?” diyebilmiş değil.

   Gelelim bugüne.

   Referandumdan İzmir’de yüzde 68 hayır oyu çıktı. Ama bu oran tek başına CHP’nin değil. Bunun yaklaşık yüzde 20’si MHP, HDP, SP. VP tabanından gelen oylar. Geriye kalan yüzde 48 bölümlük oran CHP’ye ait ise, Allah aşkına burada bir başarıdan söz etmek mümkün mü?

   Diyelim bu gerçeği Kılıçdaroğlu atlıyor. Peki Genel Sekreter bilmiyor mu?

   Tıpkı 2014’te yaptığı gibi, yoksa biliyor da yine susuyor mu?

   İzmir için son derece önemli olan Cumhuriyet ve Laikliğin oylandığı bir dönemde, kale denilen yerde CHP yüzde elliyi aşamıyorsa, gerçekten de ciddi bir sorun var demektir.

   İşte bu sorunu çözebilecek Genel Başkan, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter iradesine ihtiyaç var. Aksi halde 2019 yılında bugünler bile aranır duruma gelir. Benden söylemesi…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR